mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Láska a vzťahy - 

Co je spravodlivost?

neznámy
neznámy | 10.7.2013 22:28
Existuje vobec? Mam pocit, ze nie. Ako moze niekto ublizovat zene, pisomne prehlasovat, ze si ju vazi, pisat, ze ju ma rad a jej kamaratke pisat same zlo, a este ju nazvat zlou zenou? Ked ju branila?
Kde to sme?-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 12.7.2013 02:41
Pripomenula si mi jednu takú hysterku, volá sa že Nora Mojsejová, tá furt niekomu za niečo nadáva a jej najoblúbenejšia veta je že -

Ta to už de sme ?????
neznámy
neznámy | 12.7.2013 10:11
Sme na Zverokruhu...aj...

Nech sú dobrí a spravodliví ľudia akýkoľvek, už len kvôli nim sa oplatí žiť. (Albert Einstein)
Nemožno žiť príjemne, ak sa nežije múdro, čestne a spravodlivo. (Epikuros)
Nenávisť môže byť i spravodlivá, ľahostajnosť nikdy.
Spravodlivému človeku prospievajú aj tvrdé rany nepriateľov. Práve tým, že škodia, pomáhajú. Je tomu tak, ako keby dážď drahokamov spustošil vinicu, a tým obohatil jej majiteľa vzácnejším pokladom. (Ignác z Loyoly)
Spravodlivosť je iba v pekle, v nebi je milosť a na zemi kríž. (Gertrud von Le Fort)
Štáty bez spravodlivosti nie sú nič iné, než rozsiahle bandy. (Lucius Annaeus Seneca)
Teraz sa vráť k spravodlivému životu! Neklam sám seba: "teraz" nie je ani príliš skoro... ani príliš neskoro. (Josemaría Escrivá)
neznámy
neznámy | 12.7.2013 11:26
Taky toto téma tedˇ řeším a přemýšlím čím dál víc nad tím.......
Jedna moje kolegyně řekla,že život je jeden velký podvod-SAD-
neznámy
neznámy | 12.7.2013 22:31
V jedné pohádce jsem slyšela přibližně tuto větu : " Hledat ve zlém království nejstatečnějšího hrdinu není špatný nápad ". Vychází mi z toho - nastala by někdy v "dobrém" království nutnost konati hrdinské skutky? Každá zkušenost je spravedlivá pro konkrétního člověka a .. pohádky v sobě mají hodně moudra :)
neznámy
neznámy | 13.7.2013 10:14
Štáty bez spravodlivosti nie sú nič iné, než rozsiahle bandy. (Lucius Annaeus Seneca)

:D-YES--ROFL- Jak pravdivé pro náš stát:D
Ona
Ona | 13.7.2013 14:51
Takymto nasim obycajnym vnimanim sveta a zivota, sa nam zda, ze spravodlivost neexistuje - ved uz len to nie je spravodlive, ak sa napriklad niekto narodi telesne postihnuty oproti niekomu inemu, ktory je zdravy celych 93 rokov zivota - a podobne.

Ak sa vsak na nas zivot pozrieme cez myslienku reinkarnacie - naraz vidime, ze vsetko je velmi spravodlive, pretoze kazdy si tu len "odpykava svoje nasledky" za predchadzajuci zivot.
Zaroven si nasimi sucasnymi skutkami, myslienkami a aj recami pripravujeme podu pre nas buduci zivot, resp. reinkarnaciu.
neznámy
neznámy | 13.7.2013 16:55
Obavam sa, ze nielen pre nas-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 13.7.2013 17:24
Zaujal ma tvoj prispevok nuz si dovolim povedat svoj nazor pretoze spravodlivost ma tiez zaujima. Ja si myslim, ze v tej vete je podstatne slovo najstatocnejsi. Hrdina moze byt aj dobry alebo zly=zbabely. Tu narazam na otazku co je dobro a co zlo.
Nezavisle na tom mi vychadza, ze i v "dobrom" kralovstve moznost hladat najstatocnejsieho hrdinu je nielen nutne, ale aj potrebne. Prave preto, ze rozpravky obsahuju vela mudra...-CONFUSED-
neznámy
neznámy » Ona | 13.7.2013 17:33
A ak ziadna reinkarnacia neexistuje? Mozne to je. Potom nepykame, ale spravodlivost aj nespravodlivost su rovnako mozne....len taka uvaha.
Kolko nevinnych ludi bolo odsudenych na trest smrti alebo na dozivotie zatial co skutocny pachatel si volne behal po svete a pokracoval v trestnej cinnosti?
Nedbalost policie alebo spravodlivost za "nejaky" minuly zivot?...
neznámy
neznámy | 13.7.2013 22:17
Podstatné? Hmm .. i na pohádky se každý díváme jinak. Někteří při sledování "Mrazíka" se podivovali, proč má Ivánek stále medvědí hlavu, když se přece snaží dělat dobré skutky? To je prý nespravedlivé..... :) Možná jen přehlídli dědečka Hříbečka
neznámy
neznámy | 14.7.2013 07:45
Ano, tak to vidim ja. Ale je to len moj nazor.
To su ale dve uplne rozdielne rozpravky. Ivan az ked stratil svoju pychu a egoizmus a zacne nezistne a obetave pomahat, strati i medvediu hlavu. Je tu dalej ukazane, ze sila lasky je velmi mocna, a ze dobro vitazi nad zlom. V tom je spravodlivost.
Neviem, hral podstatnu ulohu pretoze Ivan nepodakoval za jeho darceky...ponauceni je tu viac.
neznámy
neznámy | 14.7.2013 08:29
Intriky tam nakonec vysly najevo a Marfusa mela ostudu.Tady az vsechny intriky vyjdou najevo tak dotycna bude bez moznosti pouzivat PC.Dotycna myslim dela v soucasne dobe maximum aby k tomu doslo.
neznámy
neznámy | 14.7.2013 08:57
Ano, ako vzdy a vsade, i na Ukazse. Vase vnutorne intrigy ma nezaujimaju. Ked uz mas taku moc dostan odtial Radovana Krejcira. Neviem, co robi "dotycna".
neznámy
neznámy | 17.7.2013 08:44
Existuje ale musíš vynaložit velké úsilí ji najít. Bohužel lidé mají tendenci se chovat k sobě krutě.
neznámy
neznámy | 17.7.2013 22:15
Viš, to záleží na každém jednotlivci který takovouhle situaci prožíva jak ji příjme. Zda se kvůli tomu bude trápit, nebo si uvědomí ,že ta všechna špína a ubohost je stav mysli toho člověka který je pomlouvačny a lhář. Jsou to jeho energie a jeho přesvědčení. Je to potřeba se naučit a pak se přestaneš trápit kvůli člověku který ti za to nestojí a nebude to pak ani bolet. Uvědom jsi jedno, abys byla štastná , tak to nezávisí na nikom, ani na člověku kterého miluješ nadevše. Vždy to záleží jen a jen na tobě.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...