mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Hudba a filmy - 

The Way-cesta - púť

neznámy
neznámy | 8.3.2013 22:35
http://www.mujosud.cz/clanky/oblibene-filmy/film--pout--way-.html

caute viem ze vacsina z vas tento pribeh pozna no dnes som bola v dobrej knihe a tam som nahodou stretla pana ktory mi o tejto puti povedal pozrela som si tento film je to komercak ale pointa ma oslovila normalne sa budem snazit to zrealizovat ako by ste zacali vy chystali by ste sa robili turistiku samozrejme sporili peniaze alebo by ste zobrali batoh a sli jednoducho sak dajak bude.
prosim o radu a nazor tych co podobnu cestu absolvovali vasa parvaroma.
neznámy
neznámy | 8.3.2013 23:51
je to na figu ze sa k takymto veciam dostavam az v patdesiatke.
pellegrina
pellegrina | 9.3.2013 09:45
vidím, že Camino ťa už volá :-) na Ceste som stretla ľudí ktorí sa pripravovali niektorí celé roky, niektorí celé mesiace ale stretla som aj ľudí, ktorí nabalili batoh a šli, niektorí dokonca bez mapy :-) ... stretla som športovcov, s kondičkou, ktorí by nemali mať problémy a mali a stretla som veľa 60, 70-nikov, ktorí by teoreticky mali mať problémy a nemali :-).... takže je to individuálne. Keď som šla na Camino prvýkrát, nemala som žiaden tréning asi len jednu 15 kilometrovú túru s ľahkým batohom a trochu som bicyklovala, a inak len bežné denné chodenie. Žiadna veľká kondička. Peniaze na cestu som mala a času som mala dosť. Hovorí sa, že Cesta by sa mala dokončiť, t. z. ja som si naplánovala, že ju prejdem celú. Tak to odporúčam aj iným. Tak len si ujasni tieto veci: či máš dosť času, ktorú trasu si vyberieš ( ja mám skúsenosť s francúzskou cestou a so severnou cestou), zvoľ si kedy pôjdeš a choď. A riaď sa svojimi pocitmi, svojim vnútorným hlasom - či sa budeš pripravovať, či to bude dobrodružné. Bude to TVOJA cesta. Bude - je to tvoj život :-)
neznámy
neznámy » pellegrina | 9.3.2013 11:06
ahoj som rada ze si mi napisala dokonca som stastna este mi povedz v casovom obdobi si tam bola v lete na jesen, kolko ti to trvalo prejst a ci si potrebovala vela penazi toto su pre mna neocenitelne rady cloveka ktory ju presiel. co ta inspirovalo k tejto puti mi asi neprezradis vsak.parvaroma.:)
pellegrina
pellegrina | 9.3.2013 12:05
Keď som išla francúzsku cestu tak som vyrazila koncom augusta a do Santiaga som došla 1. októbra, teda zo San Jean Pied de Port do Santiaga 38 dní. z toho som asi 8 dní nekráčala kvôli mojim "technickým problémom", zo Santiaga som šla ešte ďalej... zažila som veľmi horúce dni, aj prízemné mrazíky. Druhýkrát som robila severnú trasu popri vode a tú som šla začiatkom leta jún, júl. Tu som zažila aj slnečné dni, aj veľa dažďa. Množstvo peňazí závisí od toho akú máš spotrebu. Skús popozerať nejaké aktúálne fóra o Camine na nete. Môžem ti poradiť približne. A čo ma inšpirovalo? Náhodou som uvidela v jednej knihe mapu Camina a vôbec som o tej ceste nevedela nič... silno sa mi rozbúchalo srdce a nespochybniteľný hlas zvnútra opakoval choď tam, choď tam... nedalo sa neísť. Ak by ťa zaujímali osobné zážitky tak viac nájdeš na www.camino.estranky.sk
jafima
jafima | 31.3.2013 05:29
Vďaka Tebe som sa i ja k tomuto filmu dostala...hodne po päťdesiatke... "lepšie neskoro, ako nikdy", vraví sa :)... silný príbeh... nesklamal napriek visačke "made in America". Posunula som ho priateľke, s ktorou sme asi pred dvoma rokmi o tejto púti diskutovali. Mala vtedy výrazné problémy, prakticky "začínala znovu chodiť" po liečení akupunktúrou... a dohodli sme sa, že ak sa dá do poriadku úplne, tak vyrazíme... Zatiaľ k tomu ale nedošlo... ktovie, či ešte stihneme...
Ale za tip na film ďakujem, osviežil túto spomienku a otvoril mnohé "iné" veci... vo mne... -FLOWER-
neznámy
neznámy » jafima | 31.3.2013 23:00
ahoj jafima no ja mam 51 rokov a rada by som sa k vam pridala na tu put ved ju clovek nemusi absolvovat sam som rada ze si napisala. uz som hladala aj prirucku.
je jedno kedy by to bolo ci zajtra alebo za par rokov pocitaj so mnou pls.jana.-FLOWER-
jafima
jafima | 2.4.2013 06:40
Ahoj, no - medzičasom sa z tohto plánu stáva "blednúci sen"... realita valcuje... ale ak by nastal obrat, tak budem na teba pamätať... :)
jafima
neznámy
neznámy » jafima | 1.7.2013 17:47
joj hned by som isla ale nie na mesiac tak polovicu da sa to. jana.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...