mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Hudba a filmy - 

Hleda se ;-)

neznámy
neznámy | 17.4.2012 12:55
Film z obdobi "cinske cholery", neznam titul. Videla jsem pulku v italstine a rada bych ho skoukla cely. Preklad byl neco jako "Barevny satek"(asi ve vztahu Cina/hedvabi?). V tom konci se odehralo jakesi potrestani manzelky, za neveru....jeji muz, lekar, donutil, aby odjela s nim do Ciny, kde umiralo tisice lidi vepidemii na choleru... Ke konci se vztah dvou manzelu rozuzlil, ale jak uz to tak byva, medovy konec divakum nebyl dopran, lekar se nakazil a umira.

Proc byl ten film pro me tak fantasticky a poblaznil me? Nejak jsem se vzhlidla v tech vyborne odehranych rolich, je dosti realisticky, chvilemi nas opravdu mrazi po zadech.... Zjisime, jak krehoucky je zivot a hlavne, muzeme si myslet, jaci jsme "pani tvorstva", tento film nas uvede do takove bezmoci, ze pocitime krehkou pokoru a zaroven vnitrni rozpor s Bohem(cni ve zlobe, kterou v sobe clovek, za jistych narocnych okolnosti vice, ci mene potlacuje).

Prostredi ve kterem se nachazime: Londyn/Cina/Londyn

Sladkou:)-KISS-, protoho kdo me pomuze najit -FLOWER-
neznámy
neznámy
neznámy | 18.4.2012 11:16
Dekuji tisickrat:D...-HEART-
Jaky z nej mas pocit? Ja jsem jeste cela paff...prislo mi byt posluchacem velice kvalitne provedeneho symfonickeho koncertu... Fakt-PUH-....Ja jsem nenasla jediny kaz...mozna snad, nepresnost prekladu, v miste, kde poukazuji na divcinu, v klastere. V italske verzi rekne matka predstavena, ze se chova tvrdosijne, protoze jim dosud neodpustila, ze ji pokrtili; v ceske verzi to vysvetluje tak, ze doposud nedovolila, aby ji pokrtili:)..detail, vim, i kdyz?
neznámy
neznámy | 18.4.2012 12:19
Ja nemam pocit zadny. Ja tohle nevidel :) Ale co se tyka tech prekladu, tak to je normalbi. I ja se kolikrat divim, jak jsou schopni neco prelozit. Jenze je fakt, ze nektere veci se proste nedaji prelozit tak, aby to davalo ten spravny smysl. Nekdy se take zamerne meni text kvuli tomu, ze by nenavazovala zvukova stopa na obraz. Takze je to komplikovanejsi nes se to jevi nam beznym divakum -BYE-
neznámy
neznámy | 18.4.2012 13:50
A ze jsi vedel, o jaky film se jedna, kdyz jsi ho nevidel...-BLUSH-
neznámy
neznámy | 18.4.2012 15:12
To sem proste ja-PUH- Ja vim spousty veci a kolikrat ani sam nevim jak je to mozny. Je to jeden z mich daru-FLOWER-
neznámy
neznámy | 18.4.2012 15:22
Tak to je krasne...jsem si zrovinka rikala, ze muze byt muj filmovy zazitek kazdemu ukradeny...bylo hezke tam najit tebe, s odkazem-HEART-

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...