mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Cesty tela i ducha - 

Dalalajmov navod na zivot

neznámy
neznámy | 1.7.2013 22:23
Inspirativne, dakujem -FLOWER- Da sa s tym jedine suhlasit, tazsie ale niektore body aplikovat. Snad by som este pridala, ze najlepsie je neodkladat riesenie problemov na neskor. ja viem, ze sa hovori kopa veci, ako neriesit veci s horucou hlavou alebo rano mudrejsie vecera, ale ak sa ja riadim tymto, dopadne to vacsinou tak, ze problem odsuniem stranou a radsej to neriesim (vyhybam sa konfrontacii co to da)...a potom sa polahky moze stat, ze nedodrzim bod 13...
neznámy
neznámy | 2.7.2013 08:15
nadherneee-HEART- dakujem :)-FLOWER--FLOWER--FLOWER--FLOWER--FLOWER-
neznámy
neznámy | 2.7.2013 11:49
U mňa je to tak, že keď sa vyskytne nejaký problém, musím ho najskôr dôkladne spracovať sama v sebe, aby nerobil veľkú šarapatu. Potom ho už vôbec neriešim. Každý môj problém má svoj čas riešenia a keď ho nechám "odstáť", ten problém sa vyrieši sám a oveľa lepšie a ľahšie, ako by som ho riešila ja a za horúca. Potvrdzuje sa mi to zakaždým. Najdôležitejšia je tá fáza rozmýšľania o ňom, lebo vtedy pochopím, či ho riešim alebo neriešim. -YES-
A zásadne o problémoch nerozprávam. V opačnom prípade mám pocit, akoby boli neskutočne veľké a všade a neriešiteľné.
neznámy
neznámy | 2.7.2013 12:26
Mne sa ziadny problem nevyriesil sam, ked som bola mladsia tiez som rozmyslala ako ty.
Za horuca neriesim, necham svoje emocie spracovat, a potom riesim s chladnou hlavou.
Ako to myslis, ze o problemoch nerozpravas? Nemyslim verejne, ale so svojim muzom, priatelom...ak je problem vo vztahu, treba ho vyriesit. Sucasny problem, nie minule problemy.
neznámy
neznámy | 2.7.2013 12:46
Som typ, ktorý málo rozpráva celkovo a kým ten problém v sebe nespracujem, tak jednoducho o tom nerozprávam... Keď to už mám spracované, už o tom môžem rozprávať, ale nerozprávam o tom, ako o probléme. Je to jednoducho záležitosť, ktorú odkladám (tým pádom žiadna emócia nevznikne) alebo záležitosť, ktorú už viem poriešiť. A častokrát prídem na to, že čo sa mi zdalo ako neskutočný neriešiteľný problém, tak je to v konečnom dôsledku fajn a to len ja som sama seba zbytočne stresovala.
Napríklad nechápem, ako niekto môže jeden problém rozoberať celý týždeň s piatimi rôznymi ľuďmi. Beriem, že im to môže nejako pomôcť, ale neviem si to predstaviť u seba.
Problémy vo vzťahoch riešim obdobne. Ak niečo vnímam ako problém, musím najskôr zistiť, či je to naozaj problém, alebo len momentálny výplod fantázie, výkyv hormónov. A keď prídem na to, čo ma na danej veci irituje, buď to začnem riešiť, lebo viem o čo ide, alebo prídem na to, že momentálne to poriešiť neviem, žiť viem zatiaľ aj s tým a jednoducho to odkladám na ten správny čas. A ten čas stále príde.
neznámy
neznámy | 2.7.2013 12:58
No to odstatie problemu ti zavidim :D ja som takto nieco nechala odstat asi 2 roky... a ten problem... zmenil podobu, ale nevyriesil sa. a asi teda aj dost narastol... Poucenie pre mna z toho bolo, riesit vtedy, ked je to aktualne. Nemam na mysli, ze by som na niekoho zacala kricat alebo riesila veci nejako emocionalne. Tiez sa najskor zamyslim nad tym, ako to povedat, aby som to zbytocne nezhorsovala. ale rozpravat o tom treba. teda nie s hocikym ako s kamoskami nad kavickou alebo tak, ale konkretne s tym, koho sa to tyka.
neznámy
neznámy | 2.7.2013 13:12
Z mym mozkem mne osobne vyhovuji "ctyri dohody" vsechny si pamatuji.
Tady jakmile dojdu k bodu 5.Uz si nepamatuji prvni dva.
Dajlajlama by mi zajiste neschvalil se stresovat,jeho navodem.-ROLL-


Nemam osobne rad navody.Sveho casu kdyz jsem smontoval patrovou postel do detskeho pokoje,tak mi zbyl zebrik. Bylo to asi z duvodu ze jsem necetl navod.
Kdykoliv jsem neco sestavoval,tak mi zbylo spoustu veci.-CONFUSED-


Postupem casu byvala zena usoudila ze tim,ze chce usetrit na remeslnicich s pouzitim me malickosti je vysledek setreni divny.Usetrili jsme spoustu veci ktere zbyvaly,ale sestavene veci byli nepouzitelne a nekdy az nebezpecne.
Me domaci prace vyustily pri spravovani pradelniho supliku.Odchliplo se tam dno.
Pri spravovani supliku jsem si zlomil dve zebra a sedrel bok do krve.
Nemel jsem totiz male hrebicky a v vecer jsem pro ne lezl k sousedovi na zahrade pres zed.Chtel jsem si usetrit cestu a uklouzl mi zebrik.-ROLL-
neznámy
neznámy | 2.7.2013 14:05
a to bol ten rebrik co ti zostal z tej postele? -PUH-

ja mam navody rada. to ze sa nimi neriadim, je vec druha. myslim, ze to uzko suvisi s dalajlamovym bodom 5.
neznámy
neznámy | 2.7.2013 14:11
Ja som sa tym "odstátim" uchránila od zlých rozhodnutí. No áno, treba o tom rozprávať, ale až keď vieš, kde je problém. A ja to viem naisto, až keď ten problém nechám odstáť. A keď viem, ako to poriešiť, tak dotyčný sa dozvie, aký je problém a ako si predstavujem, aby to bolo fajn. Ide len o to, že nemám okolo toho kopec zbytočných rečí, ktoré nikam nevedú a v konečnom dôsledku sa človek zamotáva do vlastných teórií a cudzích názorov.
neznámy
neznámy | 2.7.2013 14:28
Bod 5 jako takovy mi nevyhovuje.Radsi je budu porusovat tak,abych neublizil ostatnim ani sobe.

No a trikrat budu treba napomenut a je to pohodlnejsi nez cist 1000 strankovou knihu.

Po tech trech napomenuti si dam pozor a neztratim ctenim pravidel vzacny kus meho zivota.-ROLL-
neznámy
neznámy | 2.7.2013 16:01
Mozna ze vlastni hlavu zacnes pouzivat dobre,pokud vlastne nemas nazory.
Co je to vlastne "vlastni nazor"?-CONFUSED-
neznámy
neznámy | 2.7.2013 18:37
Nemyslela som rozoberat problem s piatimi ludmi. Ale vo vztahu s tym koho sa to tyka. Problem nemusi byt u teba, ale su situacie vyzadujuce riesenie. Ked som sa rozvadzala, museli sme riesit deti, financie, byvanie. Hormony v takyto situaciach nehraju ulohu. Ale rozum, myslim. Cas je teraz.
neznámy
neznámy | 2.7.2013 18:40
Svoj pohlad alebo uhol pohladu na vec, dej, ale i na seba....
neznámy
neznámy | 2.7.2013 18:45
Ublizovat sa nemusi porusenim pravidiel. Su pravidla, ktore netreba studovat.
neznámy
neznámy | 2.7.2013 18:51
Pravidla je treba pravjeka cast vidli .Je i pravjek,praotec,pracka,-ROLL-
neznámy
neznámy | 3.7.2013 07:11
V podstate hovoríme to isté, len inými slovami. Ja problémy riešim, teda rozprávam o nich až keď viem, kde je koreň veci. Pod rozprávaním chápem utváranie si názoru na danú vec. A tejto fáze sa vyhýbam a riešim si ju v sebe.
A keď má niekto problém a mňa sa bytostne dotýka, tak sa to stáva aj mojím problémom.
neznámy
neznámy | 3.7.2013 11:42
-LOL-
neznámy
neznámy | 3.7.2013 11:49
A ked nevies presne kde je koren veci? V sebe ho vzdy nenajdes. Uz lepsie rozumiem.
Mam to podobne, myslim poslednu vetu.
Proste nejednas za horuca, ale ked problem pochopis a uchytis.
neznámy
neznámy | 3.7.2013 12:31
Nez se te nekdo dotkne,mel by se nejdrive dovolit.Jinak je to podle mne cune.-ROLL-
Dogi
Dogi | 3.7.2013 13:27
Mňa by zaujímalo, aký je zdroj tohto "plánu"...pretože podobné zaručené prehlásenia a rady do života že vraj od Dalajlámu som už čítala a nakoniec som zistila, že to bol podvod...
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...