mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Ze by vedecke zdovodnenie astrologie?

HKatka
HKatka | 4.1.2013 14:52
Mame tu nejakeho vedca, ktory by vedel potvrdit, ci vyvratit tvrdenia tohto zaujimaveho clanku?
http://www.antear.com/art_neutrinos_sun_and_planets.html
neznámy
neznámy » HKatka | 4.1.2013 19:58
to by som rad aj ja vedel, ze co je na tom pravdy...aj ked osobne ja moc neverim vo vedecke potvrdenie astrologie (a dokonca mi to ani nechyba)...astrologia je prilis abstaktna...to ako keby sme chceli hodnotu umenia, aby meral nejaky pristroj:)
HKatka
HKatka | 4.1.2013 20:54
Co sa tyka klasickej vedy, takej ako ju pozname, tak ani ja si nemyslim, ze by vedela potvrdit astr. Dokonca by ma to rozculilo, keby sa mala merat :-) Skor som myslela na najnovsie vedecke poznatky, teda kvantovu fyziku. Lebo vela sa o nej popise, vela sa operuje s terminami, ale dost casto su to bludy, alebo polopravdy. Keby som tak mala cas trochu to preskumat... Mozno na dochodku :-)
neznámy
neznámy » HKatka | 4.1.2013 22:07
tiež si nemyslím, že by dnešný vedci mali rozum a zariadenia zmerať Boha, ale tiež si nemyslím, že by veda bola úplne odpojená od toho o čom hovorí astrológia. práve naopak som presvedčený, že vo vesmíre (na svete) neexistujú dve veci, ktoré by nemali niečo spoločné čo by ich spájalo. ako by vo vede nemali fungovať univerzálne kozmické zákony, keď sú raz univerzálne a kozmické? ak by sa tieto zákony netýkali vedy, znamenalo by to, že fyzika existuje len mimo vesmíru, čo je trochu blbosť -ROLL-
neznámy
neznámy | 4.1.2013 22:28
to je asi ten jing a jang., na jednej strane boh, astrologia, duchovno,.... a na druhej strane exaktne vedy, fyzika, pocitace....jedno bez druheho asi nemoze existovat...proste univerzum :)
neznámy
neznámy » HKatka | 5.1.2013 00:07
Čosi ďalšie k téme, fakt zaujímavé:
http://www.2012rok.sk/wp/veda-a-technika/13645-bozsky-zdroja
HKatka
HKatka | 5.1.2013 00:59
Myslim, ze clanok pojednaval o strunach, je pravda, ze prastare civilizacie o nich vedeli. Ano, su to temy, ktore ma zaujimaju, aj toho Grega Bradena poznam, myslim, ze je v hnuti New age, bol vedcom, potom sa dal na pisanie takychto knih. Kedysi som od neho precitala Matrix, tiez je to zaujimava kniha, myslim, ze by sa Ti pacila. Len mi chyba nejaky zaver celej tejto problematiky, proste nejake vyvodenie, potvrdene viacerymi erudovanymi hlavami, ze ano, je to tak. Ktohozvie, mozno sa raz dockame a budu sa prepisovat ucebnice fyziky :-) Bola by som rada, keby som toho este dozila-LOL-:)
HKatka
HKatka | 5.1.2013 01:23
Vsak ano, tiez mam tento nazor, minimalne v to verim. Dokonca ako sa tak zamyslam, aj v astrologii sa uplatnuje samozrejme kopec vedy (napr. dlzka a trvanie tranzitov - meranie casu) takisto by sme mohli zmerat aj ich silu/kvalitu (myslim, ze podla toho aka planeta prechadza ktorym domom, ake aspekty tvori s ostatnymi). Ale je nam to stale na nic, ak nemame nieco (niekoho) na kom to cele uplatnit. A zrovna ten niekto je dolezity... A o tomto pojednava kvantova fyzika. Kde sa clovek stava sucastou celeho pozorovania/pokusu.
Takze astrologiu moze potvrdit podla mna kvant. fyz. Mozno prave ta zahrna univerzalne zakony. Ako som tvrdila na zaciatku, aspon v to verim, ale rada by som raz povedala, ze toto proste viem.
A na co mi to je? Na tomto fore na nic, lebo myslim, ze tu sa zdruzuju tak nejak podobne zmyslajuci ludia. Ale ked clovek pride do krutej reality a medzi svoje konicky vymenuje napr. astr., zial stava sa, ze ludia nanho pozeraju ako na niekoho z inej planety a zaskatulkuju ho medzi carodejov (vsak zveroKRUH...) a divne nan pozeraju po cely cas. Rada by som im raz ukazala, tak tu mate.... ano viem, velmi plytke uvazovanie, ale ego je ego :-D
OnlyI
OnlyI | 5.1.2013 13:25
tu mas zmeraneho boha sokrates :)

http://www.youtube.com/watch?v=BFd3luPKPX4
neznámy
neznámy » HKatka | 5.1.2013 17:56
viem presne o čom hovoríš. ale na druhej strane, prečo ísť takou zložitou cestou cez vedu? ak tomu niekto neverí, nepresvedčí ho žiadna holá teória. myslím, že astrológia sama o sebe je uspokojujúcim dôkazom. veda je založená na faktoch a astrológia poskytne kvantum zaujímavých faktov. ak by si to vede dôverujúci človek spočítal, zistil by, že štatistika ukazuje jednoznačne ZA astrológiu. a ak by to nebolo podložené racionálnymi vedeckými faktami, alebo teóriami, o to viac by trpelo "jeho" ego. a to by pre tvoje ego bolo len plus, nie? :D
neznámy
neznámy » OnlyI | 5.1.2013 23:04
Keby zmeraného Boha. :)
Ten dokument je absolútne perfektný. Cítim sa byť kvantovým aktivistom. :)
neznámy
neznámy | 5.1.2013 23:19
Statistika neukazuje jednoznačně za astrologiu. To je omyl. Záleží na složení souboru dat, který se studuje.
neznámy
neznámy » OnlyI | 6.1.2013 11:24
výborný dokument -YUMMIE-

O té změřitelnosti psaly už Upanišady ;) :
Uber z nekonečna nekonečno a zbyde-ROLL-...nekonečno :D
neznámy
neznámy » HKatka | 6.1.2013 12:18
Mě -jako šťourala- by zajímalo,na základě čeho si autor dovoluje tvrdit,že neutino prošlé např. Marsem nám o něm předává informaci do DNA. Nenašel jsem v jeho článku nic,čím by svou teorii podpořil a dělá to na mě dojem,že je to stejný typ člověka,který by o pár set let dřív tvrdil,že Země je placatá a basta !

Nejmenuje se neutrino podle své neutrality ?(jako že nevytváří interakce s hmotou-WINKIE-).Že by nebylo tak úplně neutrální -ROLL- ?
neznámy
neznámy | 6.1.2013 13:02
souhlasím, jsou to takové naivníé rádobyvědecké tlachy jako v případě "využití" tachyonů v okultismu tzn. alternativní "léčbě"

wiki:
Účinný průřez pro slabou interakci neutrin je velmi malý, proto neutrina procházejí běžnou hmotou (např. celou Zemí) většinou bez jakékoli reakce. Např. jedním cm² lidského těla proletí za 1 vteřinu asi 60 miliard neutrin.
neznámy
neznámy | 6.1.2013 14:09
Pekne si to napísal, je to iba posun tej istej formy myslenia do "jemnejších" oblastí. Nič viac.
HKatka
HKatka | 7.1.2013 12:40
vsak presne toto zaujimalo aj mna, preto som sa pytala. Tiez mi v clanku chybalo nejake seriozne vedecke odovodnenie. Takze vsetkym dakujem za cenne nazory, zdielane clanky a dokumenty.
neznámy
neznámy | 7.1.2013 22:28
moja vlastná (číselne nemeraná) štatistika ukazuje jednoznačne ZA astrológiu. o vašich vlastných štatistikách nič neviem -ROLL-
neznámy
neznámy | 7.1.2013 23:37
jaké otázky jste statistickými metodami zkoumal, milý Sokrate25?

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...