mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Astrológia a horoskopy - 

Tranzity a natív

neznámy
neznámy | 3.6.2012 11:33
Blíži sa mi tranzit Slnka na Urán, kvadrátúra.
V natíve mám Slnko v opozícii voči Uránu.
Chcem sa opýtať aký je rozdiel medzi tranzitmi, ktoré nemajú oporu v natíve a takými, ktoré áno?
Ak by som nemala v natíve nejaký napäťový aspekt, neprejaví sa tranzit rovnako, ako keď ho mám?
Logicky by som povedala, že ak by som nemala v natíve Urán aspektovaný, alebo nevytváral nijaké napätie, neprejavili by sa ani tranzity s podobnou energiou?
A keďže taký napäťový aspekt v natíve mám, je pravdepodobné, že sa prejaví silnejšie, alebo? -CONFUSED-
neznámy
neznámy | 3.6.2012 12:10
to prežiješ niejak tie 2dni,tranzit slnka na urán;)

mne skončila nedávno kvadratura urana na moje slnko,a v pohode,okrem zvýšenej potreby slobody,som si ho ani nijak nevšimla..


Keď máš v native niejaký neharmonický aspekt,ktorý aktivuje tranzit,tak ten tranzit sa bude niesť v duchu toho neharmonického aspektu,ktorý máš v native..
takže ak sa aspekt niejak zásadne neprejavuje,tranzitom sa určite prejavý..
neznámy
neznámy | 3.6.2012 13:38
Takze sa idem burit a bojovat za svoju nezavislost?
A tak to ze sa na dva dni stanem clenkou hnutia hippies, to iste so mnou vydrzia vsetci naokolo. :D

Ale ak ti dobre rozumiem, tranzity, ktore nenajdu podporu uz v native sa ani nemusia nejako prejavit, hoci by aj mali nejaky drsnejsi charakter?
Proste nie su sucastou mojej povahy?
Co ja viem, napriklad nemam v native neharmonicky aspekt medzi Marsom a Plutom, ale nastane u mna tranzit Marsu na Pluto, tak sa nic moc nedeje, lebo vo mne nenajde na co sa nadpojit?
neznámy
neznámy | 3.6.2012 14:12
ale jasné že sa aj tranzit prejaví,ak aj nemáš planetu aspektovanú v native..nadpojí sa na tú planetu,cez ktorú prechádza tranzit..to je prirodzený vývoj človeka..
a tranzity rýchlich planet(slnko,venuša,mars) prežívame pravidelne,slnko ti tranzituje tvoj urán 3x do roka neharmonicky..
keď niesú súčasťou v native,môžu ti ho v progresívnom horoskope vytvárať direkčné planety,v čase keď nastane tranzit transpersonálnej planety...
tranzit pomalej planety trvá dlhšiu dobu,a človek ho cíti,aj keď planeta nieje ďalej viazaná..
neznámy
neznámy | 3.6.2012 14:21
To ja viem, čo píšeš o rýchlych planétach, len keď som si všimla ten tranzit Slnka na Urán tak v tej súvislosti mi prišla na rozum súvislosť medzi natívom, keďže tam taký aspekt mám.
Mňa nejako netrápi konkrétny tranzit, len ma zaujíma, či je rozdiel oproti tranzitom planét, ktoré nie sú v natíve neharmonicky aspektované.
Či v istom zmysle platí taký princíp ako kľúč-zámka. Kľúčom neotvorím zámku, do ktorej kľúč nepasuje. Tak nejako.

Teda ja beriem, že aj tak sa tranzit prejaví, ale asi nie v takej sile, alebo s takými dôsledkami.
neznámy
neznámy | 3.6.2012 14:31
no budeš cítiť iba ten tranzit na planetu,v domoch,ktorým tranzituje planeta,a v tom v ktorom je tá tranzitovaná..takže keď odomkneš dvere,nájdeš tam niečo nové:)
a pri tranzite na neharmonický aspekt v native,keď odomkneš,nájdeš tam okrem iného aj kus toho čo poznáš,a možnosť v sebe spracovať ten neharmonický aspekt pomocou toho tranzitu..
neznámy
neznámy | 3.6.2012 14:35
Aha, zrozumiteľné, ďakujem. :)
neznámy
neznámy | 3.6.2012 23:15
sice sa v niektorych ucebniciach pise, ze tranzity, ktore su obdobov aspektov v native posobia silnesie...ale nemozem s tym uplne suhlasit...podla mna vsetko zalezi na tom ako si zvladla predchadzajuce cykly dotycneho tranzitu a tiez ako si na tom s vyvojom osobnosti...prel ludi, ktori maju zvladnutu lekciu, co tranzit ponuka, tak ti ho budu citit minimalne...

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...