mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Slnko a jeho postavenie v radixe.

neznámy
neznámy | 6.4.2014 13:54
vnimani bohatstvi je individualni,presto vsechno davam 2 domu materialni charakter.Takovy clovek ať chce či ne,bude mit co docineni s penezi a to v pozitivním či negativnim smyslu.Vnimani bohatsvi duchovniho apod ,bych dal až jako (mimojine),kdy se prikladne na zaklade nerozumneho zachazeni s penezi ,naucime na vnímat i jine hodnoty.Ja mám Slunce v 2 dome a naucilo me,ze ptačí zpěv může byt krasny i vnimam li ho s nulovym bankovnim uctem.
neznámy
neznámy | 6.4.2014 14:13
Ja mám Slunce v 2 dome a naucilo me,ze ptačí zpěv může byt krasny i vnimam li ho s nulovym bankovnim uctem.

Veľmi pekne si to napísal -FLOWER- :).
neznámy
neznámy | 6.4.2014 14:19
Posledná veta je nádherná :)
Milujem spev vtákov, doteraz mi nenapadlo tento ich štebot nejak spájať so stavom môjho bankového konta :D
To píšem v dobrom, pobavilo ma to prirovnanie.... :)
neznámy
neznámy » Argyll | 6.4.2014 14:25
Teraz poviem zásadne iba svoj názor a nechcem ním vôbec nikoho uraziť. Podľa mňa je to v konečnom dôsledku boj o energie. Silný má na rozdávanie, slabý berie ...
neznámy
neznámy | 6.4.2014 14:52
vnimani bohatstvi je individualni,presto vsechno davam 2 domu materialni charakter.

Ten druhý dom je vážne zložitý. :)
Keď si to vezmem na seba s Venušou v druhom dome a v Býkovi. Malo by to byť o kráse o estetike o zmysloch, súvisiace so zemským zmyslovým/zmyselným znamením Býka.
Šperky, šaty, ozdoby, spoločenské postavenie...to mne príde ako karikatúra, zdeformovaná tvár týchto hodnôt, ktorá mi je strašne cudzia.
Ale existuje iná tvár toho istého, krása v umení, v prírode, prenesená do hmoty, zrealizovaná vo fyzickom svete, táto tvár je mi strašne blízka.

Tak isto aj slnko môže v druhom dome nájsť sebavyjadrenie cez hodnoty, ktoré môžu byť veľmi odlišné u dvoch ľudí hoci aj s tým istým postavením slnka.

Ako vo všetkom, je to iba jeden dom. Celý človek je kombináciou rôznych vplyvov na rôznych úrovniach ich vyjadrenia.
neznámy
neznámy | 6.4.2014 17:07
zhoduje sa to s údajmi, ktoré si pamätá moja mama a musela by sa seknúť o viac ako pol hodinu, aby bol inde. možno stupeň nesedí, ale znamenie určite, ja sa na ten ascendent aj cítim :)
neznámy
neznámy | 6.4.2014 17:08
výstižné, presne to sa mi stalo kedysi, teraz ma napadá, že by som mala mrknúť, čo mi vtedy tranzitovalo. posledná veta je trefa, tiež to tak vnímam.
neznámy
neznámy | 6.4.2014 17:14
Aha :), tak potom to tak bude.
U mňa sa nezhoduje to, čo mi hovorila mama a čo je zaznamenané na matrike.
Rektifikácia aj môj pocit potvrdzujú Vodnára.Teda verziu mojej mamy. :)
granko
granko » Argyll | 6.4.2014 17:35
no moralisticky.. zásadovo povedzme..
inak ten pohlad beriem, rozumiem /ja mám slnko v jedničke/ - človek sa snaží prežiť, realizovať sa.. legitímna vec autonomie.. len by som nepovedal v súvislosti, na čo som reagaoval, že keď niečo nebude A bude to B.. skutočne stena medzi materiálnom a duchovnom či psyché nebude.. myslím však, že ani tunel.. poznám rodiny kde postavenie je a je to výborné.. kde je a je to strašné.. aj tie, ktoré sú na okraji a vo velkých vzťahových problémoch.. ale aj podobné rodiny no úplne harmonické.. toto ťažko nejako racionalizovať.. inak si rozumieme..
aby som spomenul v extrémoch: dravčie impulzy sú nemorálne rovnako ako alibistická apatia, prameniaca vlastne zo závisti.. druhá možnosť ničí najmä jednotlivca či jeho rodinu, ta prvá predovšetkým spoločnosť..
neznámy
neznámy | 6.4.2014 17:44
aký bol časový rozdiel? nech mám predstavu o presnosti...moju staršiu napísali, že 4 00 a pritom som videla na hodinách 3 50. druhú trafili, lebo bola hodina celá....
neznámy
neznámy | 6.4.2014 17:59
15 minút tuším, už som stihla na ten čas podľa matriky aj zabudnúť. :D
Ale ascendent mám na 26 st. Vodnára, takže tých 15 minút stačilo, aby bol v Rybách.

Normálne uvažujem, že si zistím, aký čas majú napísaný moje deti, pretože pri oboch som sledovala hodiny a čas viem presne.
Ako si zisťovala čas narodenia detí? V pôrodnici? Na matrike? A ako?

Ešte dodám, že sa tu občas bavíme o sabiánoch, aj v súvislosti hlavnými osami, alebo mesiacom. Myslím, že pri tých "spoľahlivých" časoch je to skôr triafanie naslepo. -COOL-
neznámy
neznámy | 6.4.2014 19:07
mali to napísané na leukoplaste na takej visačke na zavinovačke, som si to pri odchode odlepila a odložila. ale môj som zisťala v pôrodnici v archíve, za peňáze sa dá šecko! stálo to deväť volačo a mám k tomu aj certifikát pravosti!!!
mne sabiány sedia na ten matrikový čas...
neznámy
neznámy | 6.4.2014 19:40
Čas narození dětí i sebe jsem zjišťovala v porodnici. Rodila jsem císařským řezem, tak jsem čas nevěděla. Problém to nebyl ani u mě, ale platí se různě podle porodnice. Na matrice to prý jde zjistit taky a bezplatně.
adelaida
adelaida | 7.4.2014 11:56
Slunce konj. Pluto ve Váhách spolu s Uranem(Váhy) a Merkurem(Štír) v osmém domě. Svoje Slunce vnímám tak, že se nespokojí s povrchním pohledem na věc. Kdybych měla použít příměr, tak si vyberu třeba kámen. Na povrchu hladký a čistý od deště, vybělený sluncem a když se obrátí, tak spodní strana vypadá úplně jinak a navíc odkryje to co bylo skryto pod ním...larvy, hmyz a jejich chodbičky, je cítit tlení. Moje Slunce chce furt obracet nějaký šutry :D svoje i druhých.
adelaida
adelaida » Argyll | 7.4.2014 12:17
Nejen svůj hmotný majetek a hodnoty, ale taky svoji hodnotu - sebehodnocení, sebedůvěru její míru apod.
Ty druhé lidi bych spíš šoupla do osmého domu.
Vztaženo k ose druhý-osmý dům jsem dlouho nemohla nějak uchopit co to znamená, že osmý dům je druhým domem druhého. Ani teď si s tím nejsem tak úplně jistá. Druhý dům je o našich hodnotách a zdrojích a v osmém domě se zajímáme o hodnoty a majetek druhých...což je jejich druhý dům, přičemž hodnoty a majetek nemusí být jenom hmotné...to co vlastníme v rámci našeho druhého domu může být předmětem zájmu někoho jiného v rámci jeho osmého domu a obráceně...není to komplikované? Je to komplikované:D
neznámy
neznámy » adelaida | 7.4.2014 18:24
Je to komplikované? :D
Slunce a Měsíc v Rybách ve druhém domě proti retrográdnímu Uranu a Pluto v osmém.
Je to hodně komplikované .....
neznámy
neznámy | 8.4.2014 22:16
vztahy slnka ascendentu a IC su vyjadrene pekne tu: http://www.zverokruh.sk/astrologicke-clanky/rozdiel-medzi-ja-ascendent-a-ja-slnko/
a aj suvztaznost s ostatnymi castami horoskopu
mne sa tam este doplnkovo hodi, ze zavisiac od stupna naseho vnimania, mozeme dospiet k bodu kedy sebarozvoj vonkajsim smerom je samoucelny a neprinasajuci vnutorne uspokojenie. Aj to pravdaze moze suvisiet s aktualnym horoskopom. Slnko vsak kludne mozeme stotoznovat aj s vlastnymi idealmi ktorym verime, a ktore su casto vzdialene realite. Tu sa mi paci poznamka k IC, ze predstavuje nas kontakt s nevedomim, alebo vnutornou podstatou, co sa odrazi aj na odlisnom vnimani slnka celkovo. Pekne to opisal Jung, ked zistil ze citat Kde je vola tam je cesta alebo inak presadzovat hrdinsky svoju volu uz neprinasa zmysel. Postoj hrdinu je marnivy a pri hlbokom prezivani sa moze stat zbytocnym, z pohladu identifikacie sa s osobnostou je to porovnatelne s nepodstatnostou vedomeho postoja,vlastnej identifikacie sa s nim alebo identity s hrdinom, nasim idealom, za ktorym sme sa hnali, pretoze mozeme odhalit nieco cennejsie, hlbsie, co ma vyznam. Akoby sme sa otvorili moznosti prijatia tiena, predstavovane nasim nevedomim. Jung v suvislosti s tymto spomina hada, ktory sa v mytoch objavuje ako protihrac hrdinu, a zaroven odkazuje na vzajomne pribuzenstvo hrdiny a hada, a ze existuju vypovede ze hrdina ma hadie oci, alebo ze sa po smrti premenil v hada. Had ako symbol kluca k podsvetiu, symbolizuje aj kluc k nevedomiu. Mytus hrdiny teda nadobuda vdaka hadovi iny vyznam. Tak ako aj vnimanie Slnka cez nase vnutorne postoje.
neznámy
neznámy | 5.5.2014 13:06
Ahoj. Chcem sa Ta spytat, ci Tvoje Slnko v 12. dome naznacuje tiez tazke detstvo al. minimalne nejake problemy, kt. si vnimala v rodine ako dieta? Viem, ze je to velmi osobna zalezitost a tak mi nemusis odpovedat podrobne, len by ma to zaujimalo, lebo som sa docitala, ze Slnko v 12. dome ma suvis s problemami a tazkosti v ramci detstva. Tiez, vraj Slnko v 12. dome znaci nepriaznivu financnu situaciu az chudobu po mnoho rokov v mladosti. Tak by som si to len chcela overit, ci to tak je. Dakujem. :)
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...