mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Astrológia a horoskopy - 

separačné aspekty

neznámy
neznámy | 7.11.2018 11:13
Neviem ale v poslednej dobe sa ku mne dostalo dosť informácií o separačných aspektoch a hlavne v tom že vlastne ich človek nemusí brať ani do úvahy a niektorí to aj tak berú. Vraj ba aplikačné majú význam lebo separačný sa nás veľmi nedotkne.
Tak neviem? ja mám hlavne separačné aspekty aplikačné mám väčšinou skôr na hrane a to už tiež niektorí neberú ako významové. Skôr sú to na domy ale to nemusí byť presné lebo nemám istotu že tento čas narodenia je správny.
Takže ako je to s tými separačnými aspektami? Dakujem
neznámy
neznámy | 7.11.2018 13:31
aspekty separační jsou stejně hodnotné jako aspekty aplikační, jediné co je u nich jinak je to, že nebudou v průběhu času přesné.

Např. v sekundárních direkcích v několika dnech po narození se ty aplikační aspekty stanou přesnými , což znamená, že v analogických rocích (den/rok) se příslib onoho aspektu naplní.

Pozorování neustále se měnících vztahů (aspektů) mezi světly na obloze je základním kamenem jakékoli astrologie.
neznámy
neznámy | 7.11.2018 14:16
Ďakujem takto som to aj doteraz brala.
martinbd
martinbd | 7.11.2018 16:53
Závisí to od typu horoskopu.
Ak ide o elekčný horoskop, teda horoskop nejakej udalosti, tak separačné ukazujú na minulosť, alebo z čoho ten čin vychádza. Ale keďže v elekčnej astrológii nás zaujíma hlavne budúcnosť, tak môžeme separačné aspekty zanedbať.
Ak ide o horárny horoskop, a teda horoskop otázky, tak tak isto separačné aspekty ukazujú na minulosť. Pri horoskope otázky sa väčšinou pýtame na budúcnosť, preto separačné aspekty nie sú až také dôležité.
V horoskope narodenia, separačné aspekty ukazujú na prvú polovicu života.
V tomto type horoskopu nie je dobré zanedbávať separačné aspekty.
neznámy
neznámy » martinbd | 7.11.2018 17:52
Ďakujem toto je lepšie vysvetlenie ako mi prichádzali v posledných dňoch a možno len zabudli napísať v akých horoskopoch o tie separačné ide.
No ak v horoskope narodenie hovoria separačné aspekty o prvej polovici života a človek tých aplikačných ma pomenej? alebo naopak niekto ma väčšinu aplikačných a málo separačných. No takže to dosť dobre nechápem.
martinbd
martinbd | 7.11.2018 18:53
V horoskope narodenia, tie aspekty, ktoré sú separačné, sa prejavia viac v prvej polovici života a aplikatívne viac v druhej polovici života.
Neznamená ale, že by sa neprejavovali počas celého života.
Či má niekto viac aplikačných, alebo separačných, na tom až tak nezáleží.

Existujú aj špeciálne prípady, ktoré sa rozlišovali v helénskej astrológii, ktoré môžu zvrátiť pôsobenie nejakej planéty k lepšiemu, alebo horšiemu a v ktorých sa rozlišovalo, či ide o aplikačný, alebo separačný aspekt.
Napríklad to čo sa nazýva v angličtine adherence. Do slovenčiny by sa to dalo preložiť ako primknutie. To je situácia, ak je planéta v aplikatívnej konjukcii do 3° ku škodcovi, alebo dobrodejovi.
Ak ku škodcovi, tak nastane zhoršenie, ak dobrodejovi, tak zlepšenie.
Napríklad Gianni Agnelli mal Mesiac v aplikatívnej konjukcii s Marsom do 3° v dome detí a jeho syn spáchal sebevraždu.
neznámy
neznámy » martinbd | 7.11.2018 19:03
Teda, dakujem toto ma naozaj zaujalo, vidím že mám stále čo doháňať.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...