mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Astrológia a horoskopy - 

Lilith

neznámy
neznámy | 21.3.2012 21:14
Momentálne ma zaujímajú jemnejšie, metafyzickejšie prvky horoskopu, aj preto lebo prežívam zvláštne a dosť extrémne sa prejavujúce obdobie a nič s bežných aspektov ho nedokáže charakterizovať.
Teda ide o Lilith, bod horoskopu, ktorý púta moju pozornosť.
Práve teraz prebieha u mňa kvadratúra Pluta na Lilith a hoci je to len pomyselný bod na dráhe mesiaca, zdá sa, že pôsobí celkom významne.
Okrem toho mám teraz už len trigón Neptúna na môj retrográdny Mars, ktorý je v 8.dome.
V radixe mám Lilith v 1.dome, v konjunkcii so Saturnom, biseptile s Lunou, trioktile s Neptúnom a semisextile s uzlom.
Neviem, či som sa správne (úplne intuitívne) sústredila na tento bod, ale asi má pre mňa celkom konkrétne posolstvo, ktoré by som rada pochopila.
neznámy
neznámy | 21.3.2012 23:11
neviem, lilith vo vykladoch nepouzivam...a pozerala si direkcie, midpointy a tvoj lunacny, ci solarny horoskop, ked ako hovoris, v tranzitoch si nic nenasla...
inak vsetko naj k tvojim narodkam;) vidis, zacina ti aj novy solarny horoskop, tak mozno aj tam je pes zakopany...
neznámy
neznámy | 22.3.2012 19:32
Ďakujem :)
Problém je v tom, že o midpunktoch, alebo midpointoch toho veľa neviem.
Mohol by si dať tip na nejakú dobrú literatúru, alebo stránku, ktorá sa tým zaoberá, prípadne sám čosi o tejto téme popísať?
neznámy
neznámy | 22.3.2012 19:41
klasický materiál o midpunktech

http://www.astrologie.cz/zacek/pel-mel/khvmp.htm
neznámy
neznámy | 22.3.2012 20:10
Ďakujem :)
A bol by ste taký láskavý a vysvetlil trochu viac aj menej chápavým (teda mne)
ako to funguje cez StarFisher, pretože zatiaľ som našla len tabuľku midpunktov.
neznámy
neznámy | 22.3.2012 22:35
tak na starfisheri si zobraz nejaky horoskop, potom v hornej liste chod na sekciu "zobrazeni" a tam ked sa ti ta lista rozroluje, tak tam najdes midpointy...a tiez sa daju zobrazit ak stlacis sucasnte "shift + F3"...ale musis mat stiahnutu najnovsiu verziu, co predpokladam, ze mas....
neznámy
neznámy | 22.3.2012 22:47
Hm, podla mna by ti viac naznacilo postavenie Lilith v tranzitoch (napr. terajsi dom a znamenie) ako pri narodeni, ved sa vyvijame :)
Ja mam napr. Lilith v 5.dome a tato tema sa ma dotyka. Ako je to u teba?
neznámy
neznámy | 22.3.2012 22:50
Alebo zeby boli lepsie tie progresie? To som sa este nepozerala, ci to, co je v obrazku, aj suvisi so skutocnostou. A ten 5.dom myslim terajsi tranzit, nie pri narodeni.
neznámy
neznámy
neznámy | 22.3.2012 23:03
zuzana, ak chceš tranzity pochopiť a niečo užitočné z nich aj "dostať", tak čím skôr zabudni na to, že tranzity sú o exaktných aspektoch a nejakých vonkajších udalostiach (aj keď to druhé sa teba asi netýka, pre úplnosť som to napísal) a tranzity vnímaj vždy ako súčasť cyklu... (uran ti pred nedávnom prešiel cez saturn, saturn ti o mesiac vytvorí druhú z troch kvadratúr na jupiter atď...)

ako pomôcku si môžeš zapamätať tieto štyri slová: SYMBOL - INTERPRETÁCIA - HĹBKA - KONTEXT.... symbol potrebuje interpretáciu, tá ide vždy do hĺbky a nie je možná bez kontextu....

reagujem tu aj na vlákno Práca - tranzity kde som sa chystal niečo napísať a nejako som sa k tomu nedostal...
keďže interpretácia ide do hĺbky, všetko to, čo je na povrchu a vnímateľné našimi zmyslami sa dá v istom zmysle považovať za symbol a interpretovať symbol ďalším symbolom asi nikam nevedie.... čiže napísať napr.: ten a ten tranzit môže znamenať odchod z práce, alebo odchod zo vzťahu, to je jedno, je vlastne pokus interpretovať symbol symbolom bez akéhokoľvek kontextu...
neznámy
neznámy | 22.3.2012 23:52
Tak som si nahodila progresie a tam mam Lilith vo Vodnarovi v 1.dome, tema rozpravka o Snehovej kralovnej, Gerda a Kai (tiez sedi). Takze som sa zamotala. Lebo aj Lilith v 5.dome (teraz tranzitujuca Bykom) sedi,...vytrhnute z kontextu to je, lebo cely horoskop od narodenia som nestudovala, ale co sledovat teda - tranzity, ci progresie, vie niekto viac a bude ochotny podelit sa?
neznámy
neznámy | 23.3.2012 00:58
pokud v poloviční vzdálenosti mezi Sluncem a Měsícem se nachází Uran, pak platí inerperatce: Uran - touha po volnosti
neznámy
neznámy | 1.4.2012 14:06
O Lilith z knihy Hannelore Traugot (Lilit Temna zena v nasem nitru)

Cierna luna je jednym z polov osi a preto je dolezity aj jej protajsok. Napr. ak mate Ciernu lunu v Levovi, budete poznat rovnako dobre temy, ktore suvisia s Ciernou lunou vo Vodnarovi. Ak ju mate v 2.dome, budu vam zname aj temy 8.domu (protilahleho).

Obrazne povedane, na ose Lilith lezi palica, na ktorej sa had neustale plazi hore a dolu. Zamotavame sa tu, vytvarame si svojich demonov – a pritom na tejto ose lezi nesmierny potencial rozvoja a rastu. Je tu priame spojenie od naseho podsvetia k nasim nebesiam, tu ziju nasi diablici a tu „rastu stromy do neba“. Predovsetkym sa tu stretavame s hadou mudrostou.
Had je ochotny poskytnut nam ovocie zo stromu a privadza nas tu k zufalstvu: zaroven nas ale tiez vedie k „stromu zivota“. Na tejto ose mozeme byt nesmierne tvorivi a kreativni. Dolezite je osu neporusit, nezadusit zivot, neprerusit cyklus. Potom sa totiz Lilith cas od casu stava bolestnou skusenostou. Nebesky kol sa meni na kol obetny. Cierna luna znamena intenzitu, vasen. Pokial sme ich potlacili, vznika nesmierna tiaz.
Pokial sa nam sily na ose podari udrzat v plynulom toku, mozeme vystupit z postoja „bud – alebo“ a objavit postoj „ako – tak aj“.
„Bud – alebo“na ose Ciernej luny nadmieru zuri, pociname si tu ako pradavna dvojica (Adam a Lilith). V dosledku coho vznika navykove chovanie, tienove hry a tiez zivna poda pre demonicno.

Lilith je zrkadlo. Kde mame v horoskope Lilith, tam sa dari “zrkadlovym hram”. Ocitame sa v situaciach alebo pred ludmi, ktori nas k pohladu do zrkadla donutia. Jedna sa o proces integracie tienov.
Lilith iniciuje, vynasa na svetlo, niekedy veci, ktore by sme najradsej nevideli a uz vobec nie na sebe. Mozeme si vybrat, bud budeme tabuizovat a potlacovat…tam, kde sa odpierame zivotu “tvrdneme” v kamen, nemusi sa jednat len o tazke, ci bolestne situacie, mozeme vyrast, Lilith symbolizuje obdobie iniciacie a kreativity, zivosti.

Tranzit beziacej Ciernej luny je tiez velmi dolezity , pretoze sa pri nom aktivuje tema domu, prip. tema domu protilahleho. Nezavisle na tom, kde sa Cierna luna nachadza v radixe, putujuca Cierna luna zvysuje vnimavost voci temam domov, ktorymi prechadza. Prislusny okruh tem sa stava ulohou, ktora aktivuje dialog na ose.

Prechod pomalych planet cez Ciernu lunu signalizuje cas vyznamnych zmien. V skratke:

Saturn/Cierna luna
Obdobie rozlucenia; vysporiadanie sa s telesnostou, pominutelnostou a smrtelnostou; strata; odlucenie; smutok; osamelost; zrada; deziluzia; vytvaranie obetnych barankov alebo ich navrat domov; kristalovo jasny pohlad do zrkadla; donutenie k pragmatizmu; odhodenie premrstenych poziadaviek; obdobie velkej hlbky a jasnosti; odpustenie a uzmierenie.

Uran/Cierna luna
Obdobie vzbury; silna potreba slobody; radikalne zmeny; vo vztahoch snaha o vyvazenie nevyrovnanosti casto ale neschopnost dostihnut druheho; nevera; odlucenie (niekedy podobne uteku); vysporiadanie sa s (vlastnou) chladnostou; iniciativne stretnutie; bleskove rozhodnutie; uvolnenie “kanalov”; narast intuicie.

Neptun/Ciern luna
Obdobie mamenia a sklamania; straty; podvody; “cierne ksefty”; na svetlo vychadzaju tajnosti, casto dlhe roky skryvane; prevetravanie tajomstiev; cas velkej prestupnosti; psychoticke stavy; prekracujuce skusenosti; spiritualne zazitky; vestecke sny; jasnovidecke fazy; vstup do metafyzickych systemov.

Pluto/Cierna luna
Obdobie hlbokej premeny; uvolnenie mocnych energii; prejavy nasich potlacenych povahovych rysov; slepe miesta sa deru na svetlo; zapletenie sa do mocenskych hier; vysporiadanie sa zivotom a smrtou; kriza; hlboke poznanie; podpora vyskumu; pristup k magickym dimenziam.

Priklady:
Zena sa dozvedela o chorobe ohrozujucej zivot jej otca v obdobi, ked tranzit. Saturn tvoril presnu kvadraturu k jej Ciernej lune. Nasledoval cas rozlucenia. Otec zomrel o 6 tyzdnov neskor, kedy tranzit. Saturn tvoril presnu kvadraturu k jej progresivnej Ciernej lune.
neznámy
neznámy | 1.4.2012 14:21
Dakujem ti vlnka :),
presne takto nejako som to vnimala a preto sa moja pozornost upriamila prave na tu kvadraturu Pluta na Lilith.
Je zvlastne, ze clovek pozna aj bez mudrych knih.
neznámy
neznámy | 1.4.2012 14:40
Vlastne neviem, preco som pisala v minulom case, ono sa to stale deje. :)
Keby som mala nejaky konkretny aspekt podporit vlastnou skusenostou ako naozaj mocny, tak je to tento.
neznámy
neznámy | 1.4.2012 15:20
Aj ja ti dakujem, pretoze zalozenim temy si mi pripomenula, ze som sa o nu zaujimala, ale davno kupenu knihu som odlozila az pride cas a tak si svojou zvedavostou nakopla aj moju :)
neznámy
neznámy | 1.4.2012 15:42
Môžem ťa ešte poprosiť ak by si v tej knihe našla čosi o postavení Lilith v 1.dome?
Inak už hľadám na nete, kde to objednať. :)
Pripadá mi dosť symbolicky významné, že v mojom 1.dome sú v blízkosti Slnka aj Saturn, Chiron a Lilith. Dokopy to dáva dosť podivnú kombináciu.
neznámy
neznámy | 1.4.2012 16:41
Vies co, ak budes mat cas chodit po knihkupectvach, pozri, ci nie je aj ina kniha k Lilit, tato nie je zla, ale mam pocit, ze polovica knihy je o tom, ze autorka sama hlada a definuje Lilit a vidi ju "vsade" (v roznych mytoch, symboloch) a sama sa zapleta (akoby ju fakt vsade vidiet chcela, ktovie kedy pisala tu knihu :), desifrovat, co tym chce vlastne povedat, nebolo pre mna celkom jasne. Vybrala som odtial take jasnejsie pasaze.
Cierna luna v 1.dome sa nesie v duchu motta "Kto nie je schopny potvrdit sam seba, nie je schopny podielat sa na pravom a rydzom vztahu."
Lilit v tomto dome nalieha na zviditelnenie. "Ako navonok vystupujem" - to je caste slepe miesto tejto Ciernej luny. Viac v IP.
neznámy
neznámy | 1.4.2012 16:50
No ak autorka vidi Lilith "vsade", v roznych mytoch a symboloch, tak to je to "prave orechove" pre mna a mam este vacsiu chut si ju precitat. To je jazyk, ktoremu ja rozumiem.
A to motto Lilith v prvom dome sedi, ale uplne sedi. -YES-
neznámy
neznámy | 1.4.2012 17:23
Tu som nasla nieco z knihy, tak to sem dam. Naozaj zaujimava tema, hlavne, ked ju clovek preziva vo svojom zivote.

http://www.pannacz.com/astrologie.4/cerna-luna-v-horoskopu-postaveni-ve-znamenich.342.html" rel="nofollow" target="_blank"> http://www.pannacz.com/astrologie.4/cerna-luna-v-horoskopu-postaveni-ve-znamenich.342.html
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...