mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Astrológia a horoskopy - 

Exaktne aspekty

neznámy
neznámy | 5.1.2012 23:05
aha to patrilo shuterovi:D
neznámy
neznámy | 5.1.2012 23:10
No to by som určite netvrdila, že je tak ako píšeš. Skôr si myslím, že môj Jupiter sa podriaďuje šiestemu domu a svoju prácu vnímam ako službu, nie ako naplnenie. Proste musím a hotovo. Aj keď som v nej ako ryba na suchu.
A ďakujem za slovenský preklad. ;)
neznámy
neznámy | 6.1.2012 00:55
budem sa na to musiet lepsie pozriet, lebo vidim (a aj intuitivne citim), ze to moze davat zmysel...zaujima ma hlavne to vladcovstvo u Strelca(Neptun), Kozorozca (Uran) a Barana (PLuto)...ked to Spurkovi funguje, tak preco by to nemalo fungovat nam:)
neznámy
neznámy | 6.1.2012 10:56
Rudi, myslím, že s tým druhým a ôsmym domom triafaš správne. Vládca druhého domu je v ôsmom.
Myslím, že tam je "pes zakopaný". A keď k tomu prirátaš, že Jupiter je v šiestom dome, tak to celé dáva zmysel. :)
neznámy
neznámy
neznámy | 7.1.2012 19:32
exaktne aspekty su zaujimavostou, lebo vlastne cloveka nutia byt v permanentnom strehu, lebo keby ich nemal, tak by mohol byt prispaty, co si pri tychto asi dovolit nemoze. To ci ja nejake mam, to neviem, lebo som do toho jelen, ale kvadratury mam a nie jednu. A ak toto predstavuje problem vedomeho ovladania energie s rizikom, ze jednostranne nahromadenie sa prejavi vybuchom a odrazu je vsetka energia prec, tak na to vedomie je potrebne vynakladat teda ohromne usilie. Mna by zaujimalo nielen to, ako tieto aspekty preziva jedinec, ale ako ich vnimaju ludia okolo. Napriklad niekomu sa moze diat, ze nieco povie a pritom niektori ludia vnimaju uplne iny vyznam jeho slov. Pravdaze sa tam moze interpretovat predchadzajuca nejaka nezrovnalost z ich vztahu a ak niekto chce byt nepriatelsky a paranoidne nastaveny, tak si dovod najde. Uvediem priklad, stalo sa mi, ze som sa rozpravala so starsim panom o ucinkoch sauny a o tom, ze komu sa odporuca a komu nie. Pouzila som konkretne vetu: sauna je prospesna, ale ak ste mali srdcovu prihodu, tak sa neodporuca( myslela som to vo vseobecnosti). Postarsi pan na mna zacudovane pozrel a spytal sa: Odkial viete, ze som mal srdovu prihodu?(doslaka, pomyslela som, zase so nieco prestrelila, lebo sme pracovali na jednom pracovisku a zrovna klebetenie nie je mojou oblubenou cinnostou, ale tento pan nebol voci mne nepriatelsky nastaveny, takze to bolo jedno, ci som to vedela, alebo nie, ale asi by som ho nepresvedcila o tom, ze som v tom nevinne). Takisto sa mi raz stalo, ze jedna znama mala priatela inej rasy a som sa jej chcela spytat, ze ako to zvladaju jej znami, priatelia, ci nemaju predsudky a namiesto toho som sa spytala, ci jej to nevadi-LOL- tolko nenavisti a zurivosti dokopy som uz dlho nevidela, co sa vyklulo z tejto osoby. A vseobecne asi som v tom nebola nevinne, lebo sa tam jedna prave o to vedome ovladanie, aj ked sa asi neda vyhoviet vsetkym ludom a asi sa neda priatelit so vsetkymi, ved aj ti najsvatejsi ludia vedeli niekoho nastvat az do krvi, tak to by mali tych aspektov tiez pozehnane. A dalsia vec, to by som nemohla povedat nic, lebo by som vkuse musela rozmyslat nad tym, ake vsetky vyznamy mozu mat moje slova. Preto ak niekto vazi svoje slova ako zlato, dobre robi.-YES- To ma napadlo, ze ked si spominal u rudiho tieto aspekty, tak minule tu tiez rozprudil diskusiu svami Mahesvarananda,ktora nenechala ludi chladnymi a pritom navonok posobi takym kludnym a umiernenym dojmom ale to asi skor mala byt otazka pre neho-LOL-
neznámy
neznámy | 7.1.2012 23:41
Tak skusim jeden priklad: nat. Saturn (v 8. dome) v kvadrature na Uran (v 10.dome) rozdiel 0.02 (podla vypoctu na www.astro.com), ked bol tranzit Mars v konj. na nat. Saturn a Slnko v konj. na nat. Uran, v ten den som konanie vtedajsej sefky vnimala ako rypanie s cielom ukoncit prac. pomer, ktoremu som podlahla a sama som jej navrhla, aby sme to ukoncili (aj ked prac. pomer mal skoncit normalne po uplynuti doby na konci roka, cize stacilo vydrzat este cca 2 mesiace), ale nevydrzala som to (dovtedy hej) a z hodiny na hodinu som bola na ulici, ale spokojna, ze som prec, to bol tlak vacsi ako pri porode :))
neznámy
neznámy | 8.1.2012 13:58
a nemas nahodou nejaky priklad z radixu? teda konkretne ma zaujima, ze ako ty alebo niekto z okolia zvlada svoje exaktne aspekty z nativity. ci ich dokaze po tych rokoch uplne ovladat alebo ci este stale dokazu vystrcit poriadne rozky. :)
neznámy
neznámy | 8.1.2012 15:01
Ved to som spominala kvadraturu z radixu (Saturn - Uran) - najtesnejsi aspekt v radixe (orb. 0.02), len spatne som si pozrela, ake boli vtedy tranzity a zhodou okolnosti take, ake som spomenula. Ci zvladam nejake? Neviem, zatial som to tak nestudovala. Ked ma nieco napadne, napisem.
neznámy
neznámy | 8.1.2012 15:40
jaaaj vidis a je ze opisujes svoje tranzity:)
ano, tak kvadrat Saturn/ Uran by mohol byt prelozeny ako unik, ci nutkanie oslobodit sa od autorit, ci zavazkov...
neznámy
neznámy | 8.1.2012 16:37
A vlastne, co to znamena zvladnuty aspekt?
neznámy
neznámy | 10.1.2012 21:00
zvladnuty aspekt je taky, ktory neovlada on teba, ale ty jeho;) napriklad v horoskope mas nejakym sposobom zvyraznenu zmyselnost a gurmanstvo a k tomu sklony k nadvahe (casto v tom ma prsty Jupiter)...takze sice aj ked tvoja chut na jedlo nijako neprestala, tak vies ju ovladat a dajme tomu si udrzat normalnu vahu, ktora bola pred tym u teba tabu...to pokladam dajme tomu za ovladanutie urciteho aspektu...alebo este lepsie sa to hadam da vysvetlit na ludskych emociach - hnev, vybusnost, ziarlivost, apatia a podobne...
neznámy
neznámy | 22.1.2012 11:52
Ja som si objavila len tri tesne, konkretne: slnko trigon luna, co velmi ocenujem popri tych kvadratoch saturna a pluta na lunu, myslim, ze mi dava kapanek vyrovnanosti a vnutorneho kludu. No a z tyh horsich je to kvadratura ascendent merkur:D...ak mate niekto skusenosti, sem s nimi...ked si tak zaspominam, asi mi parkrat v zivote dost zavarila kvoli klebetnosti ci neschopnosti zachovat tajomstvo, -SAD-...aj roztrzitost u seba badam, no nie je to asi ziadna tragedia a zrejme to vyvazuju aj trigon saturna ci sextil venuse na merkur.
Ona
Ona | 22.1.2012 14:42
Pridam sa do diskusie aj mojimi exaktnymi aspektami, i ked budu mat jednu "chybicku krasy"- ja totiz neviem presny cas mojho narodenia a uz ani nemam moznost sa to nejako dozvediet - moji rodicia uz neziju a ani v matrike a v lekarskom spise sa cas narodenia neuvadza. Cas ktory som si uviedla je iba predpokladanym casom mojho narodenia - teda domnievam sa ze to mohlo byt v tom case :).
Takze:
- Pluto 25°44´Leva - Neptun 24°52´Váh (o nieco viac ako 1°)
- Jupiter 25°01´Raka - Neptun 24°52´Vah (takmer 2°)
- Uran 26°52´Raka - Neptun 24°52´Vah (az 2°)
- Venusa 13°06´Skorpion - Mars 12°10´Kozorozec (o nieco viac ako 1°)
- Uran 26°52´Raka - Slnko 28°0´Panny (o nieco viac ako 1°)
- Uran 26°52´Raka - Pluto 25°44´Leva (o nieco viac ako 1°)

Co vy na to?
neznámy
neznámy » Ona | 22.1.2012 18:07
skor je otazka, ze co ty na to? ;) ci ich vies vedome zvladat, aj ked za ozaj tesne by som povazoval skor tie pod 1°...
Ona
Ona | 22.1.2012 19:28
... dost tazko sa mi takto verejne pise o tejto teme, o ktorej nemaju moji rodinni prislusnici a ani priatelia a znami ani TUSENIE - vlastne cely zivot som mala samovrazedne umysly (uz ked som mala 3 roky tak som chcela skocit do studne - to mi vytkol brat v istej chvili) - cely zivot som mala pocit ze ma nikto nema rad a vsetkych ludi ktori ma mali radi som s tym trapila, co sa tyka tych samovrazednych umyslov - tak som bola rozhodnuta, ze ked budu deti dospele tak to skoncim ... ale potom som mala velmi vela roboty najma okolo deti a z existencnych dovodov, kedze rodicia mi nemohli pomoct, takze vlastne ked sa teraz nad tym zamyslam nechapem ako som to vsetko mohla zvladnut - a pri tej robote som uz nemala cas na hlupe depresie a "sprostosti" - teraz mi uz ani nenapadne skoncovat so zivotom - takze asi som uz pred smrtou :)

Myslim si, ze sextil Pluto v 8.dome-Neptun v 9.dome, pricom Neptun je v kvadrate na moj Jupiter a Uran, mi sposobovali zivotnu filozofiu smrti (asi utopenim:)=Neptun) – takisto ked si tak spominam tak po porode mojho druheho syna som takmer vykrvacala pricom sa mi strasne chcelo spat (zase Neptun?) – zachranila som sa tak, ze som ja sama na to upozornila sestricku ktora bola dost zaneprazdnena inou pracou – potom ma rychlo zachranovali.

Moj nazor je takyto: - Velky nadbytok vodneho zivlu a nedostatok ohniveho zivlu mi sposobuje melancholicke a depresivne citenie – takze ak som tento nedostatok ohniveho zivlu doplnila fyzickou aktivitou (Mars+Saturn) – vela prace, sport, tanec atd. pomohlo mi to prekonat a zvladnut uvedene aspekty.
Myslim si ze dobry, tvrdo disciplinovany Saturn ma vzdy zachranoval pred tym najhorsim .

Co sa tyka dusevneho ochorenia, z ktoreho ma teraz vsetci asi podozrievate – tak ja sa pokladam za dusevne uplne zdravu, pretoze moj zivot ma psychicky DOST posilnil.
:)
neznámy
neznámy | 23.1.2012 15:04
...ten aspekt uran/mars mala, sice nie tesny, aj uz zosnula mladucka herecka Brittany Murphy...tiez ho zrejme nezvladla :(
neznámy
neznámy | 23.1.2012 17:25
mám jeden nepresný aspekt tranyitujúceho pluta v opzícii na natívny Merkúr a to sa zvýraznilo teraz 20. 1. 12. keď tranzitujúci Merkúr spravil zákerný kvadrát na natívneho Pluta. to už keď sa len blížil, tak mi kolegyne len zo srandy do telefónu vraveli "Jožko, smutná správa". a ja že čo.. šli mi robiť inventúru. na tom nebolo nič zlé. síce mi čosi chýbalo, ale mal som tam veľa iných pozitívnych aspektov, tak sa to nejak poriešilo. ale prišiel piatok 20tého a to ma šéfka tak psychicky vycucala, že som na druhý deň z toho ochorel. oslabila sa mi imunita (keď vám šéfka hovorí o odchode z práce v tejto dobe) a hneď na mňa skočilo čo bolo najbližšie. doteraz sa z toho dostávam. dnes ráno som myslel, že ani nemôžem ísť do práce, ale rýchle sa to zlepšuje, tak som to zvládol. rozmýšľal som prečo by som mal s tou prácou skončiť, veď mám celkom dobré momentálne aspekty, ale Pluto cez Merkúra musel dať o sebe vedieť hajzel
neznámy
neznámy | 24.1.2012 12:01
..neviem, či mám písať o exaktných aspektoch radixu alebo progresu (tranzitu) :- )) v radixe mám toho na rozdávanie napr. radixová Lilith v kvadratúre na Mesiac, Pluto na Asc, Pluto v kvadratúre na MC, Neptún v trigone s Nodou, Saturn v polosextile s Uránom, Jupiter v sextile s Neptúnom, Merkúr v opozícii s Neptúnom, Merkúr v sextile s Nodou, a quintily Mesiac s Marsom i Venuša na MC .... a v "tranzitnom čase" sa môžem zošalieť, stačí len akýkoľvek aspekt akejkoľvek planéty cez moje "quattro" na ascendente a 1.domu : -DDD (alebo nedajbože ďalšieho zhluku na toto postavenie).. HELP!! kto ma zachráni?? potrebujem psychologickú pomoc, osobné údaje dobrovoľne komukoľvek napíšem... -BOW-
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...