mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Dominantne Pluto v 4 dome Konjukcia Severny uzol

vrchol.vsetkeho
vrchol.vsetkeho | 29.1.2014 12:32
ako sa uvas prejavuje tento aspekt? az do akych rozmerov dokaze plutonicka energia zajst? vladca ASC Slnko LEv
neznámy
neznámy » vrchol.vsetkeho | 30.1.2014 14:04
Presne to isté to má aj môj chalan. -LOL- Aj leví ascendent.. Aj tvoj ročník narodenia.
No ale ťažko povedať, planéty v 4.dome a i samotný vplyv Pluta bývajú často nie-príliš jasné. On má k tomu ešte Rybie Slnko vo 8. dome, kde má stellium planét. Tiež sa v ňom často nevyznám teda. -LOL-
Ale tak, myslím si, že tebou popisované aspekty môžu byť signifikátorom jeho záľuby v zbraniach, vojenstve, vplyvu rodiny, kde je prítomná manipulácia a rôzne "vnútorné mocenské" súboje medzi členmi atď. :) Keďže často (a hlavne teraz) bojuje s negatívami svojich Rýb, ťažko povedať, ale z minulosti viem, že Pluto ho v jeho cieľoch dokázalo až zdraviu-hranične poháňať dopredu. Ako som si všimla, síce má dominantné Pluto, ale sám vedome nevie ako ho používať, napríklad si pamätám, ako mi raz povedal, že obdivuje ľudí, ktorí vedia tak šikovne zmanipulovať ľudí, lebo on to nevie. Len so zdvihnutým obočím som sa na neho pozrela, pretože, a to musím fakt za to dať výkričník, on to teda vie! Tú nevedomosť práve priraďujem 4.domu..
Okrem toho, čítala som, že plutónske osoby buď vedia geniálne manipulovať, alebo sa manipulovať nechajú. Uňho je to tak, že dokáže manipulovať všade, okrem svojej rodiny, ktorá si z neho fakt občas robí úplného šaška.
Okrem toho, je veľmi tajnoskársky, povie len strašne málo o svojich pocitoch a o tom, čo si fakt myslí (čo mňa, s dominantným Merkúrom zase ubíja -LOL- ), na druhú stranu je však veľmi ochraniteľský a u ľudí budí svojim vzhľadom rešpekt (90kg z toho hlavne svaly na tak mladého chalana...), ale to je zase potom pre mňa smiešne, lebo síce pod tou horou svalov je pri tom stále najmä tá dopletená Rybka, ktorú treba držať, aby sa neopúšťala. -LOL- )
A kam až dokáže taká plutónska energia zájsť? Tak, to by som možno povedala zo spoločnej skúsenosti, lebo Pluto je po Merkúre mojou ďalšou dominantou- väčšinou som dosť kľudná a znesiem veľa (prevaha zeme), ale keď sa naštvem, zväčša ma musia fakt viacerí ukrotiť.. Stále si však vravím, po niekdajších skúsenostiach- vždycky to dám radšej von, aj napriek možnému škandálu, ako keby som to mala dať do seba- po tom bývali následky omnoho horšie..
Dogi
Dogi » vrchol.vsetkeho | 30.1.2014 19:58
Mám Pluto v 4.dome neďaleko IC. ASC mám na konci Raka. Čo to prináša? Stručne...krízy a prerod osobnosti v súvislosti s rodinou a domácim prostredím. K tomu patria aj manipulácie a mocenský boj, silný tlak na osobnosť väčšinou na podvedomej úrovni. Neschopnosť odpútať sa od pôvodnej rodiny, čo ale človeku neprospieva vo vývoji. Závisí veľmi od aspektov Pluta. S poškodeným Plutom sú to napr.typickí starí mládenci žijúci s matkami neschopní si nájsť partnerku a založiť vlastnú rodinu, ktorí sa oslobodia spod vplyvu matky až jej smrťou.
Ak to človek zvládne, môže po transformácii dospieť k hlbokej vnútornej múdrosti vyvierajúcej z koreňov osobnosti.
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka » Dogi | 30.1.2014 22:11
No strašné veci :) Ja mám tiež podobné postavenie Pluta, ale takmer v polovici domu, takže žiadne tesné aspekty. Bližšie v IC mám Južný uzol. Takže diky Broňa... či chcem alebo nie, vždy mám tendencie ujsť pred všetkým domov :/. A aspekty? Opozícia Slnko (vládca Ascendentu a 2. domu) +opozícia Severný uzol, sextil Neptún (vládca 9. domu), kvadrát Ascendent. Teda žiadna sláva :/ aj bez presných aspektov. Predpokladám, že stará dievka zo mňa nebude, lebo som za posledných 9 rokov vždy bola v trvalom vzťahu a nemám tendencie vyhnúť sa svadbovaniu :D ale je pravda, že sa cítim ovládaná a usilujem sa o ovládnutie domácnosti. Či chcem alebo nie, robím veci nie tak podľa seba, ako pod vplyvom najhodnotnejšej osoby môjho života :/ Teraz mám tranzit saturna 4. domom, tak snáď sa postavim na nohy... :) Ale nie je to vôbec jednoduché, povedala by som, že keď dôjde k odchodu, budú to pre mňa muky a boj.
martinbd
martinbd » Dogi | 1.2.2014 13:36
zdravím, poznám jeden taký prípad starého mládenca žijúceho s matkou
s Plutom v 4. dome ...
Dogi
Dogi » martinbd | 1.2.2014 23:02
To sú ťažké prípady a vôbec to nie je pre tých ľudí dobré...
Dogi
Dogi » Žabkažabulienka | 1.2.2014 23:18
Tá opozícia na Slnko je pekne nepríjemná...mám skúsenosť s blízkou osobou z rodiny. Večne nespokojná osoba sama so sebou, so svojim životom aj s blízkymi ľuďmi, plná vnútorných bojov, silné tlaky do vnútra ale aj vo vzťahu k blízkym.Sklony v tomto smere zachádzať do extrémov...zničiť vytvorené atď. Tendencia negatívnym vnímaním priťahovať zlé veci do života, resp. veci zhoršovať. Na druhú stranu to dáva veľkú vnútornú silu k transformácii a schopnosť vydržať viac ako je bežné.
Daj si pozor aby si si nespokojnosťou s blízkymi nepokazila vzťahy (keď ti niekto dáva neustále najavo, že nie si dosť dobrá, moc fajn to nie je), alebo aby si nemala tendenciu vidieť aj svoje úspechy negatívne...atď
papa
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka » Dogi | 2.2.2014 07:34
No mnoho vecí sa posledné roky zmenilo, a povedala by som, že som si rodinné vzťahy vcelku upratala. Možno vďačím Saturnu, ktorý mi tranzituje 4. dom. Ale je pravda, že ma v napredovaní sťahujú k zemi naučené názory, niektoré nevhodné rodičovské vyjadrenia na moje schopnosti, resp. neschopnosti, a naozaj veľa vecí dokážem vidieť čierno. Sama seba viem tak odstaviť, až sa čudujem. Napriek všetkému v sebe občas cítim neskutočnú silu a odhodlanie. Smejem sa, že aj môj priateľ sa už neraz vyjadril, že on by dávno ušiel, keby mal mať také naťahovačky doma ako mávam ja :D A tak jeden vzťah sa mi už pokazil mojou rodinnou atmosférou, ale vzťah, ktorý mám teraz to zatiaľ drží, tak máš pravdu...mala by som sa odbremeniť od tejto "kotvy"...

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...