mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Dispozície k depresiam

neznámy
neznámy | 6.4.2016 16:41
este ti ich nikto nezozral? :)-PUH-
lak
lak | 6.4.2016 16:55
-LOL-
neznámy
neznámy | 6.4.2016 17:21
-LOL-...........tak jo, aby ti nebylo líto....-KISS--FLOWER- (aneb, jak si nenápadně vynutit pozornost :D)
Putes
Putes | 6.4.2016 17:30
Natali, možná je to jen nedostatek hořčíku. Kup si ho a vyzkoušej. Sama jsem ho začala brát kvůli křečím v lýtkách a jako druhotný jev sama zjišťuji, že se cítím moc dobře a jarní únava se vůbec neprojevila. Bylo mi fajn celou zimu a také jsem moc dobře spala.
Mám permanentně dobrou náladu. Doporučuji-FLOWER-
neznámy
neznámy » Putes | 6.4.2016 22:50
Ano, "doporučuje každý neurolog v ČR" - Magnesium + B6 - fakt, je to dobré na spaní. Ale tebe podezírám, že máš permanentně dobrou náladu i po bolehlavu.-ROFL-
neznámy
neznámy » Durgadevi | 6.4.2016 22:54
Situační depky má asi čas od času, nebo jednou dvakrát každý - a asi aspekty, které uvádíš, Luna se Saturnem a Slunce s Neptunem je podporují. - Možná jsou typické i u endogenních depresí.:) Já mám tři horoskopy těchto celoživotně léčících se lidí, ale nic jsem tam nenašla společného, jen kvadrát Měsíc Merkur, tak nevím. Máš tu zkušenost?
neznámy
neznámy » Putes | 7.4.2016 08:09
Neboj, hořčík beru celkem pravidelně. Já cítím ty konstelace, umím na mém energetickém těle rozeznat vibrace většiny planet. To se těžko vysvětluje...
Já jsem optimista z 99%, ale permanentně dobrou náladu nemám ani po hořčíku -LOL-
Dík -FLOWER-
Putes
Putes | 7.4.2016 10:01
Máš pravdu, ale nebylo to po bolehlavu, ale po slivovici a to ještě nevíš, že jsem byla i na rande-ROFL--ROLL-
neznámy
neznámy » Putes | 7.4.2016 10:07
-LOL- -THUMBSUP-
neznámy
neznámy » Putes | 7.4.2016 10:16
Slivovice je silnej prevít, druhé musíš vypovědět-LOL-
Putes
Putes | 7.4.2016 11:01
To si piš! Ještě teď se musím smát-ROFL-
neznámy
neznámy | 28.4.2016 18:55
Nedostatek ohně.

-

STRACH

- je emócia pod vplyvom planéty Saturn. Postavenie tohto nebeského telesa v znamení, dome a v aspektoch na ostatné prvky horoskopu nám môže poodhaliť, čoho sa najviac bojíme a z kadiaľ pramenia naše obavy.

FRUSTRÁCIA

- je previazaná s vplyvom planéty Saturn. Napríklad napäťový aspekt Saturna na Slnko môže hovoriť o tom, že subjekt mal prísnu výchovu alebo pevná ruka (autorita) mu celkom chýbala, čím sú často u neho vyvolané pocity viny a zlyhania. Neharmonický aspekt medzi Saturnom a Lunou prezrádza určité traumatické udalosti spojené s detstvom alebo matkou, pričom to môže vyústiť do melanchólie, citovej lačnosti, strachu z osamelosti alebo do neschopnosti znášať odlúčenia. Vzťah medzi Saturnom a Venušou je často prepojený s traumou citového odmietnutia alebo s pocitom, že nie som dostatočne príťažlivý a hodný lásky a podobne.

KOMPLEX

- každý druh komplexu (v psychologickom zmysle slova) je v analógii s určitou konšteláciou. Medzi najznámejšie komplexy patrí napríklad Komplex menejcennosti (Slnko alebo Luna spojené so Saturnom, prípadne tieto prvky v znameniach Kozorožca, či zhluk planét v X.dome alebo tiež „zničené“, či oslabené Slnko), ďalej Komplex nadradenosti (Slnko alebo Luna spojené s Jupiterom, prípadne v Strelcovi, či zhluk planét v IX.dome alebo „povýšené“, silné Slnko), potom Komplex odlúčenia, t.j. úzkosť zo straty tesného citového vzťahu ( Luna v spojení so Saturnom, respektíve v znamení Kozorožca), Komplex frustrácie, t.j. skúsenosť z nedostatku citov (Venuša spojená so Saturnom), Kastračný komplex, t.j. prejav agresívnych zložiek osobnosti (Slnko v neharmonickom vzťahu s Marsom), Oidipovský komplex, t.j. fixácia na rodičovské predstavy (Slnko alebo Luna v konjukcii so Saturnom), Komplex viny, t.j. seba obviňovanie spojené s úzkosťou (Venuša alebo Mars vo vzťahu k Plutu) a Komplex vylúčenia, t.j. tendencia prehnane zdôrazňovať svoju osobnosť a potom trpieť pocitom odlišnosti a výlučnosti (Slnko alebo Luna v disharmonickom vzťahu s Uránom).

ÚZKOSŤ

- je stav, ktorý sa môže najčastejšie vyskytnúť u ľudí, ktorí majú poškodené planéty (hlavne Lunu a Merkúr) Saturnom alebo Plutom hlavne v znamení Raka, Panny, Škorpióna, Kozorožca alebo Rýb, pričom aby úzkosť prekročila zdravé hranice, tak v horoskope často chýba ohnivý živel alebo planéta Mars je málo reaktívna a naopak Saturn alebo Pluto dominantné. Napäťové tranzity týchto dvoch planét hlavne na Slnko, Lunu a Merkúr môžu hovoriť o obdobiach, kedy subjekt by mohol pociťovať určitý druh úzkosti.

SAMOTÁRSTVO

- táto tendencia je vyvinutá hlavne u Kozorožcov (prípadne u Rakov, Panien a Škorpiónov) a vo všetkých horoskopoch s dominantným Saturnom a v menšej miere Plutom. Tiež je dôležité, aby väčšina planét bola umiestnená v oblastiach málo priaznivým vonkajšiemu kontaktu, teda v XII. alebo v IV.dome. Priaznivo aspektované planéty v týchto úsekoch horoskopu síce hovoria o samotárstve, ktoré je však viac menej dobrovoľné a slúži na načerpanie nových síl do života. Naopak, ak sú v tých oblastiach astrologické prvky špatne postavené voči ostatným prvkom, tak sa jedná väčšinou o vynútenú samotu. Napríklad poškodený Urán môže znamenať osamelosť vyvolanú príliš samostatným alebo čudáckym chovaním, Neptún iracionálnym a zmäteným správaním, Pluto radikálnymi až extrémistickými postojmi. Absencia vzdušného živlu a prevaha planét na východe niekedy tiež prebúdza v človeku sklony k samotárstvu, teda dotyčný býva menej závislý na ostatných ľuďoch.

ŠIALENSTVO

- je mylné sa domnievať, že z horoskopu je možné určiť choromyseľnosť alebo genialitu. Jediné, čo je však možné je to, že horoskop nám môže poodhaliť sklony k určitým psychózam, ale či sa rozvinú tieto sklony v skutočnú chorobu, tak to záleží od mnohých iných faktorov. Konkrétne prevaha, či nedostatok určitého prvku v horoskope (napr. živlu, zhluk planét v úzkom úseku horoskopu) je symbolom nevyrovnanosti a tiež toho, že jedinec je unášaný iba jedným smerom, čo môže vyústiť k rôznym formám obsesie. Prebytok fixných znamení a silný Saturn majú za následok rôzne bloky a zábrany. Fenomény trieštenia a rozpadu podliehajú pod vplyv premenlivých (mutuálnych) znamení, teda hlavne k Blížencom a Rybám. Procesy časového sklzu voči spoločnosti patria pod napäťové vzťahy Neptúna a pod prebytok vodného živlu. Planétam sú prisudzované nasledovné vlastnosti: Jupiteru preceňovanie a zľahčovanie, Saturnu rigidné fixácie a potlačovanie, Uránu paranoidné stavy, Neptúnu všetky formy straty kontaktu s realitou a Plutu patria všetky stavy spojené s pocitom viny.

DEPRESIA

- sklony k častým depresiám majú ľudia s dominantným a väčšinou aj poškodeným Saturnom, Neptúnom alebo Plutom. Neharmonické aspekty Luny, či Merkúru (hlavne ak sa tieto planéty nachádzajú v znamení Raka, Panny, Váh, Škorpióna, Kozorožca a Rýb) so Saturnom alebo Plutom, prípadne slabý ohnivý živel a zároveň silné obsadenie vodných, či zemských znamení, tiež zvyšujú riziko, že jedinec bude pravdepodobne trpieť touto formou psychického utrpenia.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...