Cesty tela i ducha -
Zmena
A spokojní boli všetci.
Prečo to píšem, ono nestačí kúpiť si knihu - treba ju aj prečítať, nestačí ju len prečítať, treba o tom aj rozmýšľať a tie poučky nestačí len dookola opakovať, - treba ich proste žiť - doslova stelesniť a potom po čase si uvedomíš, že už nie si tým istým človekom, ako predtým.
Prečo si to dovolím takto písať ? - Prešiel som si niečim veľmi podobným ako ty.
Nezriedka keď si myslíš, že vôbec nenapreduješ, ideš najrýchlejšie.
A vieš čo? Vykašli sa na poučky a ži obyčajný normálny život. Kedy si naposledy privoňal k ruži? ako vonia? a ktorá viac? A prečo mi tá sviňa mačka každé ráno nechá myš pod schodami?
Možno nenájdeš odpovede na všetky tieto a ďalšie otázky - no raz možno skonštatuješ, že si žil celkom pekný život....
Buď sa dá do neho zacestovať a žit tam aj predlhé roky, alebo je to nejaký druh -izmu, štátneho zriadenia, v ktorom sa dlhodobo vyskytujeme?
Neviem, iné možnosti mi už nenapadajú... :-)
Čítanie kníh pre poučky, tomu tiež nejako nerozumiem. Teraz som opäť vzala do rúk knihu, ktorú mám nedočítanú, skončila som so zimou, ale opäť som knihu vytiahla. Volá sa Kurz zázrakov. Je to veľmi duchovná kniha, ale aj ťažká ezoterika plná blábolov. Záleží od čitateľa. :-) Pre mňa je to kniha aké mám najradšej, pretože pri jej čítaní sa síce nič prevratné, nové nedozvedám, ale veľmi dobre sa mi to číta, pretože je to ako čítať vlastnú knihu, ktorá leží v mojom vlastnom srdci.
Doplnok: A neverím ti, táraš. :-)
napokon si ho ale "dovarila" aj zjedla a granule dostala až ako dezert :) a ja som mala výnimočne pri rannej cigarete i telocvik, ako som odskakovala zo svojho šamlíka pred hrabošom, mačacie "varenie" je velice dynamická záležitosť :D
Racionálne vypchávanie hlavy tzv. duchovnom nerobí podľa mňa nič.