mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Cesty tela i ducha - 

Zmena

neznámy
neznámy | 31.8.2019 17:19
Tak po tych predlhych rokoch v duchhovne ste sa aj nejako zasadnejsie zmenili? Alebo sme rovnako sebastredni a nevedomi len obaleny mrtvymi pouckami z knih?

Doplnok: uprimne ruku na chladne srdce: ja som len mrtva poucka
simetra
simetra | 31.8.2019 17:50
Človek sa zásadne nemení.
neznámy
neznámy | 31.8.2019 18:46
Podľa mňa sa naozaj učíme len na základe prežitých skúseností a zaujímame k tomu postoj.
emanuel
emanuel | 31.8.2019 20:33
každý sa mení a má na výber....ja som roky robila v nemocnici a až teraz vidím ako to formovalo môj postoj k ľuďom a životu
Glossfin
Glossfin | 31.8.2019 20:34
Môj syn keď bol ešte malý ( necelé 3 roky ) a videl na iných - aj na svojej staršej sestre ako sa korčuľujú, chcel to hneď skúsiť aj on a keď sa postavil na korčule on - ako to, že mu to tak nejde ako ostatným? - a tak vyhlásil " mňa to nebaví" - vyzul korčule a šiel sa šmýkať na bruchu dole kopcom.
A spokojní boli všetci.

Prečo to píšem, ono nestačí kúpiť si knihu - treba ju aj prečítať, nestačí ju len prečítať, treba o tom aj rozmýšľať a tie poučky nestačí len dookola opakovať, - treba ich proste žiť - doslova stelesniť a potom po čase si uvedomíš, že už nie si tým istým človekom, ako predtým.
Prečo si to dovolím takto písať ? - Prešiel som si niečim veľmi podobným ako ty.
Nezriedka keď si myslíš, že vôbec nenapreduješ, ideš najrýchlejšie.

A vieš čo? Vykašli sa na poučky a ži obyčajný normálny život. Kedy si naposledy privoňal k ruži? ako vonia? a ktorá viac? A prečo mi tá sviňa mačka každé ráno nechá myš pod schodami?
Možno nenájdeš odpovede na všetky tieto a ďalšie otázky - no raz možno skonštatuješ, že si žil celkom pekný život....
neznámy
neznámy » Glossfin | 31.8.2019 20:50
Nie je sviňa, necháva ti darček z vďačnosti ako dôkaz, že svoju prácu robí dobre. :-)
milan08
milan08 | 1.9.2019 06:14
i ja sa ucim na zaklade vlastnych prezitych skusenosti i cudzich nikedy.
neznámy
neznámy | 1.9.2019 09:18
Tvoja otázka mi príde čudná, trochu srandovná. Predstavujem si ju asi tak, akože duchovno je nejaký priestor, alebo spoločenské zriadenie.
Buď sa dá do neho zacestovať a žit tam aj predlhé roky, alebo je to nejaký druh -izmu, štátneho zriadenia, v ktorom sa dlhodobo vyskytujeme?
Neviem, iné možnosti mi už nenapadajú... :-)

Čítanie kníh pre poučky, tomu tiež nejako nerozumiem. Teraz som opäť vzala do rúk knihu, ktorú mám nedočítanú, skončila som so zimou, ale opäť som knihu vytiahla. Volá sa Kurz zázrakov. Je to veľmi duchovná kniha, ale aj ťažká ezoterika plná blábolov. Záleží od čitateľa. :-) Pre mňa je to kniha aké mám najradšej, pretože pri jej čítaní sa síce nič prevratné, nové nedozvedám, ale veľmi dobre sa mi to číta, pretože je to ako čítať vlastnú knihu, ktorá leží v mojom vlastnom srdci.

Doplnok: A neverím ti, táraš. :-)
hrabeti
hrabeti | 1.9.2019 09:53
neznámy
neznámy » Glossfin | 1.9.2019 10:10
naša nenažraná mačka (asi sa už ochladí) chodí ráno k miske len čo sa otvoria okná, dnes mala meškanie. zbadala som ju ako cupitá po ceste k domu a nesie si vlastné raňajky :) na dvore si hraboša zložila, ale počas "prípravy" sa jej ukryl na nedostupné miesto, keď som otvorila dvere, drzo sa hrnula k miskám. Takže buď rád, ak Ti mačka necháva pod schodami mŕtvu myš, mne dnes ráno nechala živého hraboša! :D

napokon si ho ale "dovarila" aj zjedla a granule dostala až ako dezert :) a ja som mala výnimočne pri rannej cigarete i telocvik, ako som odskakovala zo svojho šamlíka pred hrabošom, mačacie "varenie" je velice dynamická záležitosť :D
neznámy
neznámy » hrabeti | 1.9.2019 10:12
Tak konečne viem ako to naozaj je :-D

Mne sa takto mafiáni tiež vyhrážajú, dvakrát som mala myšku pri svojej stoličke pred raňajkami. Neoplatí sa mať otvorené dvere na terasu. :-D
Glossfin
Glossfin » Glossfin | 1.9.2019 21:07
Ou, koľko pozornosti sa ušlo mojej mačke - budem mu to tlmočiť. Ono je to vlastne kocúr - šikovný, ale nezbedný
neznámy
neznámy | 2.9.2019 10:27
Ešte doplním, lebo som celkom neodpovedala. Myslím že sa meníme, dokonca aj zásadne počas tranzitov pomalých planét. Nemusí sa pri tom navonok ani nič významné odohrať, len sme vystavení nejakým vnútorným podmienkam, naladeniu, ktoré dokáže aj prekonfigurovať pôvodné nastavenie. :-)
Racionálne vypchávanie hlavy tzv. duchovnom nerobí podľa mňa nič.
milan08
milan08 | 4.9.2019 11:12
menime sa podla okolnosti ake sa nam vyskytnu.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...