mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Astrológia a horoskopy - 

nibiru

neznámy
neznámy | 7.8.2010 14:31
čo na ňu astrológia? existuje? má vraj vstúpiť do našej slnečnej sústavy 21.12.2012 (!!!)a viditeľná bude už od mája 2011. neviem, čo si mám o tom myslieť. aký je váš názor, priatelia?:):)
neznámy
neznámy | 8.8.2010 15:13
Nibiru je jedna ze zdánlivě věrohodných pohádek, kterými nás krmí lidé s poněkud pomýleným náhledem na vesmír.. mohu Tě ujistit, že takovou planetu by jsem už dávno registrovali, vidíme daleko menší objekty tzv. Kuiperova pásu, za dráhou Neptuna ( i Pluto mezi ně patří ) a 5x větší planeta by neunikla pozornosti přístrojům, které právě takové objekty hledají.. a ještě něco.. pohyby všech nebeských těles se pohybují okolo Slunce podle Keplerových zákonů a kdyby se na nás ta Nibiru řítila, tak aby se projevila v r 2012 a cosi nám tu spůsobila, musela by být kdesi těsně za dráhou Jupitera a byla by v pohodě vidět pohým okem.. takže klídek.. určitě se na mne vyhrne spousta komentářů, že nevěřím .. já nemusím věřit bludům.. já cosi o vesmíru vím.. a v astronomii konspirace jednoduše neexistuje, ani se to totiž nedá.. do vesmíru se dívá dost lidí nejen v Americe ale představ si že i u nás ... Ale krásně se ty pohádky poslouchají že.. pro neznalého je to velmi poutavé.. horší je, že dost lidí tomu věří a to je spíš smutné..
neznámy
neznámy | 8.8.2010 17:36
no veď práve - preto som sa pýtala, aby som neverila zbytočne niečomu. čiže ak by malo byť niečo 5x väčšie ako zem viditeľné od mája 2011, tak pre astronomov by už bolo toto viditeľné omnoho skôr. ale znelo to pekne... mám rada rozprávky...
ďakujem ti za tvoj príspevok.:)
neznámy
neznámy | 8.8.2010 18:33
Víš za dobu co astronomie není pro mne jen cosi o čem pouze vím jsme těch konců světa měli zažít asi 6 ---- co mi jde pamětí tak návrat Halleyovi komety.. i kometa Halle-Bopp snad nejhezčí co si pamatuji a i přelom tisíciletí.. takže klídek.. jinak i já mám rád pohádky.. počkej jak kuvici po 21.12. 2012 stichnou.. a posunou to na pozdější datum.. já si všiml, že se na tom dokáže pár lidí celkem slušně nabalovat... Já na to nemám svědomí lhát lidem do očí a strašit je něčím co nehrozí.. a potom, shodil bych se totálně před kolegy z branže ne?
neznámy
neznámy | 15.8.2010 14:58
s tymto suhlasim s Borisom...je malo pravdepodobne, ze sa len tak z nicoho nic z vesmiru zjavi planeta Nibiru...ale ak chces vediet nieco viac z astrologickeho hladiska o datume 21.12.2012, tak som sa snazil v tomto clanku ho trocha podrobnejsie preskumat:

http://www.zverokruh.sk/rok-2012/
neznámy
neznámy | 16.8.2010 10:40
zaujala ma veta "viditeľná bude už od mája 2011" co ak ju nasimi ocami a nasou technikou "zatial" vidiet nemozeme?...ved existuju veci medzi nebom a zemou, ktore jednoducho su, ale ich nevidi kazdy....co vy na to?-YES-
neznámy
neznámy | 16.8.2010 13:16
Přečti si moji reakci.. Nibiru by byla viditelná pouhýma očima už teď! A aby působila na Zem jak šlendriáni hlásají musela by být zatraceně hmotná a ne něco mezi nebem a zemí, co není vidět. Tak to už holt ve vesmíru chodí a astrální a napřirozené věci nechme na jiné fórum a na vnitřní život rozvinutých lidí, ne tupců ze stádečka..
neznámy
neznámy | 16.8.2010 19:31
Prečítala som si tvoj článok o roku 2012 a je to po druhý krát, keď ktosi spochybnil v istom zmysle akúsi davovú psychózu o tzv. Veku Vodnára. Pred rokmi čosi podobné hovoril aj Dr. Emil Páleš. A tá planéta Nibiru, bolo by asi naozaj zvláštne, keby teleso veľkosti planéty odrazu o dve roky doletelo sem.
Ak aj nie je tak veľké teleso viditeľné, astronómovia ho vedia identifikovať aj inak. Veď sa predsa hovorí napr. o desiatej planéte slnečnej sústavy, ktorá nie je viditeľná, ale jej existenciu potvrdzujú iné výpočty. Píšem to ako úplný laik, takže budem rada ak to múdri vyjadria presnejšie.:)
neznámy
neznámy | 16.8.2010 21:00
To máš tak.. desátá planeta je poněkud zatím zdůrazňuji terminus technikus pro něco co je asi nereálné. Jedank planet máme 8, Pluto padl o kategorii níže tzv. malé neboli trpasličí planety a těch už poznáme více, jsou za dráhou Pluta a říkáme jim transneptunické tělesa, anebo se setkáš s názvem tělesa Kuiperova pásu. některé jsou dokonce větší než Pluto, mají různé názvy pole fantazie astronomů co je objevili, Sedna, Xena, Quarorar.. a mají oběžné doby víc jak 250 let, Sedna dokonce 10000 let. a nikdy se nedostanou do centra sluneční soustavy
Možná některá novoobjevená v budoucnosti dostane i jméno Nibiru.. A je tu ještě jeden problém z nebeské mechaniky, zcela striktní a hlavně nezvratný. Tak hmotná planeta, jaká má být ta hypotetickáí Nibiru by se už dávno projevit na pohybech všech planet v naší soustavě a to se jednoduše neděje.. A věk Vodnáře už pár let běží... a to s naším problémem má společené asi to jako pohyb mravence po stromu a jeho vliv na globální počasí... Takže prosím střízlivost a ne davovou psychózu, doufám, že většina přítomných nemá hlavu sloužící jen pro přijímání potravy.:);)
neznámy
neznámy | 16.8.2010 21:29
mozem sa spytat, ze kedy presne zacal ten vek Vodnara??? a podla coho vlastne usudzujes, ze zacal???;)
neznámy
neznámy | 16.8.2010 21:31
soltera, asi tam tá nibiru nebude, ale napriek tomu tvoj príspevok považujem za minimálne hodný zamyslenia. a kľudne by si mohla mať aj pravdu. minimálne v tom, že ak ju astronomovia tejto zemegule nezaznamenali, neznamená, že tam nie je. a teraz nehovorím len o nibiru. ďakujem
neznámy
neznámy | 16.8.2010 21:42
díky rudi. sledujem svoje tranzity z tejto stránky iba asi rok, na viac mi času neostáva, ale sedia perfektne. v tvojom článku o 21 12 2010 sa mi pozdával tento opis:
Ak sa v tom čase naozaj vyskytne nejaká dôležitá informácia, ktorá môže inak preorientovať myslenie ľudí, tak v celkovom súhrne môže sa rozdeliť ľudstvo na dva tábory, tak ako to bolo v roku 1949, kde štáty sa mali možnosť rozhodnúť ísť buď naľavo alebo napravo. A to sa nedialo zo dňa na deň, ale bol to skôr dlhodobý proces.
:)Nemusíme hneď vidieť v tomto dátume koniec sveta. Veď apokalypsa neznamená v preklade jeho koniec, ale vraj doslovne znovuzrodenie. A tak som zadúfala, že už je to nebodaj blízko a postavenie planét nejako v blízkej budúcnosti priaznivo ovplyvní ľudské myslenie a budeme na seba dobrí.
neznámy
neznámy | 16.8.2010 21:52
Boris, neber to v zlom ale trochu mi vadí tvoj spôsob komunikácie. Viem, že si sa nepýtal a nie je ma do toho nič, ale neviem ako sa chceš duchovne vyvíjať, keď ti to nejde ani s toleranciou voči blížnemu svojmu. fórum je pre diskutérov a žiadna otázka ani názor nie je tupý. -FLOWER-
neznámy
neznámy | 16.8.2010 22:36
ano a preco by sme v tomto fore nemohli pisat aj o niecom mystickom alebo inom ako prisne vedeckom sposobe nahliadania na uvedny problem?:)-ROFL-
neznámy
neznámy | 17.8.2010 20:13
To že jsem se na problém Nibiru podíval z hlediska astronomického neznamená, že nejsem tolerantní a žiji jen ve fyzickém světě.. jen upozorňuji na diletanty v oboru, kteří straší lidi a právě to je nebezpečné. Nibiru nemá s duchovnem a naším vnitřním životem pranic společné a bohužel se právě ve své praxi s těmi jednodužšími potkávám a musím jejich jemně řečeno neznalé náhledy na věc pracně vysvětlovat..A nevím s jakým výsledkem -NOOO- Nic moc.. a tady se setkávají většinou lidi, kteří si dokáží až na smutné vyjímky svůj názor vytvořit a dokáží přijmout rozumné argumenty.
Prostě Nibiru nepatří ani do astronomie ani astrologie ale do říše pohádek. A ani s duchovním životem a ezoterikou nic nemá... :);)-FLOWER--MUSIC-
neznámy
neznámy | 17.8.2010 21:02
to beriem:):)
len na svete číha veľa nebezpečenstiev, nielen rôzny sektári. a na vine nie len ten čo zle robí, ale aj ten, čo si zle robiť nechá. svoj názor treba povedať, ale či ho ten druhý príjme, je jeho vec. len jeho. každý nesie zodpovednosť za svoje rozhodnutia sám.;)
no a nibiru zas podľa mňa má veľa spoločného s duchovnom. lebo keby sa teoreticky objavila v našej slnečnej sústave, tak by mala na nás určite vplyv a to nie menej ako ostatné planéty. je to môj čisto laický názor, o ktorom môžme ešte v mieri diskutovať ďalej, pokiaľ mi niekto nebude vnucovať ten svoj( v prípade, že je opačný:):D).
alebo nerozumiem výrazu -duchovný- (čo kľudne môže byť),
napriek tomu môžme tu na tomto webe v mieri spolunažívať.-YES--FLOWER-
súhlasíš?
neznámy
neznámy | 18.8.2010 07:20
Fajn že jsme se v podstatě shodli podívej na http://www.astro.cz/clanek/4215 a http://www.astro.cz/clanek/4210 a http://www.astro.cz/clanek/4378 to se vše týká r 2012 Jinak na pohádky typu Den nezávislostoi, Armagedon a podobné se moc rád dívám príma relax... Zodpovědnost.. souhlasím.... a výraz duchovný .. nee představený církve, ale to čím žije duše vevnitř každého z nás...
neznámy
neznámy | 3.10.2010 10:20
pozdravujem, chcel by som tiez sa zapojit do tejto diskusie,
neviem pan BorisM, akej velkosti ste astronom a ci mate pristup naozaj vlastnym okom pozorovat objekty za slnecnou sustavou, pretoze taketo informacie mozu byt aj zastierane. Vieme ze astronomovia typu NASA a podobne s radostou nam nepovedia vsetko,pokial im to sluzi na akesi nekale ucely. Nie je tu aj taka moznost, ze by proste tu informaciu zastierali?

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...