mesiac
Utorok, 23.4.2024
Meniny má Vojtech

Zdravie a výživa - 

Zelerová kúra

neznámy
neznámy | 25.12.2016 11:46
počula som o zelerovej kúre,že je veľmi prospešná,,,prosím máte niekto skúsenosť? http://zivot.cas.sk/clanok/34719/osvedcene-rady-pre-zdravie-skusili-ste-uz-zelerovu-kuru-pri-tychto-problemoch-vam-pomoze
neznámy
neznámy | 25.12.2016 14:18
Dubové žaludy nasyp srnkám. Obsahují pro člověka spoustu tělu škodlivých nestravitelných antinutričních látek. Stejně jako bukvice. Tělo člověka není stavěné na to aby to trávilo evolucí už odvyklo.
Na celerovou kůru se vykašli.
Lepší je odšťavit směs kořenové zeleniny mrkev celer petržel červená řepa zředit trochu čistou vodou a popíjet tak 2-3 deci denně né chladné ale odstáté. Já tam přilívám trochu teplé vody.
Samotný celer obsahuje nejen dobré látky ale i takové které jsou ve větší míře málo prospěšné. Jako se vším.
neznámy
neznámy | 25.12.2016 14:25
vdaka,,,,tvoje rady sú mi vždy na úžitok,,,,,do konca knihu o mozgu číta už aj moja dcéra,,,pochvaľuje si,,je detská psychologička a rieši poruchy učenia u detičiek,,,,,-THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 25.12.2016 15:56
-FLOWER-
neznámy
neznámy | 25.12.2016 16:00
Zo zelera sa dajú urobiť aj zelerové rezne, niekedy to robím, pokrájať zeler na plátky nie veľmi hrubé, obaliť a opiecť ako rezne z karé. A v lete je dobrá vňať, dávam ju do polievok, aj do uhoriek, keď nakladám, získa to zaujímavú chuť. Tá vňať sa dá naložiť v jeseň aj do soli a dá sa použiť v zime do polievky.
Saffiyah
Saffiyah | 25.12.2016 22:09
Celerová pomazánka:
Nastrouhám celer na jemném struhadle, přidám uvařenou nastrouhanou mrkev, ochutím několika stroužky česneku se solí, promíchám s jogurtem nebo majonézou a mažu na plátky veky.
Celerovou nať do polévek si suším každý rok.

Celer rychle pomáhá při otékání nohou, odvodňuje.
neznámy
neznámy » Saffiyah | 25.12.2016 22:20
Strouhaný celer je dobrý i do bramborové kaše.
athena21
athena21 | 4.1.2017 16:36
Robievam zelerovú nátierku. Postrúhame zeler nahrubo, cibuľku jemne nákrajame, pridáme postrúhaných tvrdý syr, tiež nahrubo. Okorení sa to čiernym korením. Všetko sa zmieša s majolkou. Všetko v pomere 1:0,5: 0,25.-zeler-syr-cibuľa. Majolka podľa toho, či máte radi viac alebo menej.
Nátierku sa dá na chlieb alebo bagetu, ozdobí sa kúskom drveného lososa, petržlenom a kolieskom paradajky. Dobrú chuť 😉

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...