mesiac
Streda, 24.4.2024
Meniny má Juraj

Zdravie a výživa - 

Tvorové z naší planety

nikav
nikav | 15.11.2015 07:58
Dcéra behávala za študentských čias závodne dlhé trate. Potom sa ukázalo, že si nedočiahne rukami na špičky nôh pre zatuhnutú dolnú časť chrbtice a krížov. Najskôr preto, že tréning nevenoval patričnú pozornosť doplnkovému športu. SMsystém je v súčasnosti špička /info pre tých, čo ho ešte nepoznajú/, rieši pohybový aparát kompletne zhora nadol /od tuhej šije po haluxy :)/. Tu je pohľad odborníkov na doplnkové športy.

Dnešok ponúka množstvo športových aktivít, ktoré pri správnom nasadení prispievajú k celkovému rozvoju pohybového aparátu. Preto k behu pridajte aspoň raz týždenne aj cvičenie.

Ideálne je navštíviť miestny atletický klub a prvé dve či tri cvičenia absolvovať pod dohľadom trénera. Pri väčšine cvikov totiž nie je dôležité len samotné cvičenie, ale predovšetkým presnosť a správnosť prevedenia. A je úplne jedno, či je to joga, pilates alebo klasická atletická zostava zameraná na rozvoj celej postavy.
neznámy
neznámy » nikav | 15.11.2015 09:35
Ahoj, áno aj haluxy pretože jak nemá skelet chrbtice oporu v chrbtovom svalstve tak sa človek všelijako krúti a toto samozrejme vplýva aj na to ako kladieme chodidlá.

Pre človeka je fyziologická chodza! Beh je už o vybranom športe. Keď vidím behať obéznych ľudí, kor na asfalte!! tak sa chytám za hlavu, pretože tí ľudia si viac škodia než prospievajú. Výborným doplnkom pre budúci šport je nordic walking. Zanedbané telo dostane do kondičky a paličky sa ďalej využívajú napríklad pri trekovaní ...

Šport má hlavne baviť!!!
-FLOWER-
neznámy
neznámy » lak | 15.11.2015 12:01
neboj nič,,,to je tým,,že má k dispozíciií také obrovské vyšľachtené vemienko:)
nikav
nikav | 15.11.2015 14:27
S trekigštokmi som chodila už aj po Bratislave, mám rada rýchlu chôdzu. Škoda, u nás nie sú samozrejmosťou, ale v Rakúsku sú bežné, tam som objavila ich výhody. :)
milan08
milan08 » lak | 7.12.2015 12:36
to by musel vediet dojit kravu.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...