mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Zdravie a výživa - 

Tri top potraviny s protiinfekčnými účinkami: Doprajte si ich každý deň!

lak
neznámy
neznámy » lak | 14.9.2014 00:23
Sa mi to neotvorilo, ale cesnak, cibula, to je moje -YUMMIE-
neznámy
neznámy » lak | 14.9.2014 00:23
Sa mi to neotvorilo, ale cesnak, cibula, to je moje -YUMMIE-
lak
lak | 14.9.2014 00:25
veru aj moje -THUMBSUP- tak to ma mrzi.. tu je gro:

Cesnak
Čo viac slovenské, jednoduchšie a dostupnejšie, ako praobyčajný cesnak si viete predstaviť? A pritom ide o protiinfekčného bojovníka číslo jeden, ktorému umelé prostriedky na podporu imunity nesiahajú ani po päty. Cesnak je skutočne bomba, ktorú by ste v tomto období mali jesť naozaj najčastejšie ako sa len dá. A nemyslíme tým konzumáciu len v surovom stave, pridať si ho môžete do polievky, pečeného mäsa, či zemiakov. Obsahuje okolo 400 liečivých zložiek, medzi inými vitamíny A, B1, B2, D a C, množstvo jódu a má výrazné antibakteriálne, antimykotické, ako aj antivírusové účinky. Prezývaný je aj prírodné antibiotikum, pričom toto označenie nie je vôbec prehnané. Do vareného jedla ho pridávajte len tesne pred dovarením, aby si zachoval liečivé účinky.



Cibuľa
„Sestra cesnaku“ je podobne ako on, silná a účinná zbraň v prevencii pred vírusmi a infekciami. Šťava z cibule má dokonca antibiotické účinky a dokáže vyliečiť aj niektoré druhy kašľa, nádchu a prechladnutie, či iné akútne prebiehajúce infekcie. Je tiež skvelá prevencia pred vznikom infekcií, pričom účinne zvyšuje celkovú obranyschopnosť organizmu. Obsahuje pomerne veľa vitamínu C, ale okrem toho aj vitamíny skupiny B, A a tiež minerály ako zinok, draslík, železo, selén, fosfor, vápnik či síru. Okrem toho je aj zdrojom prírodných antioxidantov, flavonoidov a obsahuje aj fytoncídy, ktoré ničia a zastavujú rast niektorých baktérií a mikroorganizmov.

Med
Ďalší z dostupných zázrakov prírody. Je prírodným antioxidantom a vysoko účinnou prevenciou pred niektorými infekciami a vírusmi. Má výrazné antibakteriálne účinky a je skvelou sladkou variantou, ako si nielen pochutiť, ale aj pomôcť svojmu zdraviu. Obsahuje vitamíny C, B6, tiamín, niacín, riboflavín, vápnik, meď, železo, horčík, mangán, fosfor, draslík, sodík, zinok, kyselinu pantonénovú a niektoré aminokyseliny. Nie nadarmo sa hovorí o čaji s medom ako o lieku. Vynikajúcou prevenciou pred vírusmi je lyžička medu každé ráno nalačno.
neznámy
neznámy » lak | 14.9.2014 00:33
Dakujem, jem casto, I na chlebe s maslom, pridavam do salatov....medom si kazde rano prisladim vodu s citronovou stavou.....pijem nalacno..
neznámy
neznámy » lak | 14.9.2014 07:11
Robila som roky na infekčnom,ale nič podobné sa v zdravotníckej praxi nevedie.......ach tie médiá-LOL-:)
neznámy
neznámy » lak | 14.9.2014 09:39
Ten med by musel byť taký kvalitnejší.
Ja sa tiež cez prechodné obdobie viac zameriavam nato, že napr. keď prídem domov tak si umývam ruky antibakteriálnym mydlom a skúšam čaj LAPACHO, ktorý by mal byť tiež dobrý proti vírusom.
lak
lak | 14.9.2014 16:32
pretoze je vyhodnejsie nechat pacientov pchat do seba tabletky.. sak z coho by potom zil farmaceuticky priemysel? :D ja som skor za "co priroda da" a pozitivnu mysel.. :)
neznámy
neznámy » lak | 14.9.2014 17:42
a aj cesnak by asi nemal byť čínsky-WALL-
dnes som si kúpila na jarmoku a dúfam,že je naozaj origoš slovenský
neznámy
neznámy | 14.9.2014 21:54
Pokud nejsi Cinanka-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 14.9.2014 22:18
-WINKIE-nie ale zrejme mám rumunský pôvod-SAD-myslíš,že nebudem kompaktibilná s tým slovenským cesnakom?-CONFUSED-
lak
lak | 15.9.2014 00:21
ten med by mal byt podla man domaci, my si robime sami, tak dufam, ze je ok :D lapacho nepoznam.. :)
Ona
Ona » lak | 15.9.2014 13:53
A ak k tomu pridáš ešte vyváženú stravu - to znamená pomer - bielkoviny:tuky:sacharidy = 1:1:4 - čím znížiš možnosť ochorenia na minimum - tak si veľmi pravdepodobne dlho udržíš dobré zdravie.
neznámy
neznámy » lak | 15.9.2014 14:32
Len sem hodím takú poznámočku:)
Napriek nesporne liečivým účinkom, všetkého s mierou.
Ľudia s oslabenými obličkami majú zákaz konzumovať surovú cibuľu, pretože silice s obsahom síry, ktoré obsahuje, ich dráždia a oslabujú ich funkcie.
Ľudia so zápalom žalúdočnej sliznice, s vredmi na žalúdku a dvanástniku a disfunkciou pankreasu by vôbec nemali konzumovať surový cesnak, ani cibuľu, dokonca ani liehové výluhy z nich.
Cibuľa má sedatívne účinky na CNS, preto nie je vhodná vtedy, keď je potrebné sústredenie. Surový cesnak by sa mal konzumovať len predpoludním, pretože popoludní má na organizmus opačné účinky. Ako kedysi naši predkovia hovorievali: "Cesnak ráno liek, poobede jed."
A dal by sa napísať ešte kopec podobných vecí, lenže to by už bolo poznámčisko :D
lak
lak | 15.9.2014 14:43
:D dakujem.. no cesnak som zvykla jest v noci..mozno na prelome usvitu.. asi mi to nespravilo dobre :D a o cibulovom sedative som nevedela.. dakujem, budem si davat na noc :D
neznámy
neznámy | 15.9.2014 14:49
Urcite zdravotnictvo nebude liecit cesnakom a cibulou...inym pacientom by mohol prekazat zapach :D
neznámy
neznámy » lak | 15.9.2014 15:53
Ano česnek i cibulku mám moc ráda, jak v syrovém stavu, tak i tepelně - hlavně v masitých pokrmech-YUMMIE-. Cibulka je výborná jarní a moc nám chutná červená a bílá.
lak
lak | 15.9.2014 17:11
-ROFL- vidis, to mi nenapadlo.. ostatni spolupacienti by museli dostat plynove masky :D ja ked si dam strucik, este 20 hodin po som aromaticka :D
lak
lak | 16.9.2014 03:03
suhlasim so vsetkym :) lahodka :) len keby to aj okoliu bolo prijemne :D
neznámy
neznámy | 16.9.2014 08:48
ako zistim, ze mam dysfunkcny pankreas? nechcem ziadne drasticke vysetrenie..
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...