mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Zdravie a výživa - 

Pôrod

neznámy
neznámy | 18.2.2017 13:28
Ahojte,
čítal som si tento článok a celkom ma to zaujalo, povedal som si, že sa podelím a zároveň spýtam, čo si o tom myslíte. Keďže nemám ako, tak by mazaujímal pohľad ľudí, ktorí o tom vedia viac ale aj ostatných samozrejme :-).

http://www.hlavnespravy.sk/kedy-je-bolest-z-porodu-neznesitelna-a-kedy-emancipujuca/900116
neznámy
neznámy | 18.2.2017 21:26
Porod je vysoko subjektivna zalezitost na prezivanie. U kazdej zeny je to ine, zalezi na prahu bolesti a komu co vyhovuje. Niektora zena chce byt pod dohladom lekarov, ina by radsej rodila doma v pokoji. Niektora epi vobec nepotrebuje, ina zas bez nej rodit nechce.
Ja sama za seba, epi nie je potrebne, mna to az tak nebolelo, jednoznacne v nemocnici, ale len na nevyhnutny cas. A rozhodne lekar by mal vyjst rodicke v ustrety, aby bola co najviac v pohode.
neznámy
neznámy | 18.2.2017 22:04
ááááááááá konzerva denník, oni sú v opozícii so SME
neznámy
neznámy | 20.2.2017 15:05
Mňa milo prekvapila diskusia pod článkom :)
Lekari a personál bohužiaľ nevedia takmer nič o tom čo všetko sa počas pôrodu a po ňom deje a prečo......

Toto je zaujímavá kniha na túto tému skúseneho lekára pôrodníka michela odenta http://www.databazeknih.cz/knihy/porod-a-budoucnost-homo-sapiens-207608

Pre mňa nepochopiteľné, že sa na medicíne neučia tieto veci, podobne ako, to, že absolventi psychologie nepoznajú prácu junga........
neznámy
neznámy | 22.2.2017 14:00
áno, sú kontrou pre SMEčko :-).
neznámy
neznámy | 22.2.2017 14:01
Čo ťa tam milo prekvapilo? :-)
Ďakujem za tip na knihu :-)
neznámy
neznámy | 22.2.2017 14:43
pozitívne ohlasy na článok.
Bola som počas tehotenstva hospitalizovaná pre údajne rizikové tehotenstvo, pozorovala som ako to tam funguje, personál viac-menej milý a ústretový, tým ženám ani nenapadlo, že je niečo nesprávne, boli vďačné, že mohli využiť pomoc odborníkov s komplikáciami, ktoré tí "odborníci" spôsobili.... Môj pobyt v pôrodnici pri pôrode bol o neustálom odmietaní nezmyslov, pôrod stále prerušovaný veľmi milou sestrou snažiacou sa odviesť pozornosť, priebežne ponúkajúcou nástrih a lieky od bolesti (co je v podstte predaj, ze na si musí epidurálku zaplatiť a opakovanejej ju vnucujú počas prebiehajúceho pôrodu) toto priateľské rušenie zastavuje priebeh pôrodu a odvedenie pozornosti spôsobuje bolesť, čo bolo pre môjho partnera natoľko očividné, že sestru na to upozornil a podobne ako ja nechápal, že to personál pôrodnice nevie :)
neznámy
neznámy | 7.3.2017 15:13
Nie je žiadnym tajomstvom, že pôrod často vyvoláva v mysliach žien protichodné pocity. http://www.brigit.sk/clanok-1304/strach-z-porodu- U mnohých žien dominuje strach z bolestí, ktoré so sebou proces prináša, keďže prah bolesti je u každého človeka iný. :)
Putes
Putes | 7.3.2017 15:45
Já jsem měla celé těhotenství naplněné radostí, že se vůbec podařilo a nějakou bolest jsem si ani nepřipouštěla. Jediné, co mi utkvělo v paměti bylo - strašně opuchlé nohy a nekonečné pálení žáhy. Z porodu si moc dobře pamatuji jen tu neuvěřitelnou záplavu štěstí a radosti, když se holčičky narodily. Fakt to byla záplava endorfinu. O to muži přicházejí.-YES- Pro tento krásný zážitek bych byla schopna rodit každý rok.-FLOWER-

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...