mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Zdravie a výživa - 

Polákům zdechly kravky,prodali je jako čerstvý

neznámy
neznámy | 10.4.2013 21:24
http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/298686-prodej-masa-ze-zdechlin-v-polsku-byl-neuveritelne-ziskovy.html

zaznamenal jste někdo aféru s rybama? (čerstvýma). je to jediný maso (velkoodbytový) který je aspoň trochu košer?.-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 10.4.2013 23:15
umím skvělej stejk z lososa-THUMBSUP-
krásně tlustej, kůžičku nesundavat, udělá pěkně křupavou a vymlsanou kůrku
nekořenit, jen pepř a sůl

je růžovej jak dámská nožka:)
neznámy
neznámy | 11.4.2013 07:35
je to síce rok staré,ale predpokladám že mentalita ludí sa nezmenila http://www.aktuality.sk/clanok/205314/tony-pokazenych-polskych-ryb/ -ROLL- len v tomto prípade nešlo o čerstvé ryby,no vzhladom na to ze viem v akom stave vozia rybky k nám nadopované antibiotikami aby cestu prežili,neviem neviem...
neznámy
neznámy | 11.4.2013 07:46
Pekne si ten stejk popisal-YES-
Ja posypem sezamovymi semienkami, no najradsej lososa i tunaka suroveho-sashimi, so sojovou omackou, wasabi, nakladanym zazvorom:)-PUH- Musia byt cerstve, velmi cerstve:)
neznámy
neznámy | 11.4.2013 08:16
no já toho syrovýho losa taky koštoval a přišel mi chuťově dobrej i bez pánve, ale nejsou v tom nějaký bakterie?

jinak dík za recept, tenhle neznám;)
neznámy
neznámy | 11.4.2013 08:20
no to jsou právě mraženky, já kupuju čerstvě vykuchaný. i když..kdo ví, třeba je jen nechali přes noc rozmrazit..:)

spíš mi dělá starost, čím ty uměle chovaný ryby krměj/přikrmujou.
jeslti ji právě taky něco nesypou, jako kravkám, vepřovýmu, kuřatům, krůtám apod..
neznámy
neznámy | 11.4.2013 08:28
Kdyz je uplne cerstej tak asi ne; to mas jak s tatarakem...delam ho i z lososa-PUH-
Posypat pred smazenim, osmahnout prudce a rychle;)
neznámy
neznámy | 11.4.2013 08:52
Veď práve,spolahni sa.Neviem myslim,že možno ešte nejaké biochovy by sa mohli približiť k dobrej kvalite...http://mebio.cz/clanky/27-rybi-maso-zdrave-chutne-a-bio
alebo http://www.bio-info.cz/zpravy/eu-ekologicke-chov-ryb-poprve-regulovan (to ale vieš asi aj sám,to len že prečo bio)
Vy v Prahe máte toto čo som našla http://www.cerstveryby.cz/Dle-zpusobu-lovu/Divoky-odchyt-BIO-chov/ osobná skúsenosť nie je ale preferencie majú celkom fajn,asi že len vyskúšať ;)
neznámy
neznámy | 11.4.2013 10:12
dík za odkazy, pak si to projdu. ono je bio a bio, to by člověk musel u nich stát, aby viděl, čím to skutečně krměj. to že třeba vajíčka A+ nejsou ze slípky chovaný z klece je fajn, ale když ta slípka celej život dlabe umělý krmný směsi..

je to trošku drsný, ale nejlepší maso je asi zvěřina. do poslední chvíle si žije dle sebe, pak dostane kulku, je to rychlý, bez stresu.kvalitní maso.
neznámy
neznámy | 11.4.2013 10:23
Tak to mi je jasné že nie je bio ako bio.A bohužial máš v tomto pravdu,že veriť sa tomu nedá.Preto píšem,že treba vyskúšať i ked to cim boli kŕmené na tom zrejme nezistis...no jo.Na druhej strane by som to asi nehrotila.Ono je dobre ked clovek vie,má prehlad a jasne že nie je jedno čím sa živí,ale kedže nemyslím,že ryby ješ každý deň,ono z toho mála sa telo "nezblázni",ty si rozumies ale najlepsie.Ja len aby sa potom clovek nestal neslobodným paranoidnym otrokom sám seba;)
neznámy
neznámy | 11.4.2013 10:31
no já už určitý věci poznám po čichu i chuti, že jsou šizený. když už jdu na jídlo ven, tak aby stálo aspoň 5-6eur, jak je to levnější, bejvaj tam z chem.náhražky nebo polotovary a je mi z toho pak trochu blbě. ryby jím skoro obden, jiný maso už ne, poznal jsem, že pro mě není zdravý. (jak jsem k tomu došel tu rozebírat úplně nechci, ale bylo to empiricky-pokus-omyl;)

jinak samozřejmě kdybych žil v číně nebo džungli, tak to neřeším a cpu se ještěrkama, ale když mám šanci si vybrat.. a ono to že děcka jednou budou mít zdravej příklad má taky něco do sebe..;)
neznámy
neznámy | 11.4.2013 10:34
tak to určite :) držím palce nech sa darí -THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 11.4.2013 11:41
S tou zverinou suhlasim uplne. No kedze nejes maso, jeden problem odpada. No a ryby by som kupovala bud morske/aj zmrazene/ z Norska, Kanady atd/, alebo nase sladkovodne -pstruh, sumec a ine. Neviem ake su moznosti u vas.
Citala som velmi zle spravy o chove panganusiusa, i vo svetovej tlaci. Tuto, ani podobne ryby by som nikdy nekupila a nejedla.

http://blog.unambiguous.info/2009/10/pangasius-chutna-rybka/

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...