mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Zdravie a výživa - 

Co vše necháváte naklíčit.

neznámy
neznámy | 6.2.2017 17:49
Blíží se jaro, tak si přidávám většinou do salátu naklíčené mungo nebo čočku.
neznámy
neznámy | 6.2.2017 18:30
Napadlo mne, že bych měl odsunout postele a uklidit.-ROLL-
neznámy
neznámy | 6.2.2017 23:18
To už ti ty postele naklíčíly?-ROFL-
neznámy
neznámy | 8.2.2017 15:06
som čítala ze KOČKU :)
a predstavila si moje mačky naklíčené :)
neznámy
neznámy | 8.2.2017 16:38
to by som jeden klíčik brala.... mača mi začína chýbať....
neznámy
neznámy | 8.2.2017 16:57
ja som vlastne celý život so zvieratami, ale to z maminej strany sme celá rodina taká "pošahaná". jaj, tak predsa aj tá mama je istá. asi :)
neznámy
neznámy | 8.2.2017 18:49
Brambory.
neznámy
neznámy | 9.2.2017 00:44
sóju, šošovicu-SHAME-
neznámy
neznámy | 9.2.2017 08:21
Už sa plazia..... I cesnak sa snaží dostať zo špajzy kamsi na svetlo......
neznámy
neznámy | 9.2.2017 14:02
Dřív jsem si myslela, že nechám den dva naklíčit a sním. Omyl. Klíčky je dobré nechat zakryté a 2x denně řádně proplachovat. Poslední den na světlo, aby zezelenaly lístky. Pak jsou plné všeho zdravého.

Nejraději mám cizrnu. 4. den je naprosto úžasná, podobná oříškám. Čočka je taky dobrá, mungo i adzuki, teď mi tu na vatě klíčí zlaté lněné, skvělá je pohanka (musí být celá :), ne lámanka) - rutin je dobrý na krev. Ještě zkusím obilí a časem se možná půjdu rovnou pást -LOL-
neznámy
neznámy | 9.2.2017 14:30
-LOL-
neznámy
neznámy | 22.2.2017 11:12
Alfalfa, mungo, brokolicu, horčicu, šošovicu, žeruchu:)
Naozaj výborný zdroj vitamínov, minerálov...ktorý nepokazí žiadny pokrm-THUMBSUP-
neznámy
neznámy | 22.2.2017 17:31
Jé to je super, tak cizrnu ani pohanku jsem ještě nezkoušela:)
neznámy
neznámy | 22.2.2017 18:32
Někde jsem četla, že 0 jsou původně lovci - tedy masožrouti. A - jsou původně zemědělci a inklinují k plodinám.
Jsem 0, dlabu klíčky a maso nepotřebuji. Manžel je A a jako správný zemědělec může mít maso 3x denně. A pak, že něco platí -LOL-

Nejraději klíčím směs, kterou si připravím z produktů "co dům dal".
Dnes jsem "sklízela" - vyrostl mi kýbl munga - malé zelené kuličky udělaly za týden půlmetrové liány se zelenými lístky. Mám v lednici v misce, vždyky kousek vezmu a lehce osmahnu na ghí, k tomu lžíci majonézy (tu můžu ke všemu) a snídaně, oběd, večeře je jasná. Zatím se neomrzelo.

Cizrna se musí hoooodně proplachovat.
neznámy
neznámy | 26.2.2017 10:12
Já jsem taky 0, ale maso mám ráda, ale čím dál více ho omezuji, už nejsem takový masožravec jako v mládí:D. Mám už vyzkoušeno, že úplně bez masa být nemohu, když maso nejím delší dobu, jsem bez energie a bez nálady....:) Jinak mám taky ráda klíčky, zeleninu, ovoce, oříšky. Co moc nemusím tak obiloviny a výrobky z nich a taky mléčné výrobky - mléko jsem už nemusela jako malé dítě, jím jen sýry a sem tam kvalitní jogurty:)

K těm půlmetrovým liánám;) jak dlouho ti vydrží v lednici a jsou pořád stejně chutné..., četla jsem, že se mají klíčky spotřebovat nejpozději do 6-7 dne, že pak už nejsou "poživatelné", já většinou jím klíčky, tak od 2-3 dne do 5-6 dne, pak se mi zdá, že už konečky hnědnou a nechutnají už tak dobře.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...