Zdravie a výživa -
Co vše necháváte naklíčit.
Nejraději mám cizrnu. 4. den je naprosto úžasná, podobná oříškám. Čočka je taky dobrá, mungo i adzuki, teď mi tu na vatě klíčí zlaté lněné, skvělá je pohanka (musí být celá :), ne lámanka) - rutin je dobrý na krev. Ještě zkusím obilí a časem se možná půjdu rovnou pást -LOL-
Jsem 0, dlabu klíčky a maso nepotřebuji. Manžel je A a jako správný zemědělec může mít maso 3x denně. A pak, že něco platí -LOL-
Nejraději klíčím směs, kterou si připravím z produktů "co dům dal".
Dnes jsem "sklízela" - vyrostl mi kýbl munga - malé zelené kuličky udělaly za týden půlmetrové liány se zelenými lístky. Mám v lednici v misce, vždyky kousek vezmu a lehce osmahnu na ghí, k tomu lžíci majonézy (tu můžu ke všemu) a snídaně, oběd, večeře je jasná. Zatím se neomrzelo.
Cizrna se musí hoooodně proplachovat.
K těm půlmetrovým liánám;) jak dlouho ti vydrží v lednici a jsou pořád stejně chutné..., četla jsem, že se mají klíčky spotřebovat nejpozději do 6-7 dne, že pak už nejsou "poživatelné", já většinou jím klíčky, tak od 2-3 dne do 5-6 dne, pak se mi zdá, že už konečky hnědnou a nechutnají už tak dobře.