mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Voľný pokec - 

Quo vadis

Antonidas
Antonidas | 25.3.2014 20:49
Moja túžba hľadania pravdy neustále eskaluje ,nech je akákoľvek krutá. Mnoho vecí je skrytých, aby nevznikala panika...tá vie viac škody narobiť ako úžitku. Pud sebazáchovy má každý :) ,len na rozdielnej hladine.
Klimatické zmeny, stenšujúce zásoby nerastného bohatstva (ropa,plyn...) vedie k zmenám,ktoré budú bolestivé hlavne pre západný štýl života.
Mám tu zaujímavý článok :
http://www.cez-okno.net/rubrika/serial-sokujici-vypoved-o-nadchazejici-hyperinflaci
Nedalo mi to,ako chce napr. USA znížiť dlh? Napr. :
http://www.investujeme.sk/co-pride-po-krize-deflacia-alebo-hyperinflacia/
V prípade krachu dolára ponesie následky celý svet,nakoľko je to medzinárodné platidlo. Čína,má jedny z najväčších dolárových devízových rezerv. Preto skupuje zlato min. 2/3 v obehu sveta, aby jej neostal čierny Peter v rukách. Na popredí týchto udalostí prebieha boj o nerastné bohatstvo Ruska. EÚ nemá sebestačnosť ,preto také vyjadrenia čelných politických predstaviteľov EÚ ohľadne anexie Krymu Ruskom. A Slovensko? To má bohatstvo v podobe vodných zdrojov a pôdy...v prijateľnej klíme. Pravdepodobne o to bohatstvo pomaly dôjdeme od 1.5.2014 ,ak politici neschvália pozemkové moratórium. Aspoň na 5 rokov (podľa situácie vo svete) .Zahraničie získa poľnohospodársku pôdu pre svojich občanov a mi peniaze,ktoré stratia hodnotu - nie sú ničím kryté, iba pochybnou dôverou. Fico vie robiť iba ľahké rozhodnutia,a nie správne.
Rusko spravilo dôležitý ťah ohľadom anexie Krymu , kvôli prístavu v Sevastopole,ktorý vie ako jediný v Stredozemnom,Ćiernom a Azovkom mori prijať akúkoľvek veľkú bojovú loď .
Ďalej bude dosť možné eskalovanie násilia na juhovýchode Ukrajiny za pripojenie k Rusku, čo bude mať za následok zvýšenie cien potravín vo svete ,ako to predpovedá A. Novych (potravinová kríza). Rusko,Ukrajinu a USA považujem za obilnice sveta. Neschopnosť EU konať je očividná : Briti ako finančné centrum ťažko otvorene pôjdu proti chlebodarcom z Ruska, Nemecko tiež nemôže vyskakovať - potrebuje plyn...proste nastanú zmeny... v akom rozsahu a hĺbke, to čas ukáže. Budúcnosť nie je predom daná , rozhodujú sa ľudia. Všetci sme zodpovedný. Ako napísala A.Novych - jediný rozdiel medzi obyčajným človekom a politikom je ten,že politik má viac guráže na presadenie sa. Každý sa snaží zabezpečiť rodinu a priateľov. Ako predpovedala madam Blavatská ...civilizáciu ku koncu budú niesť Slovania. Ak zlyhajú...svet sa zničí a ľudstvo bude na pokraji vyhynutia... Zlyhali Rimania, Germáni a USA... Kapitalizmus (konzum) narazil na svoje limity...
P.S. Dúfam,že stihnem kúpiť kuchársku knižku Ako spraviť holandské tulipánové cibuľky na rôzny spôsob . (smiať sa či plakať)
Každý čo zasadí,to zožne.
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka » Antonidas | 26.3.2014 04:10
Niečo máme spoločné, hoci ja žiaľ nemám všetko takto dokonale preštudované, mám iba chabé informácie z každého rožku trošku. Tiež som v období brutálnej túžby poznať pravdu, aby som vedela, ako sa v živote rozhodovať :/ Najhoršie na tom je to, že kým človek študuje a študuje, medzi tým niekto za neho rozhoduje a rozhoduje :/
milan08
milan08 » Antonidas | 26.3.2014 08:27
cim viac budes citat,studovat,tym viac budes mat chaos v mysli,lebo jedno odporuje druhemu.nechaj sa riadit svojou intuiciou a citom.
Antonidas
Antonidas » milan08 | 28.3.2014 21:22
Práveže sa riadim intuíciou.. , ak si pozriem správy a nejaké maličkosti mi len nahrávajú. Napr. Blbosti,ako odvolanému ukrajinskému ministrovi energetiky zhabali doma zlato a milióny dolárov. Niektorí v ECB chcú riešiť fin. situáciu ako v USA. Proste zmena je nevyhnutná . Rád si prečítam druhý názor
neznámy
neznámy » Antonidas | 29.3.2014 08:37
Jaru je to asi uplne jedno.
milan08
milan08 » Antonidas | 30.3.2014 09:14
nie vsetkemu co sa uverejni v novynach,je pravda ,vecsina je to len propaganda ,proti niecomu.az cas ukaze ako to v skutocnosti bolo.ludia pritomny akcii napr.na Ukrajine maju uplne inaci pohlad ako oficialne stranky,ktore nam masiruju mozgy.
neznámy
neznámy » Antonidas | 30.3.2014 15:44
Na Krymu jsou i zajímavé pyramidy.
http://www.cez-okno.net/clanok/krymske-pyramidy
Antonidas
Antonidas » Antonidas | 11.4.2014 22:02
Vie mi tu niekto povedať, aký horoskop brať do úvahy pri Rusku,keď už pripojilo Krym ? Či sa berie do úvahy 21 marec 2014
neznámy
neznámy » Antonidas | 12.4.2014 15:54
Nepřipojení Krymu k Rusku bych vnímala jako nevyužití logické možnosti. Podstatné události bych hledala v minulosti, samotné připojení je až následek.
neznámy
neznámy » Antonidas | 12.4.2014 16:02
A taky si nejsem jista, v horoskopu které země či uskupení zemí se bude tato událost nejvíc projevovat.
Antonidas
Antonidas » Antonidas | 14.4.2014 11:36
Trocha astrológie :
Explanéta Pluto je v Kozorožcovi až do roku 2024.
Neptún sa presunul do znamenia Rýb na 14 rokov až do roku 2028.
Revoltujúci Urán sa na roky 2011 - 2018 usídlil v znamení Barana.
Saturn prechádza od októbra 2012 až do konca roku 2014 Škorpiónom.
Jupiter sa za chvíľu na rok usídli v znamení Leva.
Zaujímavá konštelácia PLUTO - KOZOROŽEC a URÁN - BARAN. Planéty naznačujú búrlivé zmeny ,ktoré môžu pomôcť ľudstvu ale i spôsobiť kolaps.
Rozhodujúce bude ,ako prijme zmeny spoločnosť.
Antonidas
Antonidas » Antonidas | 14.4.2014 19:19
Kto čítal začiatkom roka článok :
http://www.pluska.sk/spravy/zo-zahranicia/toto-je-europa-roku-2035-ruski-vedci-spolupraci-so-cia-vytvorili-novu-mapu.html
Celkom zaujímavý pohľad na budúcnosť Europy, podotýkam nie nereálny. Podľa mňa tomu prispeje i ekonomická kríza, ktorá sa len prejaví v plnej sile.
neznámy
neznámy » Antonidas | 15.4.2014 09:15
I krize ma narok na svou existenci.
Myslim ze zivot bez krizi je jako hrnky beze dna.
Antonidas
Antonidas | 16.4.2014 08:23
Kríza je nevyhnutná vo vývoji. Určuje a tvorí povahu človeka - rastie alebo padne.
Včerajší článok v pravde ma znechutil ,lebo potvrdzuje to čo si myslím nielen ja.
http://spravy.pravda.sk/ekonomika/clanok/314882-cudzinci-skupuju-podu-zakon-ich-ma-zastavit/
Máme vládu populistických mamľasov čo svoje chyby budú zhadzovať na druhé vlády, a jednoduchí ľud im to zožerie.
Antonidas
Antonidas » Antonidas | 18.9.2014 20:38
Teraz sú správy plné Škótska .Ktoré bude nezávislé, ale nie teraz. (Ak by aj náhodou mali hlasy na nezávislosť, tipujem tajných na zlikvidovanie pár hlasov aby bol tesný výsledok) Teraz na to nie je vhodná doba, tipujem najskôr za 5-10 rokov. Teraz dostanú väčšie právomoci. Nezávislosť by nahrala nacionalistom v Európe - viď blížiace sa referendum v Španielsku-odtrhnutie Katalánska, silnejúce hlasy maďarských sikulov v Rumuskom Sedmohradsku . A táto situácia by nepomohla Európe riešiť konflikt na Ukrajine. Stopnutie plynu od Ruska očakávam s blížiacou sa zimou...aby zvýšenie cien plynu pocítili aj obyčajný ľudia na západe. A hlavne negatívne by to podlomilo euro vo finančných kruhoch. Drobenie Európy najskôr očakávam až po kolapse eura za cca 5-10 rokov.
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 19.9.2014 09:25
uhol pohladu zien a muzov pri poznani pravdy je kapanek odlisny))
neznámy
neznámy | 19.9.2014 20:47
Krym odjakziva patril Ukrajine a takym by mal zostat. Rusko mohlo mat k nemu pristup dohodou s poplatkami. Bola som tam 1 mesiac este za socializmu, velmi mili a pohostinni ludia, no taku korupciu a rozdiely som este nevidela. Zasluhou Ruska, ktore im nedovolilo ani vyuzivat mnoho km stvorcovych urodnej pody. Tisice.
neznámy
neznámy » Antonidas | 19.9.2014 22:09
Uz by mel taky nekdo zatocit z Mudr.Svarcem v serialu "Ordinace v ruzove zahrade" -WINKIE-

To je mizera!!!!!! -NOOO-
neznámy
neznámy | 19.9.2014 22:50
Ty sa na to divas? Pocula som, ze je to serial pre unudene baby....:)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...