mesiac
Streda, 8.5.2024
Meniny má Ingrida

Voľný pokec - 

Quo vadis .... svet

Antonidas
Antonidas | 9.11.2011 22:18
Zdravím všetkých.
Mohol by som poprosiť všetkých o názor kam kráča naša civilizácia?
Proste vyjadiť svoj názor...na politiku ekonomiku ludstvo...
neznámy
neznámy » Antonidas | 9.11.2011 23:25
ahoj, podľa mojho názoru, všetko stojí a padá na ekonomike. Keďže je zle nastavený ekonomický systém, skoro žiadne fungujúce podniky, žiadna produkcia výroby, len samý dovoz a pod. Možno výnimka v BA, ale v iných častiach slovenska, je to "diétna" ekonomika. A od ekonomickej situácie ľudí sa odvíja aj ich správanie.
neznámy
neznámy » Antonidas | 10.11.2011 00:02
ja si myslim ze do zahuby absolnej musime vsetci padnut az na same dno aj tu v europe uz niet cesty spat a nikto nezachrani krajiny co dlhy riesia dlhmi takze nieco sa stane uplne normane ziadny armagedon jednoducho nam budu vladnut krajiny ktore maju peniaze a nie je to amerika a teraz si poloz otazku ktore krajiny su bohate a maju zlato, nerastne bohatstvo peniaze atd jednoducho si nas kupia a civilizacia ked to bereme na inej urovni mysim myslenim tazka ottazka no vzdy sa to nejak hybalo dopredu ked sa mrknes na historiu je asi viac moznosti
ja si myslim ze ludia si kladu tuto otazku moze byt vojna, mozu byt katastrofy,moze vzniknut nove svetove nabozenstvo hocico ale vzdy za tym budu stat ludia nemyslim si ze nejaky boh ,alebo alah nic vyssie jana
Antonidas
Antonidas » Antonidas | 11.11.2011 22:10
V krízových situáciach sa ľudia vždy utiekajú k jednému silnému vodcovi kvoli neobmedzenej moci,a ten môže riadiť ludi ...ale nik nevie,ci vedie ludi spravnym smerom. Vzdy to tak bolo a bude. Ja osobne som hrdý na Slovensko a ľudí ze v casoch krizy nemame politika s mocou ako to majú v Madarsku. Kriza ma ucit vsetkych ludi k osobnej zodpovednosti a riesit ich, nie zhadzovat zodpovednost na jedneho vodcu. !!!! Do krízy sa dostali ľudia ,nedostal ich tam vodca .Tým štýlom sa nerieši nič.... chyby sa budú opakovať o zopár generácií..... ak sa kriza bude riesit pomocou vodcu !!!
P.S. Tu sa čudujem nad prozreteľnosťou Pána , uvedomujem si ten paradox. Keby nastali voľby,a môj pocit je taký,že všetci ľudia vo voľbách (ako chcem) by si určite momentálne zvolili niekoho ,komu odovzdajú plno hlasov a nastaví tu vládu podľa seba. Ako v Maďarsku.
Ona
Ona » Antonidas | 12.11.2011 00:42
Ked sa tak zamyslim nad historiou ludstva - vsimla som si, ze tu funguje akesi "koleso" a napriklad stare slavne vyspele krajiny staroveku (Cina, Kasmir resp. stredna azia atd.) su teraz v novoveku zaostale oproti kedysi pohanskej zaostalej Europe a Amerike - takze podla tejto "mantry" by sa mali stat vyspelymi krajinami tie ktore sme pokladali za zaostale a naopak - v sucasnosti vyspele pravdepodobne zaostanu. Mozno by sme sa mali prestahovat do Ruska :)

Co sa tyka momentalnej ekonomickej svetovej krizy - myslim ze ju maju na svedomi banky - a kedze najma banky a bankari najviac zbohatli, mali by predovsetkym oni zaplatit za krach krachom, a nie zvalovat vsetku tarchu na obycajnych ludi. Najviac sa obavam toho ze budu chciet vyriesit hospodarsku krizu vojnou - tak to bolo aj pred II.svetovou vojnou ktorej predchadzala najvacsia hospodarska kriza. Terajsia sa jej priblizuje.
Antonidas
Antonidas » Ona | 12.11.2011 09:28
Bankári sú ľudia...tak ako bežný ľudia. Politici sú ľudia stanovený do funkcie bežnými ľudmi. A politici sa snažia vždy zostať v politike ,preto sa snažia robiť kroky pre ľudí aj keď na to nie sú finančné možnosti.Aby boli finančné možnosti podplatiť ľudí tu nastupujú bankári a radi požičajú politikom peniaze ....aby čo najviac zarobili. Politici ako štátne inštitúcie sú povinné vracať bankám,až do skrachovania štátu. Keď na to nemám,požičiam si a za to zaplatím draho... ako mňa osobne vyšlo moje nezmyselné míňanie ...vzal som si úver drahšie ako minule.
Demokracia je len iluzia - tiež nie je pre všetkých ...keby bola,je to utópia. Ako v aténskych časoch boli okolo demokratických miest veľké tábory otrokov... ktoré živili demokratov aby mohli nerušene diskutovať ,tak isto tu sme otroci voči bohatším štátom a také chudobné africké, ázijské štáty sú tábory otrokov aby sme mali do úst lacné jedlo, aj lacné oblečenie. Dnešná civilizácia naráža na svoje hranice ohľadom surovín ,musí proste zmeniť uvažovanie. Preto na jednej strane som rád ,že som na Slovensku ale na druhej strane si uvedomujem že takto to ďalej nepôjde. Pôjde,ale až do vyvolaniu nepokojov (vojen) .... veľkej hospodárskej a ekonomickej krízy. Ktorá prinesie nevyhnutné...zmenu systému...a pochybujem, že tam budú ľudia slobodnej vôle. Zaujímavý monument :
http://www.doplnek.com/content/zahadny-kamenny-monument-soucasnosti


Apropo : Keby sa náhodou eurozóna zmenila na dvoj rýchlostnú ,osobne predpokladám Slovensko v prvej,medzi najbohatšími štátmi ... Z dôvodu toho,že sme vieme uťahovať opasky ,sme silno ekonomicky previazaný so západom a máme obrovské zásoby vody -ako suroviny budúcnosti. Ak sa ovšem niečo nezvrtne ... riešenie tejto situácie vo svete globálnejšie - vojnou.
neznámy
neznámy » Antonidas | 19.11.2011 00:44
ahoj antonidas,pytas o realnu buducnost alebo chces vediet nasu predstavu o nej
Antonidas
Antonidas | 20.11.2011 21:23
Ahoj, proste ako ju cíti každý osobne s ohľadom na všetky situácie okolo... stačí iba svoje pocity vypísať ;) ...
Antonidas
Antonidas » Antonidas | 10.12.2011 12:37
Včera,pri pozeraní správ o summite ohľadom eura ma prepadla myšlienka.. "Ako sa to vyvinie s eurom" ... Je plno fantastických nadpisov, negatívnych i málo pozitívnych... Nedalo mi to,a tak som si vyložil tarot.
Takže : ;)
Momentálne,čo sa deje v Bruseli,ohľadom eura je o hľadaní správnej miere a správny krok na ťažkej ceste (v podaní symbolu XIV-Pravá miera) .Politické špičky Európy splnia svoje predsavzatie záchrany eura v dohľadnej dobe zmluvou *niečim podobným,ako SR prijala? ústavný zákon o vyrovnanom štátnom rozpočte* a podpísaním tej zmluvy každým štátom eurozóny príde do európskej politiky uvoľnenie a pohoda (charakterizovaná 9 pohárov). Na podpis zmluvy zareagujú rôzne ratingové agentúry a finančné kruhy optimizmom (symbol XIX - Slnko),budú ľahšie požičiavať s nižšími úrokmi zadĺženým štátom. Rozhýbu sa investície ;) .
Ale po tomto všetkom to v začne byť napínavé, bo plniť podmienky zmluvy pre jednotlivé štáty bude ťažké (symbol 5 palíc) - hlavne politici budú konfrontovaný prijatou zmluvou a všetkými ľudmi,ktorých sa šetrenie dotkne. Politici by mali ukázať svoj talent na rozvážne riešenie situácie ....

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...