mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Voľný pokec - 

PIONIERSKE TÁBORY - pamätáte?

nikav
nikav | 30.9.2016 16:29
Naučili ste sa tam niečo zaujímavé, alebo dôležité do života? Ja som sa tam vždy cítila dobre.-THUMBSUP-
neznámy
neznámy » nikav | 30.9.2016 20:51
Bola som v pionierskom tábore 5 krát, vtedy to bývalo tri týždne. Bez rodičov, bez mobilov, alebo iného kontaktu domov. Akurát sme si písali pohľadnice.
U mňa sú spomienky na tábory také zmiešané, bolo tam toho veľa pekného, ale ja s mojou povahou som sa necítila veľmi pohodlne. Príliš veľa detí, príliš veľa organizovanosti. Čo ma ale naozaj bavilo veľmi boli nočné hliadky na rampe a nočné hry. Tie nočné hliadky ale určite najviac. Ten pocit, že uprostred noci ťa prídu zobudiť a potom v úplnom tichu uprostred lesov strážiš pokojný spánok ostatných. To je moja najvýraznejšia a najkrajšia spomienka. :)
nikav
nikav | 1.10.2016 10:41
Prečo som sa ja v táboroch cítila dobre, bola moja vodnárska povaha - široký kolektív,
spoločné aktivity, v spojení s prírodou /račí Asc/ to nemalo chybu. Moje spomienky mám v sebe ako na živom filme, včítane emócií. Po rannom nástupe ešte za rosy rozcvička s klusom k neďalekému potoku pre osvieženie čerstvou vodičkou, ako aj večerný táborák s prskajúcimi iskričkami a spevom "pri gitare".
lak
lak » nikav | 1.10.2016 19:42
:D my sme mali skolu v prirode.. a pamatam si z toho rybaciu pomazanku :D -YUMMIE- (slnko v rakovi -LOL-) a potom si este pamatam kravske bobky na lukach a tiez nejaku nocnu akciu, ale to len matne (nebolo pri tom jedlo :D) no a z nejakej inej skoly v prirode si pamatam ladove kryhy na potoku, velku vodu (asi nadrz) a pocarbane okruhliaky -HEART-
neznámy
neznámy » nikav | 2.10.2016 01:00
dosť ma to obmedzovalo,,,,bývam v dedinke kde sa dá v lete naozaj vyšantiť,,mama ma prinútila ísť do tábora,,ale dalo mi to hodne,,,hlavne sebakázeň:)
neznámy
neznámy | 2.10.2016 09:42
mně přesně naopak - ze snahy rodičů mě sebeukáznit až zlomit byly tábory ovzduším svobody a tvořivosti
paradoxně se jednalo o tábory s cvičením pro srovnání rodinou pokřivené páteře - mi přinášely více radosti
-MUSIC-
neznámy
neznámy » lak | 2.10.2016 09:45
teď jsem si na sardinkovou pomazánku vzpomněla tady - na táboře byla výtečná
-YUMMIE-
milan08
milan08 | 2.10.2016 10:02
nikdy ma tam rodicia nepustili! musel som makat na poli s motykou.
nikav
nikav | 2.10.2016 12:17
Keď ide o jedlo, bolo mi ľúto, keď som videla plnú detskú vaničku rozbabraných a nedojedených výborných ovocných jogurtov s pravým džemom v sklenených poharikoch, po akých by sme si teraz oblízali všetky prsty. -YUMMIE-
Putes
Putes » nikav | 2.10.2016 13:20
Byla jsem jen jedenkrát v životě a nikdy na to nezapomenu. Dostala jsem tehdy v soutěži 3. vlnky za plavání a to jsem ještě vůbec neuměla plavat. Mohutně jsem se odrážela nohou po dně a přesto jsem dostala diplom-ROFL--ROFL-
neznámy
neznámy » nikav | 2.10.2016 14:57
-THUMBSUP- dobré boli tábory
neznámy
neznámy » milan08 | 2.10.2016 18:25
mě tam rodiče posílali právě proto, abych si rovnala záda, která jsem měla shrbená po makání s motykou
pro mě byl tábor s rehabilitačním cvičením 3x denně úžasný relax, nechtělo se mi zpátky - hlavně mě doma čekala zahrada
matka o hlavu menší než já zapřáhla do pluhu mě i tatínka, když zavelela, byli jsme v tu chvíli menší než ona
nadávali jsme, ale zpívali si - dva moravští burlaci nebrázdili Volhu, ale v pluhu makali jak volové -NOOO-
lak
lak | 2.10.2016 22:32
ano, a aj v materskej skolke :D a chutil mi aj caj :D aj nemocnicny -LOL-
jafima
jafima » nikav | 4.10.2016 07:08
Bola som... raz... a stačilo... zrejme som už vtedy pochopila, že socializácia nie je moja silná stránka... nasťastie ma rodičia nijako nenútili vyskúšať si to znovu... dodnes si pamätám tie pocity nespravodlivosti a bezmocnosti spôsobené hlúpym rozhodovaním pionierskych vedúcich a bezohľadné správanie spolubývajúcich, ktoré ma "vykoplo" do role outsidera...
Zo stravy si pamätám iba to, že mi tam kompletne (za spolupráce s oddielovými vedúcimi) rozkradli a skonzumovali balíček od rodičov.
... neznášam "skupinové rozhodovanie" a organizované akcie... asi som z princípu individualista... žiadne "strany", davové akcie... hromadné zájazdy!!!
Never more!!!
-NOOO-
nikav
nikav » jafima | 4.10.2016 08:39
Máš to podobné ako Modrá, je to bohužiaľ osud Rýb. -KISS--COFFEE-
adelaida
adelaida » nikav | 4.10.2016 11:36
Jezdila jsem každý rok od první třídy na tři týdny. Rodiče tak řešili co se mnou o prázdninách, když oni museli do práce. Od první do čtvrté třídy si z toho pamatuji hlavně stesk po domově, smutek když jsem při večerním nástupu nedostala dopis z domova, neuměla jsem se tak rychle začlenit do kolektivu.
Zhruba od páté třídy už to bylo lepší, snášela jsem to lépe a na jednom táboře se mi dokonce moc líbilo díky tomu jací lidé se tam sešli. Nejlepší je, když na tábor jede kolektiv, který už je sžitý...alespoň pro mne.
To co jsem si z toho všeho vzala je, že jsem svoje děti nikdy na tábor nenutila, když nechtěly a hlídání si vždy zařídila nějak jinak.
neznámy
neznámy » nikav | 4.10.2016 11:50
Asi nielen Rýb, cítila som to podobne ako jafima a Modrá.
Pre mňa to bola vyslovene trauma.
Z celého tábora som poznala len moju sestru, tá je o štyri roky staršia, bola teda v inej skupine a ku mne sa vôbec nepriznávala, ale tak to bolo celé detstvo s ňou :)
A najviac v pamäti mám, ako nás osprchovali v studenej vode.
neznámy
neznámy » nikav | 4.10.2016 12:11
Je zajímavé sledovat, s jakými emocemi má kdo spojeno tábor-ničení :)

Byla jsem na rehabilitačním táboře 3x, naštěstí s dobrou kamarádkou, takže pro mě dobré vzpomínky.

Pak 3x jako vedoucí během studií, taky dobré vzpomínky, pro mě i pro děti v našem oddílu. Náš hlavní byl krásný, ale nadržený chlap. Jak neměl jeden den babu, vlezl v noci někam do pokoje a šup -LOL-

K nám se nedostal, protože děti ve vedlejší místnosti slyšely cinkot rozbitých oken a zachránily tak moji i spolužaččinu čest -YES-
neznámy
neznámy » nikav | 4.10.2016 12:27
Ty jo, na typicky pionýrském táboře jsem nebyla, ale jakmile to bylo v přírodě, cítila jsem se tam dobře. Jako spaní pod širákem atd.
Nějakou dobu jsem byla i v pionýrské skupině, která se jmenovala Wesole Malpiszony -ROFL- a náš maskot byl plyšový šimpanz :D Ale bobříci a spol to zas nebyla moje oblast, takže jsem tam dlouho nepobyla, ani námořnické uzly jsem se nenaučila -LOL-
neznámy
neznámy » nikav | 4.10.2016 16:45
Ja mám aj skúsenosť z druhej strany, jeden turnus pionierského tábora som absolvovala ako pionierska vedúca. :-)
Mala som 19, alebo 20 rokov a ani neviem ako, ale nahovorili ma na to, vtedajšia šéfka súhlasila, tak som mala tri týždne na starosti skupinu 7-8 ročných dievčatiek, ktoré práve skončili prvú triedu ZŠ. Bola to sranda, pretože každý večer trvalo ukladanie na spánok minimálne hodinu, potrebovali sa vyplakať, pohladiť... bola som pre nich taká mama. :-) S mojou lunou v rakovi mi to nepadlo ťažko, dokonca ma hlavní vedúci na konci turnusu veľmi pochválili za prístup. Ešte dlho potom som dostávala od dievčat pohľadnice aj dopisy.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...