mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Voľný pokec - 

Očami zvierat

neznámy
neznámy | 31.8.2015 19:04
neznámy
neznámy | 1.9.2015 08:23
Začalo to pěkně,malýma prasátkama...zbytek nedám :(
Ještě že mám dneska k obědu květák.....
neznámy
neznámy | 1.9.2015 10:14
To na pultoch v obchodoch neukazujú. Pár takých dokumentou som už videl. Nie je to pekný pohlad. Na druhej strane mäso nám chutí.
neznámy
neznámy | 1.9.2015 10:38
Takéto video môže na čas zošokovať požierača mäsa, vyvolá dočasnú emóciu odporu, ale k trvalej zmene asi nevedie. Asi ako fajčiarov neirituje nápis na krabičke, že fajčenie spôsobuje smrť, alebo to ako sa plánuje zaviesť tuším dávať na krabičky obrázky postihnutých orgánov, či čosi také.
Takže ani ja som to video nedopozerala. Nepotrebujem sa pozerať na utrpenie zvierat, stačilo by mi vidieť mäso v regáloch niekde v Tescu, keby som tam chodila nakupovať.
Neviem, či takéto videá plnia nejaký účel, mne sa zdá, že je v tom čosi iné.
K súcitu alebo vegetariánstvu také videá nutné nie sú.
neznámy
neznámy | 1.9.2015 12:14
To najdôležitejšie, čo by mali ľudia pochopiť je, že by mali začal niečo reálne robiť na pomoc zvieratám.. a nie len prežívať raz za uhorský rok šokujúce emócie. Uvedomiť si, že zvieratá vo veľkochovoch reálne trpia celý život, že ten plastový obal v Tescu a v ňom elegantný kus mäsa znamená práve to, čo je napr. na videu.

Nejde o to šokovať smrťou..každý zomrie, či človek alebo zviera. Smrť obvykle nie je romantická, skôr naopak. Keď budeme umierať, nebudeme vyzerať dobre a bude nás to bolieť. A je jedno, či protiidúce auto rozdelí môj mozog na dve časti, alebo dostanem infarkt a celá modrá budem ležať na podlahe, alebo ma zožerie rakovina a voda z pľúc ma udusí... To, aký je spôsob smrti je prakticky jedno, mne ide o kvalitu života. A tieto zvieratá okolo kvality života ani neprešli. Trpia celý život, čiže smrť je pre nich už len vykúpením. Zabíjanie zaživa, to je život v takýchto podmienkach. Nemôžem sa dívať, ako si človek toto môže voči živým tvorom dovoliť.

Netlieskam vegetariánom, o to mi vôbec nejde.

Som proti veľkochovom a preto robím pre to aspoň toľko, že ja aj moja rodina už relatívne dlhý čas finančne podporujeme Biofarmy, vznik aj chod, bez nároku na nič. Vždy sa dá urobiť aspoň to málo, keď človek chce. Dá sa nekupovať mäso v hypermarketoch, nekupovať výrobky mäsokombinátov, realizácia bio projektov prostredníctvom politiky krajiny, ako sa to už aj robí, napr. finančná podpora chovu domácich zvierat a biopodnikania.. dá sa toho urobiť veľa, keď niekto chce a nemieni sa len vyhovárať.
neznámy
neznámy | 1.9.2015 12:42
Čo čosi iné je v tých videách?
neznámy
neznámy | 1.9.2015 13:03
Klidně by se mohla diskuze nazvat "Očima lidí" a pak se podívat na dokumenty s koncentračních táborů. V celku souhlasím s příspěvkem. Měl by se těm zvířatům, na kterých si pochutnáváme zajistit důstojný život a smrt. Pokud si například člověk nebude vážit krávy a jejího života, tak si těžko pochutná na kvalitním hovězím mase.

No a čím dál více mne nějak vadí maso z mláďat.
Při tom se lidé pohoršují, když pes napadne dítě na písku.
Při tom se ten pes chová jako člověk - vlastně.
neznámy
neznámy | 1.9.2015 13:14
Presne.. nad koncentračnými tábormi sa pohoršuje celý svet, no veľkochovy by mali byť v poriadku? Trápenie ľudí nie, pokusy na ľuďoch nie, ale na zvieratách je to normálna vec..?

Ja to rovnaká bezohľadnosť, hyenizmus a sadizmus, len v bledemodrom.. stačí sa tým zvieratám pozrieť do očí, ten pohľad hovorí za všetko a povie viac než tisíc slov.

A koniec koncov, zvieratám človek, ktorý pojedá ich mäso, má byť vďačný najviac zo všetkých tvorov. Žije vďaka nim, získava energiu.. A pritom ho nezaujíma ako a v akých podmienkach existuje niečo, čo je základom jeho bytia? Hlavne, že sa zaujíma o to, že sused bije ženu a aké je to nehumánne... (a pritom čo má zo susedy?)
neznámy
neznámy | 1.9.2015 13:35
On ten problém je složitý. hodně jsou i na netech stará videa. Tím neobhajuji, že moderní masokombinát je OK. Vezmi si třeba kuřata, které končí život větší než slepice po 6 nedělích života. Stačí menší výkyv teploty a zemřou.

My jako lidé vytváříme uměle "zvířecí jídlo" Které je neschopno přežít volně v přírodě. Aby nebyla hromadná jatka , musela by skončit i produkce těchto živých tvorů. No a další problém je zabíjení jako takové. Jak zajistit zákonně důstojnou smrt? Aby u toho člověk neřešil své komplexy?


Mne osobně se třeba zvedá žaludek při rybolovu z lidí, co chytí rybu a nechají tu rybu ležet živou na břehu. Viděl jsem to zatím jen u lidí Polské národnosti.

Když chytím rybu, mám k ni respekt. Jakmile ji vytáhnu, hned ji rychle zabiju a v duchu se omluvím a přeju její duši šťastnou cestu. Stejně z toho mám čím dál více špatnější pocit. Rybařím čím dál méně. -NOSMILE-

To je stejně docela legrační, když v novinách je zpráva, že Ryba chytila jednoho jediného člověka! Hlavně aby ryby nezačali vydávat noviny s černou kronikou.-ROLL-
neznámy
neznámy | 1.9.2015 13:52
Chápem, čo hovoríš, súhlasím. Podporovanie biofariem a zníženie spotreby mäsa na minimum, to je riešenie. Nemusíme byť všetci vegetariáni. Tiež nevidím problém v tom, či sa mäso je, alebo neje. To by sme boli blázniví idealisti, keby sme očakávali, že už nikdy nikto nebude jesť mäso. Problém je v strašnej nadspotrebe.
Niekde som čítala, že keď začínal McDonald, bola porcia mäsa v hamburgeri 50g , teraz je údajne 200g. Neviem či zrovna na Slovensku, do McDonaldu som vošla raz v živote sa rozhliadnuť ako to zvnútra vypadá :D, tak netuším, čo je na tom pravdivé.
Žijem v oblasti, kde väčšinu územia zaberajú malé hospodárstva, ale nie sú to tie novodobé biofarmy, je to ešte tak po starom, obyčajne sú to starí ľudia, niekedy to po nich preberú deti, niekedy nie, aj tu sa to mení, veľa takých gazdovstiev s políčkami a zvieratami už zaniklo, je mi z toho smutno, lebo to mení aj ráz krajiny a vidieť ako predtým živé lúky a polia zarastajú burinou tiež nie je pekné.
Zatiaľ to tu však ešte funguje, čo je fajn.
Ibaže čo je to v ľuďoch, keď obchodíky s bioproduktami po krátkom čase zanikajú?
Sú proti hromadnému nakupovaniu v Tescu nejaké neatraktívne, alebo čo? Ja neviem. -CONFUSED-
Máme tu aj malopredaj mäsa, ktorý funguje tak, že dobytok sa skupuje u tunajších malohospodárov, po našom lazníkov :).
Keby sa väčšina života nepresunula do sterilného prostredia mestských sídlisk a supermarketov, tak si myslím, že by nejaký zásadný problém ani nevznikol. Ale keby je keby... nerieši nič.
Na Slovensku, alebo aspoň tu u nás je toľko zanedbanej pôdy, oproti tomu sa stavajú dialnice aby sa mohli doviesť jabĺčka z Afriky, lebo u nás ich nemá kto zasadiť?
Čo ja viem, píšeme tu o veciach, ktoré sú dlho známe, máme internet, informovanosť nechýba. Len asi dobrá vôľa k zmene. A urobiť niečo sám za seba.
Napríklad urobiť viac krokov smerom k bioobchodíku i keď nám v ceste stojí obrovský pohodlný supermarket.
Tie videá už pre mňa strácajú asi zmysel, nemyslím, že to čo sa v nich spieva, alebo ukazuje, je pre niekoho dnes prekvapujúce a nové.
Už to možno viac slúži pre zviditelnenie a hudobný biznis, možno je v tom aj zámer pre budovanie popularity. Tak to vidím ja, možno to tak nie je. Ale sú určité témy, ktoré sú in, alebo trendy /to slovo mi je z duše protivné :D / stačí sa chytiť...
neznámy
neznámy | 1.9.2015 13:53
Jediné riešenie je v tom, že sa uvedomí každý sám za seba. Majiteľ mäsokombinátov, zamestnanci, chovatelia, rybári, konzumenti.. každý sám za seba bezohľadu na dopyt, sebectvo, pôžitkárstvo a peniaze.

Človek nemá loziť tam, kde je prirodzené teritórium zvierat. Potom nech sa nediví, že ho roztrhá žralok alebo medveď. Ale aj to je samozrejme chyba zvieraťa...
neznámy
neznámy | 1.9.2015 14:00
A sakra :D to by som chcela vidieť, že by tunajší ľudia rešpektovali, že nemajú chodiť do blízkych lesov na túry. Žraloky tu nemáme, ale macov je tu požehnane.
Kto sa bojí nech nejde do lesa. :D U nás ľudia chodia na maliny, alebo na huby, aj keď prejdú okolo tabuľky Pozor medveď, vstup na vlastné riziko.
Ale nejako hromadne tu tí macovia nikoho netrhajú.
neznámy
neznámy | 1.9.2015 14:12
:) chápem, veď vieš, že tiež som v tých končinách vyrastala. S otcom sme chodili na hríby stále a keď boli tie kauzy okolo medveďov, tak sme vždycky tŕpli :).. Milujem to prostredie tam.. Ale presne.. kto sa bojí, nech nejde do lesa... Keď vieme, že tam sú medvede, treba počítať s tým, že sa môže niečo stať... I keď medveď je plachý a väčšinou zdrhne skôr, ako ho človek vôbec zaregistruje. Mne sa proste nepáči, keď počujem pojem ako "premnoženie medveďov", čo znamená v skutočnosti, že poľovníci si potrebujú ísť niečo dokázať a získať trofeje...

K tomu príspevku vyššie.. to je to, že spotreba mäsa stále rastie, rastie dopyt, rastie ponuka. Ľudia chcú mäso, ale nechcú sa o nič starať, nič pestovať, zvierat sa boja a nedotkli by sa kravy, prasaťa, ani kozy. Jesť ich z obalov, to je "iné"...

Najnormálnejšie a najspravodlivejšie je jesť to, čo si človek sám vychová a sám zabije. Keď už mäso, tak takto. Zavreté oči a pohodlnosť vedie k veľkochovom a neváženiu si mäsa, ktoré končí v smetných košoch... To je úcta k životu? Niekedy ľudia jedli mäso v nedeľu a to práve preto, že si ho "dopestovali" sami.

Veľkochovy by mali zrušiť. Jedine tak by klesla spotreba mäsa a týranie zvierat v šialených podmienkach.
neznámy
neznámy | 1.9.2015 17:02
A riešenie čoho je to?
Stále sa držíte utopickej predstavy, že si môžeme vylepšovať procesovanie a mať sa všetci dobre :D
Existuje hranica, od ktorej je už utrpenie v poriadku a akceptovateľné?
Pre mňa je akceptovateľné jedine - žiadne utrpenie.
Utrpenie je totiž tiež relatívne, a preto ak sa aj utrpenie nejako zmenší, adekvátne tomu zjemnejú aj bytosti, ich psychika a ich telá. A bude pre nich rovnako veľkým utrpením niečo, nad čím dnes mávneme rukou, napríklad trieska pod kožou bude tragédia.
Skôr či neskôr teda uvidíte, že jediným riešením utrpenia je, nemať žiadne telo, ktoré potrebuje výživu, starne, podlieha chorobám a podobne.
Jednoducho nemať vesmír.
neznámy
neznámy | 1.9.2015 17:07
A riešiš teda čo, keď mi odpovedáš? :)
neznámy
neznámy | 1.9.2015 17:21
Neodbočuj od témy a zaoberaj sa meritom veci môjho príspevku.
neznámy
neznámy | 1.9.2015 17:21
A kam bych parkoval auto?-WINKIE-
neznámy
neznámy | 1.9.2015 17:22
Mám na teba ďalšiu otázku v poradí. :) Aký zmysel vidíš v procesovaní?
neznámy
neznámy | 1.9.2015 17:23
Teraz procesujem na tvorbe slivkového koláča, tak sa zaoberám tým.
Merito je divné slovo. :)
neznámy
neznámy | 1.9.2015 17:23
Zmysel procesovania je, aby sa bytie uvedomilo.

Je to meritum, nie merito.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...