mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Príroda a zmysly - 

Nočné mory

moon_sun_stars
moon_sun_stars | 8.6.2013 14:32
Ahojte,
Prosim o radu. Mavam nočne mory dost silne a realisticke. Vecer sa ani pritom neprejedam tak neviem,že z čoho by mohli byť. Minule som si kupila už aj lapač snov ale nejako to nefunguje. Najhošie je to ked sa z nich neviem sama zobudiť ked je manžel v praci. Strašne sa trasiem a plačem. Ked je doma tak ma nevie preabrať až pa čase sa nejako takto upokojim. Ale niekedy ho aj počujem ale nevm sa z toho dostať.

Ďakujem
neznámy
neznámy » moon_sun_stars | 8.6.2013 17:36
zkusila bych nějakého dobrého psychoterapeuta - analytika nebo podobně, nebo nějakou alternativu, ovšem na dobré úrovni... znám to, mívám taky dost realistické a živé sny...a často po probuzení bývám dlouhou dobu mimo, než se vrátím "do své reality"... zanechává to ve mě dost silné emoční stopy... ale povětšinou dokážu aspoň částečně rozklíčovat význam, většinou to jsou dost výmluvné sny, odráží to, co tuším, že si podvědomě řeším...
neznámy
neznámy » moon_sun_stars | 11.6.2013 15:18
Z mojej pozicie lienocka mozem povedat len tolko, ze sen vraj vykryva iba to, co si my casto nechceme pripustit v bdelom stave. Objasnit jeho symbolizmus jednoduche asi nie je.
Mne sa k tejto teme paci Jungove ponatie sna:
Sen, to jsou dvirka skryta v tom nejvnitrejsim a nejintimnejsim prostoru nasi duse. Dvere, jez se oteviraji do one kosmicke pranoci, ktera byla dusi, kdyz jeste neexistovalo vedomi ja, a bude dusi, ktera presahne mnohem dal, nez vedome ja bude kdy s to dosahnout. Nebot veskere jaske vedomi je osamocene, rozpoznava jednotlivosti tim, ze je oddeluje a odlisuje, a viditelne je pak pouze to, co se muze k tomuto ja vztahovat. jaske vedomi sestava ze samych omezeni, i kdyz dosahuje k nejvzdalenejsim mlhovinam. Veskere vedomi rozdeluje- ve snu vsak vstupujeme do hlubsiho, obecnejsiho, pravejsiho, vecnejsiho cloveka, ktory stoji jeste v seru pocatecni noci, kde byl jeste celosti a celost byla v nem, v bezrozdilne, jako jastvi proste prirode. Z teto vsespojujici hlubiny pochazi sen, at uz je sebedetinskejsi, sebegrotesknejsi, a sebenemoralnejsi.

Takze ti zelam, aby si rebus ktory vyriesit mas, aj uspesne vyriesila. -FLOWER-
vevuska
vevuska » moon_sun_stars | 11.6.2013 16:33
Ahoj, tiež mávam živé sny, no nie až takéto strašidelné. No poradím ti, aby si si pred spaním hovorila túto vetu: " Nech sa mi prisní čokoľvek, nech sa z toho zobudím. A ak mi to má niečo povedať, nech si to zapamätám a nech tomu rozumiem." A neboj sa, nepotrebuješ žiadneho psychiatra, abo psychológa. Jednoducho ti chce niekto niečo povedať - hoc aj podvedomie. Totiž väčšinou živým snom nerozumieme a tak si na druhý deň môžeme pýtať ich rozuzlenie.
vevuska
vevuska | 11.6.2013 19:40
áno, rozuzlenie časom príde samo v reálnom živote, ale niektorí ľudia si to môžu privolať v sne. Teda tiež si pred spaním povedia, aby sa im ten určitý sen rozuzlil, resp. aby pochopili o čom to bolo. Mne sa to bohužiaľ nikdy nestalo. Vždy sa mi to časom ukázalo v reálnom svete. Hovorila som tomu, že je to mozaika - skladačka. :) No s tými schodami som mala aj ja taký sen, viac krát sa mi opakoval, no to som bola vtedy malé dieťa. Mohla som mať asi max. 3 roky. Možno aj menej, keďže som vraj ako dvoj ročná mala zápaľ pľúc a ešte aj problémy so srdcom a na chvíľu som prestala dýchať. Ešteže som bola v špitáli :)
moon_sun_stars
moon_sun_stars » vevuska | 12.6.2013 00:11
Ďakujem za radu vyskúšam :-)
moon_sun_stars
moon_sun_stars | 12.6.2013 00:12
Vandi' no neviem neviem čo mi to ma ukazať, je to skor blok z detstva :-(
neznámy
neznámy » moon_sun_stars | 12.6.2013 17:27
z detstva, ci minulych zivotov, a mozno aj z buducnosti mame bloky- na tom nevzijde hadam, vsak mozno aj ajvy dobre radi, ja osobne mam rada tych psychoterapeutov co stretavam na ulici, za pokladnou, v obchodoch, a hlavne na verejnosti, pripadne vo vselijakych pokutnych zakutiach. taki ti prirodzene rodeni psychoterapeuti su na nezaplatenie. Tato pesnicka je pre teba, lienockahttp://www.youtube.com/watch?v=iDgZwMMyeY8
vevuska
vevuska | 12.6.2013 19:04
tiež som sa čudovala, ale bol to vlastne môj prvý sen, ktorý sa mi opakoval a vždy som sa zobudila mokrá a spotená. To si podvedomie zapamätá. A neskôr sa ti to premietne vo vedomej sfére s niečím a tak si na to spomenieš.
neznámy
neznámy » moon_sun_stars | 12.6.2013 19:26
na zlé sny je dobre spávať s kryštálom buď na prívesku alebo pod vankúšom
a potom je dobrý aj čaj z materinej dúšky pred spaním
moon_sun_stars
moon_sun_stars | 18.6.2013 11:36
Ďakujem vysķúšam. Hlavne ten kryštal. Som veľmi kamienkova, a vidis kryštal ma nenapadol, hoci mam aj o kamenoch knizku nebolo to tam spomenute. Ďakujem-FLOWER-:)
vevuska
vevuska » moon_sun_stars | 19.6.2013 12:39
Len ak chceš mať kryštáľ na krku, tak si vyber relatívne guľatý a nie špicatý. Bo sa hovorí, že by ti prepichol srdce, ak je špicatý. :) A ešte pod vankúšom okrem kryštáľu môžeš mať aj Sadelit. To je kamienok na dobrý spánok. :) ja mám obe :)
neznámy
neznámy » moon_sun_stars | 20.6.2013 13:30
Na noční můry je cedrové dřevo buď jako vykuřovadlo nebo jako esenc. olej do aromalampy. Lepší je záruka přírodního původu, ne vonné náhražky jak to většinou bývá.:)
lak
lak | 23.6.2013 03:57
skusim tiez olej, diik :)
neznámy
neznámy » moon_sun_stars | 16.11.2013 16:47
Ak mas zrkadlo v miestnosti ,kde spis,tak ho zakri na noc
neznámy
neznámy » moon_sun_stars | 17.11.2013 00:21
Takhle všeobecně co píšeš je to těžko zhodnotit. Někdy se ti ve snech ukazuje tvé podvědomí, co máš vyřešit a brániš si to n pozemské rovině připustit, také to může souviset s minulými životy

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...