mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Ľudská duša - 

BUNKA A JEJ PAMAT

neznámy
neznámy | 21.5.2013 22:33
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 21.5.2013 23:01
Zatiaľ si nie som vedomá ničoho, a iba si skladám v hlave udalosti vlastného života...a čakám na odvety :P Ale naozaj by to zaujímalo aj mňa... Skôr sa neviem vysomáriť z toho, že ak sú rodičia diametrálne odlišní od vlastného dieťaťa a nevedia zaradiť po kom dieťa je... Akoby bolo cudzie :/
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 21.5.2013 23:29
neznámy
neznámy | 22.5.2013 09:15
Nevzpomenu si ted asi na nic konkretniho, ale ten pocit provazani mam casto -FLOWER-
neznámy
neznámy | 22.5.2013 09:44
a není to jen jinak opsaná teorie karmy? protože tak mi to přijde
neznámy
neznámy | 22.5.2013 09:44
Zažila som raz, pred pár rokmi čosi. Kvôli synovi som absolvovala rodinné konštelácie. To sme ešte nevedeli, že je asperger a chceli sme vedieť, z čoho pramenia jeho problémy s prijatím autorít a podobne.
Bolo to viacero sedení, kde psychologička, ktorá tieto rodinné konštelácie robila, jednoznačne videla čosi v minulosti v rodinnej línii môjho manžela.
Manžel sa konštelácii nezúčastnil, takže som bola niečo ako sprostredkovateľ k jeho rodine. Vždy mi potvrdil to, čo sme s psychologičkou preberali ako pravdivé.
Ale šokujúce bolo, čo mi pri jednom sedení povedala.
Povedala, že v manželovej rodine, u jeho starých rodičov sa čosi odohralo, čosi veľmi náhle a drastické, smrť dieťaťa. Ja na to, že nič o tom neviem.
Lenže potom, keď som to rozprávala manželovi, povedal mi, že je tak. Ale že to nikdy nespomínal.
Jeho starý otec prišiel o malého brata veľmi drastickým spôsobom. Pri výbuchu náhodne nájdeného granátu.
Keď toto bolo cez rodinné konštelácie ukázané ako rodinná trauma, bola som pri tom dokonca iba ja. Vtedy nebol na sedení ani náš syn. Čiže "geneticky" to nebolo možné vyčítať ani cezo mňa. A predsa to bola pravda, o ktorej som ani netušila.
Môj muž hovorieval predtým len toľko, že jeho starí rodičia z otcovej strany boli úplne iní ako tí z maminej. Chýbala im vrúcnosť, srdečnosť a vždy tam cítil niečo ako chlad. Hoci ich mal rád, nikdy sa u nich necítil tak dobre ako u tých druhých starých rodičov.
Môj názor je taký, že nejde o nijakú pamäť bunky, ale o čosi. čo možno nazvať energetickou stopou, nejaký odtlačok, ktorý si nevedomky nesieme a spájame sa s takýmto odtlačkom vždy, keď nadviažeme nejaký hlbší vzťah s iným človekom.
Preberáme na seba čosi z jeho minulosti.
Sú kultúry, na rozum mi prichádza momentálne Japonsko, kde sa k minulosti a predkom pristupuje oveľa vážnejšie ako u nás. Asi vedia prečo.

A spomenula som si na výborný islandský film s touto témou. Volá sa Cold fever, v slovenskom preklade Zimnica.
Tu je jeho online verzia na pozretie. :)

http://www.movie-download.cz/film/30502-zimnica
neznámy
neznámy | 22.5.2013 09:50
mnohi mystici, okultisti, ezoterici, ktori neveria v reinkarnaciu, tak si takymto sposobom vysvetluju osudy jednotlivcov...ciny nasich predkov maju dosah na nas samych (takzvana rodinna karma)....co znie aj celkom logicky...
neznámy
neznámy | 22.5.2013 15:28
neznámy
neznámy | 22.5.2013 20:47
neznámy
neznámy | 23.5.2013 10:37
V biologii je pamat bunky nieco ako pocet buniek, ktore su castou nasho imunitneho system. Tieto bunky su vitalnou castou systemu, ktore chrania telo proti roznym patogenom napr bakteriam virusom. Su to biele krvinky a ich dva typy, pamatove T-bunky a B-bunky.
DNA nesu informacie, i o predkoch.
neznámy
neznámy | 24.5.2013 09:46
dokazene je uz kde co, len ktovie aky nazor by na to mal cesky klub skeptikov Sisyfos:)
lenze nestaci len citat, lebo popise sa toho strasne vela...fantazia ludi je niekedy neobmedzena-PUH-
skor si poloz otazku. naco by bolo vo zverokruhu 13-te znamenie...riesilo by to nieco? a vlastne chyba tam ten trinasty princip, ked tych 12 principov zahrnuje cely cyklus....
hadonosa chcu zaviest "astrologovia", ktori bud astrologiu vobec nepochopili alebo z nudy nevedia co od dobroty robit:) navyse cislo 12 nie je len tak z prsta vycucane...ked si vezmes, ze existuje 10 planet (existuje aj viac, ale tu to pre astrologov zatial konci), tak to dava cislo 22....a nie je nahoda, ze tarot ma 22 velkych arkan a kabalisticky strom 22 ciest, ci kabala 22 pismen...
a uz ani nechcem hovorit, ze zapadna astrologia vychadza zo striedania rocnych obdobi a nie z postavenia hviezd ako takych...to je ten tropicky verzus sidericky zodiak...
a ci je vek byka alebo vodnara, tak na to som napisal celkom obsiahli clanok...tu na stranke ho mozes najst medzi textami...
neznámy
neznámy | 24.5.2013 09:58
neznámy
neznámy | 24.5.2013 10:17
no nenasla som to asi neviem ani hladat a a ani pisat , tak uz radsej nebudem zakladat temy ktore zjavne pokladas za bludy, ved je to vlastne tvoj zverokruh,nemozem ho špatit. best regards j.
neznámy
neznámy | 3.6.2013 23:49
To co píšeš je nepopíratelny fakt, ale bunka má svou pamět zakódovanou jak z minulych životů. tak genetickou. PŘÍKLAD, JE SMYŠENY PÁR ČERNOCH A BĚKOŠKA, PO 5 GENERACÍ SE RODÍ BYLE DĚTI. pAK SE POTKÁ JEDEN ,KTERY KDYSI MĚL PŘEDKA ČERNÉ PLETI ANI O TOM NEVÍ, VEZME SI ČLOVĚKA BÍLE PLETI A NARODÍ SE JIM POTOMEK S ČERNOU PLETÍ.
jafima
jafima | 4.6.2013 06:25
... práve si čítam knihu "Liečebný kód"... a práve časť, venovanú téme "bunkovej pamäti"... ak by to niekoho zaujímalo:
http://www.gorila.sk/product/430040
... keď "privriem oči" nad sloganmi typu: bestseller, zázračná metóda, prevratný objav... atď..., ktoré ma vždy skôr odradia, tak je to naozaj zaujímavé čítanie... a keď si to v sebe "usporiadam", tak asi aj vyskúšam... mnoho vecí mi tam znie dosť logicky. ;)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...