mesiac
Piatok, 19.4.2024
Meniny má Jela

Ľudská duša - 

9 prirodzených typov ľudskej osobnosti

neznámy
neznámy | 12.1.2013 16:18
Ahojte, dostalo sa ku mne niekoľko testov na určenie typu každeho cloveka. Myslím ze je to velmi zaujímave, a podla mna aj trefné, ak človek odpoveda pravdivo, podla najlepsieho vedomia a svedomia. Testy su sice v anglictine, ale nasla som aj jednu stránku v slovenčine.
Ak to niekoho zaujme, budem rada ak o tom podiskutujeme -LOL-
-FLOWER-

http://www.9types.com/
kliknite na stranku a zvolte New test

alebo

http://www.ruksak.sk/ennea_test.htm
neznámy
neznámy | 12.1.2013 23:42
ahoj tak sama som bola zvedava co z toho vyjde na prvom mieste mad d-4,potom h-8,a nakoniec a-1.
myslim ze to d na par veci teda na jednu a tou je zavist sedi zavisliva nie som v tomto zmysle slova. a stych dalsich by sa mi tiez dalo pridat niektore vlastnosti.
no a tebe to ako vyslo.pr.
neznámy
neznámy | 12.1.2013 23:50
Ahojky,
no mne vyšla 4-romantik (7bodov) a 6-skeptik (4body) -ROLL-
sedí to až prekvapivo, velmi zaujímavý test podla mna a dost vela informácií sa clovek dozvie, samozrejme ze to netreba brať doslovne, ale ja som sa v tom našla. Ten romantik by bol aj ok, ale ten skeptik.. no hrúza. To je to, čo ma v živote najviac brzdí -SAD-
ale tak všetko sa musí dať zvládnuť, ked clovek na sebe pracuje (dúfam) :D
neznámy
neznámy | 12.1.2013 23:57
a to ako si mam najst tie body.....
neznámy
neznámy | 13.1.2013 00:05
body vidis, ked si spravis test na tej stanke v anglictine.. objaví sa tam tabulka, kolko bodov mas z urciteho typu..
neznámy
neznámy | 13.1.2013 09:24
No tak som si dopriala chvíľu oddychu a vyšlo mi : Thinker - 8b, Helper - 6b, Motivator - 6b, Artist - 4b ... vidím, že som riadna zmes-LOL- ... len dúfam, že som testy preložila správne:D
neznámy
neznámy | 13.1.2013 09:49
tak pri tych testoch som aj ja vyuzila google translate, inak by som to asi nedala, dost narocna anglictina -LOL-

viacerym ludom vysli zmesi, ved clovek nie je len taký alebo taký, ide skor o to, co prevlada a tie druhe su taký doplnok, ktorý ťa dotvára, myslím si..

a čo na to hovoríš? našla si sa v tom trošku?

Ja celkom aj hej, aj som bola prekvapená (aj negatívne) :)
mne vyšlo romantik na prvej pozícii.. vraj mam najvacší problem so závisťou, ale v tom smere, nie že by som nedopriala, ale že vidím, že ostatní sú úspešní, darí sa im, dokazu sa popasovať s problémami lepšie a stále sa porovnávam, a seba neviem doceniť, takže mám pocit, ze vsetci sa majú lepšie, lebo sú lepší než ja, v každom smere.. -NOSMILE- aj na tej slovenskej stránke je to pekne rozpísané.

a na druhej pozícii vraj skeptik, no a to ma dostalo, lebo som si uvedomila, ako niekedy konám a prečo to tak je -BLUSH-

ja si myslím ze to mám dané asi aj tým dominantným Neptúnom :D
neznámy
neznámy | 13.1.2013 10:20
Mě vyšlo tohle: http://www.9types.com/cgi-bin/ennea/score_php.pl

Nepřekvapuje mě, že nejvíce bodů (6b) mám ve třech typech: Myslitel, Skeptic a Usmiřovatel. Nejmíň bodů (tzn. vůbec žádný :D) mám v typu 8, což je vůdce a přiznám se, že vůdcovské ambice naprosto postrádám :D To je pro mě něco, co mi je dost cizí a představuji si úplně jiné působení ve společnosti než skrze vedení.

Jinak určitě typ Vůdce je pro společnost velmi důležitý, zvláště když dobrých vůdců je tak málo. (Viz. volby ČR - nemůžu si to odpustit, ale to koho si vybíráme za vůdce je opravdu obraz české společnosti).

A ještě k těm typům. Enneagram znám a vždycky jsem se viděla nejvíce v 5, i když jsem se tím do hloubky nezabývala. Otázkou, ale je nakolik je člověk při odpovědích objektivní... Takže to spíš beru jako zábavu, maximálně jako doplnění jiného úhlu pohledu na sebe sama.
neznámy
neznámy | 13.1.2013 10:30
Ja to tiez neberiem smrtelne vazne ale presne tak, ako si aj ty napisala - doplnenie ineho uhla pohladu -THUMBSUP-

vodcovske ambicie nemam ani ja, to mi je cudzie, a mam problem aj respektovat "autority" ako take, len skrze toho, ze su starší, alebo maju vyššie postavenie :))
neznámy
neznámy | 13.1.2013 10:47
Heh :D no to já mám taky problém s respektováním autorit. Věk a postavení v naší společnosti nevypovídá příliš o pozitivní autoritě, bohužel.
neznámy
neznámy | 13.1.2013 16:24
Som rodený vodca, lenže tieto veci pre mňa znamenajú tak málo, že napriek tomu, že vo mne sú (i v horoskopoch ich mám), tak sa nikdy neznížim k tomu, aby som ich použila. Považujem za nefér voči okoliu akokoľvek uplatňovať svoju "silu".
neznámy
neznámy | 13.1.2013 16:28
A, tak myslím, že aj celkom áno - myslím, že som celkom taký mysliteľ, "liečiteľ", trochu s umeleckými sklonmi a tiež dosť využívam intuíciu ... ale teraz niéééé, lebo už zasa som taká unavená, že mám pocit, ako by mi niekto dal po hlave:)-NOOO-
neznámy
neznámy | 13.1.2013 18:35
:) aj ja, mám za sebou 6 nočných -ROFL-

o tej intuícii by to zaujimalo aj mna, mne to vychadza vsade, aj v horoskopoch, aj v numerologii ale nikdy neviem, ci si nieco len nenahovaram, alebo je to naozaj intuícia :)
neznámy
neznámy | 13.1.2013 19:17
Mne poslala dnes kamoška, tento test. Vyskušaj aj tem ja som sa tam tiež našla :)

http://www.janpatrman.cz/psychologicky-test-osobnosti-mbti/mbti-psychologicky-test-osobnosti/

Mňaaau -FLOWER-
neznámy
neznámy | 13.1.2013 20:02
No toto sa presne stávalo mne ... a priznám, že ešte sa mi aj stáva, že sama sebe hovorím, že sa mi to iba zdá ... no a dopadne to vždy tak, ako u mňa býva zvykom - nič sa mi nezdalo ... potom si nadávam, aká som nepoučiteľná, že niečo podobné sa mi stalo snáď milión krát. Myslím, že sa treba počúvať, lebo tieto veci neprichádzajú prenič-zanič len tak samé od seba. Jedna kartárka mi raz povedala, že vraj mám toho v sebe viac ... ale nemusela, podvedome to aj tak tuším.:)
neznámy
neznámy | 13.1.2013 20:06
no, neviem, intuícia sa ani nedá asi vysvetliť.. u mna hrozí včak e tá moja intuícia bude prikrášlená o to, po čom tuzim a co by som chcela, čiže sny a fantázia (Neptún), takže mala by som dať prednosť asi tomu racio..a rozumu :)
ale ak existuje nieco, cim sa da podporit intuicia alebo ju nejak este viac prebudit, aby som jej doverovala, tak sem s tým :)
neznámy
neznámy | 13.1.2013 20:32
Vieš čo, mne sa to výnimočne, ale fakt výnimočne rozšírilo v rokoch, keď som aktívne cvičila tai-čchi. Vtedy to boli riadne šoky a nejaký čas som vtedy aj vykladala sny ... bolo to zvláštne. Niekto mi povedal svoj sen a ja som odrazu mala pocit, akoby som bola nie v tom sne, ale v reáli a uvidela som, akej situácie sa týkal. Neviem to nejako popísať, lebo to už nebolo iba o pocitoch, ale bolo to fantastické. Pritom som sa o nič také, ako o tréning intuície nesnažila .. prišlo to ako "vedľajší produkt":D cvičenia. Tai-čchi je fantastické, ale iba vtedy, ak sa trénuje aj energetika, lebo "prázdne pohyby" sú o ničom. Ja som mala to šťastie, že náš tréner je výnimočný človek.
neznámy
neznámy | 13.1.2013 20:43
Ja sa chystam na reiki, myslis ze aj to by mohlo pomoct.. Chcem sa naucit pouzivat svoju energiu, mozno aj na pomoc druhym. Napriklad sa mi často stáva, ked masírujem priateľa, že začnem strašne zívať.. On ma podla mna v sebe tiez vela energie ale neviem ci ju spravne využíva.
neznámy
neznámy | 14.1.2013 08:10
No, možná jsi ještě nenašla tu správnou oblast kde bys to mohla použít...a možná to přirozeně používáš a ani o tom nevíš ;-) Jo a ještě mi přijde důležité říct co si já představuju pod pojmem vůdce. Pro mě Vůdce je přirozený organizátor, někdo kdo VEDE přirozeně a moudře "do lepších časů a zítřků" :D, a ne používá sílu k tomu, aby kohokoliv nebo cokoliv dotlačil tam kam chce z čístě sobeckých důvodů-WALL-. V tom vnímám veliký rozdíl ;-) Ten druhý případ to je diktátorství a uzurpování si moci na úkor druhých. Takže když to vezmem kolem a kolem, slovo Vůdce má pro mě pozitivní význam.
neznámy
neznámy | 14.1.2013 14:31
Nechápu otázku č. 11 - proč by měl být kdokoli závislý na čemkoli, co se týká mne?
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...