mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Nepresna t-kvadratura na Pluto

neznámy
neznámy | 29.5.2011 14:43
Co hovorite na aktualne nepresne Tecko na Pluto v Kozorozci. Z Barana ho aspektuje Uran a z Vah Saturn. Je tam orb niekolko stupnov ale vzhladom na to, ze kulminuje teraz, a omnoho silnejsie v najblizsom case uz nebude, sa jedna o zaujimavy aspekt. Povodne som ho ignoroval, kvoli vysokemu orbu. Teraz som si uvedomil, ze v tomto obdobi sa odohravaju dva dolezite udalosti vo financnej krize:

1. Vrcholi eurokriza.
Kedze IMF a EU rozhoduju o dalsich peniazoch pre Grecko -> pripadne zamietnute bude nie len prekvapive - Uran, ale bude mat aj tvrde dopady na ekonomiku EU - Saturn, kedze panika pravdepodobne dozenie k bankrotu znacnu cast bankoveho sektora EU.
2. USA narazili na dlhovy strop.
Pricom sa sice predpoklada ze Senat zvysi strop a zadlzovanie bude pokracovat. No mozne je aj to, ze sa Senat zasekne na velkom odpore volicov voci dalsiemu zadlzovaniu a USA sa dostanu do platobnej neschopnosti.

T-kvadrat sa urcite tyka prave tychto udalosti, kedze vstupom Pluta do Kozoroha sa zacal rozklad financneho sektora. Otazka ktora sa mi zenie hlavou, co mozme vycitat z nepresnych aspektov s sirokym orbom v mundnej astrologii? Je len nahoda ze tento aspekt sa objavuje prave teraz alebo nam tuna hviezdy naozaj nieco naznacuju? Co myslite?
neznámy
neznámy | 29.5.2011 22:51
tak ked uz sa zaoberas mundannou astrologiou, tak je treba brat do uvahy v tomto pripade horoskop vzniku USA a EU...myslim, ze tam by tie orbisy boli ovela presnejsie...:) ale vo vseobecnosti mozeme vidiet azda dvoch najsilnesjich transformatorov (Uran a Pluto, treti je Neptun, ale ten transformuje ovela nenapadnejsie) v aspektoch na Saturna, cize symbol formy, poriadku a stability....tiez velmi symbolicky okrem toho Pluta v Kozorozcovi vyznie aj Saturn vo Vahach...kedze Vahy su znamenim partnerstva a spoluprace, tak Saturn si konkretne teraz posvietil na EU a skusa jej pevne vazby...
neznámy
neznámy | 30.5.2011 22:11
Americky som pozeral. Tam je to celkom jasne, staty su v znameni Raka, Venusa-Jupiter na zaciatku znamenia, Slnko v strede - opozicie od Pluta a kvadratura od Uranu prichadza teraz. V Europe je to tazsie, neviem ktory horoskop pouzit. Maastricht, Rim, Lisabon, euro ci pripadne horoskop Nemecka? Co myslis ty? S tolkymi vstupmi sa tazko pracuje a fakt netusim ktory by mal byt dolezitejsi ...
neznámy
neznámy | 16.6.2011 22:34
Ked som na to naposledy pozeral vyzerala velmi vhodne Rimska zmluva. Zaujimave je aka atmosfera nad EU i Amerikou v tychto dnoch vysi. Kazdy caka na blesk z jasneho neba, typicky uransky prejav - bud krach Grecka alebo QE3 resp. hlbsi prepad hypotekarnej krizy v USA. Pricom v oboch regionoch hrozi, ze to bude mat drasticke nasledky a radiklane zmeni vyvoj situacie. Uran maka. Saturn stale testuje europsku sudrznost a v amerike schopnost politickych stran dohodnut sa na zvysovani dlhoveho stropu. Fakt zaujimavy aspekt ..
neznámy
neznámy | 18.6.2011 00:28
Co tak moze znamenat Uran v opozicii na MC a zaroven Saturn v konjukcii (cca) na MC (ked v osobnom horoskope je na MC prave Pluto)? Dakujem za akykolvek vyklad. Bude to tvrdy pad? Ak sa viete niekto pozriet na moj horoskop, budem vdacna, ak mi napisete, v com mozno tkvie moj problem s autoritami...chyba mi diplomacia ??? Mam Asc v Strelcovi (Slnko Vahy) a ti su zevraj taki uprimni...ja asi ina ani neviem (nechcem) byt, co mava svoje nasledky.
Spomeniem taky nevinny priklad (zo zivota mam aj ovela vyraznejsie, ale je to asi o tom istom), veducemu diplomovky som vo vsetkej slusnosti povedala, ze ma chybu v jednom grafe - prkotina (pretoze som to mala zhodou okolnosti za ulohu), ked mi najskor vytkynal chybu on sam (akoby fatalnu), tak som mu uviedla dokaz, ze ten moj je spravny a priamo som mu ukazala, kde konkretne ma v grafe chybu on - fakt si myslim, ze som bola slusna (nie som az prilis slusna Vaha?), len som pouzila tusim slovo chyba... a zistujem casom a vekom, ze toto je prekliate slovo, na ktore su ludia, aspon ktorych stretam (v praci), nenormalne citlivi...uz si to tusim zakazem pouzivat...ja som zasa egoisticka v tom, ze rypnem, ked niekto vysledky mojej prace verejne prezentuje ako vysledky jeho prace - v style "JA som pripravil..." (akoby som si v kancli lakovala nechty)...konflikt egoistov (z pozicie moci, autority, vyssie postaveny, ma paky, "chrbtovu kost" na to, aby bodoval),...a zostanem bez prace..vratim sa k tej skole,...odvtedy som u neho prechadzala tak, ze mi dal 1/2 bodov za pripravu diplomovky, 2, aj ked oponent dal 1, nic nebolo dobre, aj ked do osudneho dna bolo...este som si vsimla po rokoch prace v administrative, ze skor sa tam ceni to, ako prekecat vhodne cas ako rychlo urobena praca, napady...alebo mam otvorit psychologicke okienko ? :):)
neznámy
neznámy | 18.6.2011 22:01
Nijak zvlast by som sa tej konfiguracie neobaval. Co sa tyka Saturnu, tak jeho tranzit moze tvoju profesnu poziciu spevnit, Saturn vytvara pevne struktury. Nie kazdy s tym je spokojny, kedze moze mat ine aspiracie (pozicia Jupitera). Saturn vytvori z litrov peny jeden maly ale pevny krystal, a to je to co sa ti moze stat.
Co sa tyka Uranu, tak ten sice zodpoveda za radikalne rezy, ale nikdy nie nepredvidatelne. Nedavno sa mi do ruk dostala studia robena na zaklade osobnych pohovorov a tam az 3/4 ludi povedali "Vtedy som urobil radiklany rez, rozmyslal som o tom uz vyse roka." Takze az 3/4 ludi si predom premyslelo ako zmenu chcu spravit, a len priblizne 1/4 trafilo cosi necakane z nenazdajky.
Sam mam teraz Saturn a Uran v kvadrature na konjunikciu Jupiter-Mars (vladca 10. a 2.domu), ktorym prechadza este i Pluto. Nie je to sranda. Najvecsi problem je najst dost casu na vsetko co by som chcel robit (Saturn mi diktuje aby som si precistil aktivity a ponechal len tie najdolezitejsie). Zaroven ma nervuje ze mi furt niekto rozkazuje zaoberat sa blbinami (rozumej pracou) a kvantum energie vynakladam len na to aby som na niekoho v robote nevyletel (Uran si nerad necha rozkazovat), co by sa pravdepodobne rovnalo padaku, kedze som v skusobke :-) A do toho ma deprimuje Pluto, ktory ma proste vylozene depta :-) Ale to je asi tak vsetko co sa deje, neprekvitam energiou, nie vzdy som dobre naladeny a skoro vsetko ofrflem, v zasade sa ale nic nedeje ... Ohladom Uranu sa to este moze zmenit, Saturn svoj aspekt teraz zakonci. Jeho minulorocny tranzit ma stal dobru brigadu, skresal mi zasadne prijmy a rozhadzal plany pred statnicou. Vyrazna tragedia to ale nebola, nejak som to cakal uz mesiac predom a zatial som celkom rad ze som z tej prace odisiel, uvidime jak sa na to budem pozerat o rok .. Tolko moje skusenosti s aspektmi Saturna a Urana :-)
neznámy
neznámy | 23.6.2011 23:10
ahoj vlnka,
ty by si nemala brať prístup k svojej profesii na ľahkú VÁHU :-) , pretože tam máš dosť vážne veci. zapamätaj si že pluto je "Viktor čistič" ten vypláchne žalúdok kvalitne. ten sa nesere. zabije všetko čo nie je dokonalé a čisté jak ľalija. inak tranzitujúci saturn v 10 dome je na podiv naopak veľmi prínosný a nie obmedzujúci ako vo väčšine prípadov. v 10 dome ťa obmedzí možno tým, že ti naloží väčšiu zodpovednosť a viac práce. ale to v dnešnej dobe nie je nijak obmedujúce. dnes je to výhra. zodpovednosť so sebou nesie vyššie postavenie. v konjunkcii s plutom sa budú musieť zrejme najprv vyriešiť temné a tiež prežité, zastaralé a neudržateľné štruktúry a systémy. a urán to urýchli. ty by si si mala byť teraz plne vedomá všetkého čo sa deje ohľadom kariéry a prostredia v práci. už je to asi na krajíčku pred zrútením. ide o to, že ak si nebudeš vedomá toho čo treba v sebe zmeniť a aký prístup treba zaujať k veciam 10. domu, tak sa samozrejme stane niečo nečakané, čo ťa bude musieť akože kopnúť do r..i aby si sa spamätala a zmenila niečo revolučným spôsobom. urán nás učí o určitej flexibilite alebo skôr o schopnosti odpútať sa od zeme (kozorožec - saturn) a dokázať sa radikálne otočiť aj o 180 stupňov, ale to len preto, aby sme si precvičili schopnosť vyletieť od zeme a od väzieb. urán je protipól leva a slnka. lev je autorita a individualita. urán je individualita v skupine. je síce začlenený do skupiny, ale zostáva ešte sám sám sebou. ešte tam môže byť veľa neprečisteného ega. je to medzistupeň pred poslednou fázou - 12.dom/Neptún. tam sa všetko nadobro rozplynie v nekonečnom mori kozmického vedomia a nájde spásu, konečnú nirvánu a raj :-). ale to som trošku odbehol. už som zase späť. podľa mňa, nemôžeš čušať ako voš pod chrastou, ale na druhej strane musíš poznať aj svoje hranice. ja si myslím, že ty s plutom na MC disponuješ veľkou silou na poli kariéry a možno máš väčšiu silu ako si sama myslíš. skús vniesť do tohto miesta viac svetla - vedomia - slnka. sleduj tranzity slnka cez MC a hlavne asi konjunkciu. ak môžeš, tak medituj a sleduj svoje pocity a myšlienky. buď len čistý pozorovateľ a nenechaj sa uniesť. ak niečo príde, pozoruj to ako to prebehne a odíde - pocity a myšlienky. pri tranzitoch planét na MC sleduj aj svoje sny. ZuzanaK ti ich vysvetlí :-) ona to vie myslím celkom dobre. ak budeš čušať ako voš pod chrastou a nič nezmeníš, tak si asi u Pluta skončila a ukáže palcom dole (to značí palec směrem k hlíne "Karel kryl") :-) . ale ak nájdeš v sebe a uvedomíš si v čom spočíva tvoja sila, možno zistíš, že tá ich moc nad tebou je z veľkej miery len divadlo. a keď na nich pritlačíš smelo ako to robí urán a pekelne premyslene a cielene ako pluto, dostaneš sa niekam kde by si teoreticky mohla mať slobodu a moc...
neznámy
neznámy | 24.6.2011 18:41
Ahoj sokrates,
velmi pekne ti dakujem za vycerpavajucu odopved. Ked budem mat viac casu, napisem ti IP. Teraz takto verejne len strucne, ze som v stadiu, ked sa ucim viac prejavit svoje JA (mala som s tym akosi problem).
Taka perlicka, rozhovor rypacsky, zacala kolegyna (pracujuca dochodkyna), vytocila ma svojim farizejstvom, povedala som jej z duse (s trasucim hlasom od rozculenia a ovladania dokopy), co si myslim s tym, ze mi je jedno, co bude zajtra (a ked som na druhy den prisla do prace, bola som zmierena, ze ma mozno vyrazia na hodinu)...na druhy den som prvykrat zazila od mojej kolegyne ustretove chovanie, isla mi urobit kavu, bola mila...kukala som ako puk a zamyslala som sa, ci sa mam chovat takto, aby sme spolu dokazali vychadzat.
Je to trochu aj k teme k egu a JA, ale mozno aj niektori ludia tu v diskusii trpia predsudkami a preto povazuju JA a ego za nieco zle. Kazdy sme v inom stadiu vyvoja a niektori ludia mozu mat problem prave s vyjadrenim JA a okolnosti ich nutia, aby sa to naucili...a pocit slobody potom prichadza.
Mozno moje pokrytectvo spocivalo v tom, ze som nebola schopna pouzit JA verejne (vnutorne som si bola vedoma), vzdy som si hovorila, ze je to jedno, ci niekto vie, ze som nieco urobila ja alebo niekto iny, ked to je v prospech veci...ponaucenie mam a to, ze prejavit svoje JA, vysledky svojej prace nie je nic ZLE.
Mysliet si, ze ked clovek zahrabe svoje JA a ego, ze neexistuje a clovek je "duchovnejsi", je klamanie seba sameho, pretoze ono raz vyskoci...co potom neviem, mozu napisat ti, ktori su o kusok dalej ako JA -LOL-
neznámy
neznámy | 24.6.2011 18:58
Este som zabudla napisat, ze som si vsetkehp plne vedoma, v praci sa chyli ku koncu moja zmluva na dobu urcitu, takze prekvapenie to nebude. Predlzovat sa nebude. Chcela som radikalne zmenit pracovne posobenie z oblasti projektov a eurofondov na predavacku v bioobchodiku, aj by ma zobrali, len som to odmietla, kedze ma schladil manzel, ze je to len na dohodu a na 1/2 uvazok (brala som to z pohladu zodpovednosti voci rodine, ze si nemozem dovolit "luxus" robit a takmer nic nezarobit). Odmietala som s tazkym srdcom a isla som bojovat na pracovne pole...a mam dalsi tip prace, ktora by ma bavila...uvidim kde skoncim...ale eurofondov mam po krk.-PUKEY-
neznámy
neznámy | 24.6.2011 21:06
napadlo ma neskôr že pre tvoj vek je postavenie pluta trochu posunuté, takže to čo sa schyľovalo k zmene v hlavách ľudí už dávno prebehlo aj fyzicky.

inak s tým egom to nie je také jednoduché. preto to ani ja neriešim. totiž ak niekto považuje seba za menejcenného, je to zase iba forma ega. sebavedomie a ego je rozdiel. sebavedomie je vedomie si vlastných hodnôt a ego je možno skôr uchyľovanie sa do falošných predstáv o sebe. ak má niekto zbytočne nízku mienku o sebe, snaží sa to často kompenzovať prehnaným zdôrazňovaním svojej osobnosti a autority, alebo stiahne chvost a uhýba pred každým prudším pohybom. ide o jedno a to isté, ale s diametrálne odlišným prejavom. ale tiež sladká spokojnosť pri pomyslení na seba nie je vždy úplne v harmónii s realitou. pravdu povediac ego je niečo čo sa ani nedá slovami definovať. je to vec vnútorného poznania
neznámy
neznámy | 24.6.2011 21:09
Dakujem ti za odpoved, s tym krystalom vidim nieco...v kazdej praci som mala istu oblast, ktora ma viac zaujimala ako ostatne, v minulosti sa mi splnilo, ze som sa do tej oblasti, co som chcela, dostala a teraz mam v praci tiez uzsiu oblast, ktora ma zaujima a vidim v tom zmysel, to je len plan, kam chcem smerovat.
Hm, to poznam, najst si cas na vsemozne aktivity...nestihas, lebo Jupiter moze slubit, ale v zlom postaveni nestihas splnit, lebo zistis, ze predsa len si clovek obmedzeny (casom, energiou).
Jaaj, vies co, kludne vylet na niekoho...mam s tym celkom zaujimavu skusenost, resp. nevylet, ale rovno povedz, co na srdci, to na jazyku, vies ako sa ti ulavi? Maj sa rad :)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...