mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Astrologický experiment

neznámy
neznámy | 13.11.2013 17:23
chcel by som trochu aktivovať tvorivých ľudí na zverokruhu téma založená zveroelipsou "Co takhle napsat knihu? Pribeh?" mi prišla veľmi zaujímavá a tvorivá. napadlo ma skúsiť spraviť to isté s tým, že sa dopredu určí dátum založenia diskusie a časom sa uvidí ako sa príbeh odvíja. bolo by to niečo ako zrodenie príbehu a moment zverejnenia prvého príspevku by bol definovaný radixovým horoskopom. bol by to taký experiment elekčnej astrológie, hoci možno lepší výsledok by dala nejaká umelecká, literárna stránka. ale na druhej strane, je nás tu dosť hláv čo číta (určite ďaleko viac ako na umeleckých fórach), len málokto píše.

myslím, že keby mal zrod príbehu zaujímavý radix ako základ, mohlo by z toho vzniknúť niečo zaujímavé. netrúfam si tvrdiť ako dlho by trvalo písanie a či by vôbec malo zmysel pozorovať aj vývoj príbehu počas písania.

pre zaujímavosť som pozrel radix kedy bola založená téma o písaní už rozbehnutého príbehu a predsa je tam čosi výnimočné. neviem súradnice, zveroelipsa sa musí priznať kde sa nachádzal, keď založil tému, ale na prvý pohľad je tam niečo výnimočné - evidentné silné stélium slnka, luny, saturna, merkúra a severného uzla v škorpiónovy! je to v celku 5 významných prvkov horoskopu, pričom tento "zrod" nastal počas úplného novu (slnko s lunou na jednom stupni škorpióna -12). nebudem opisovať každý aspekt, kto chce pozrie si to sám, ale je tam takisto vplyv neptunických a lunárno-merkurických kvalít, aj podľa sabiánskeho symbolu postavenia merkúra a celkovo je tam dosť inšpiratívnej energie. jediná vec, ktorou si nie som úplne istý je že to nastalo za úplneho novu. ja osobne uprednostňujem splny.

tak píšte príbeh, nech to tam žije-BYE-

http://www.zverokruh.sk/forum/vlastna-tvorba/co-takhle-napsat-knihu-pribeh/
neznámy
neznámy | 13.11.2013 17:46
Prva reakcia a hned mimo temy. Ale.. ked mam severny uzol v skorpionovi v radixe, tiez je to vyznamny prvok horoskopu? Asi zalozim temu, kto ma severny uzol v skorpikovi a najlepsie vo 4. dome a ako to vnima. Ja mavam november kazdy rok pomerne divoky mesiac teda, deje sa toho "samovolne" celkom dost.
neznámy
neznámy | 13.11.2013 18:44
ten výkričnik na konci vety nepatril sev. uzlu v škorpionovi ale celému stéliu ako takému - hustej konjunkcii. severný uzol je významný hlavne ak je v konjunkcii s nejakou planétou, alebo bodom a možno aj zaujímavým sabiánskym symbolom. tento sev. uzol je takisto ako slnko s lunou tiež v silnej konjunkcii s merkúrom ("spisovateľom") na jednom jedinom stupni vzdialených od seba len 5 uhlových minút. sabiánsky symbol zneje takto:

KLIDNA JEZERNI HLADINA, ZALITA SVITEM MESICE

Klicova myslenka: Pokorne se otevrit vyssi inspiraci.

Treti bod sekvence nam rika, ze v pozadi veskereho usili lezi potreba klidu a miru, potreba pripravit se na prijeti osviceni shury. Klicovym slovem je KLID.

FAZE 218 (Stir 8) Mohli bychom polozit duraz na romantickou predstavu, kterou tento obraz vyvolava; avsak i na urovni milostneho vztahu tu jde o to, ze se ega dvou lidi odevzdaji inspiraci transcendentnich citu, ktere jsou v podstate neosobni. Laska se projevuje skrze milence, protoze prava Laska je kosmicky, nediferencovany princip ci aktivni sila, ktera se proste sama soustreduje v "dusich" lidskych bytosti, ktere odrazeji jeji svetlo. Totez plati o mysticke lasce k Bohu. Clovek tezce zapasi, aby dosahl velkych veci; prichazi vsak chvile, kdy jedine, na cem zalezi, je projevit klidnou mysl, v niz se muze zrcadlit nadzemske svetlo.



kombinácia lunárnej energie s merkurickou je jedna z najideálnejších pre písanie, ktoré potrebuje fantáziu a z tejto hladiny jazera čerpá múzi a odráža pocity a fantáziu v písanej forme. luna sama o sebe má vzťah k vedeniu denníkov. v spojení s merkúrom je to uchovávanie informácii merkúra

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...