mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

Ako dosiahnuť naplnenie v rámci svojho horoskopu?

neznámy
neznámy | 3.2.2015 11:58
Ahojte. V poslednej dobe sa zamýšľam nad tým ako máme využiť svoj potenciál, kt. mám vložený v rámci svojho radixu, aby sme dosiahli vnútorné naplnenie a spokojnosť so svojím životom? A od čoho to vlastne závisí? Od postavenia Slnka al. Mesiaca v radixe v akom dome sa nachádzajú, al. toho čo máme v 10. dome, prípadne v konjunkcii s MC al. inými osami?

Od začiatku roka totiž pociťujem veľkú nespokojnosť so svojím životom a jeho súčasným smerovaním. Začínam nenávidieť svoju prácu (mám tranzitujúce Pluto stále v konj. s MC, aj keď už je za MC cca 2° a súčasne je Pluto v konjunkcii s natívnym Merkúrom na MC, Urán mi z 12. domu vytvára kváder rovno na MC, Merkúr a to tranzitujúce Pluto v 10. dom). Som z toho nešťastná, chodím každé ráno znechutená do práce viac a viac a pociťujem silný vnútorný tlak z tejto mojej situácie. Neviem, ako to zmeniť a čo robiť preto, aby som sa znovu cítila v harmónií so svojím vnútorným smerovaním, kt. predstavuje hlavne moje Slnko v 9. dome. Prosím poradte. -NOSMILE-
neznámy
neznámy | 3.2.2015 12:29
Tisho, nevím, jestli ti poradím, ale mně když Pluto sednul na Merkura (mám ho ale ve 12. chlívku), měla jsem ze své práce podobné pocity jako ty - nebavila mne, unavovala, vyčerpávala, byla jsem vyhořelá a do práce chodila z povinnosti, jen proto, abych měla peníze, :D ne proto, že by mne to naplňovalo. No a když mi zároveň tranzitní Uran sedl na Jupitera ve 2.domě, tak celá firma byla ze dne na den zrušena, všichni dostali výpovědi a firma během měsíce "zmizela". Pro mne to bylo ulehčení, nechtěla jsem ten krok v mém věku udělat sama (stále jsem bez zaměstnání), tak to planety udělaly za mne.
Ty jsi mladá, máš určitě hodně šancí uplatnit se na pracovním trhu, uvažovala jsi tedy o změně zaměstnání?
neznámy
neznámy | 3.2.2015 12:58
Ahoj, ďakujem za príspevok... No pociťujem to asi tak celé, ako si to opísala a pociťovala aj ty. Tiež inak sa mi to v minulosti stalo tak ako u Teba, že jednoducho som prišla o miesto, lebo bolo moje miesto zrušené a raz tiež skrachoval butik, kde som pracovala, čo som bola vlastne vďačná za to, že sa to stalo, lebo tiež by som sama odtiaľ nebola schopná z tých zamestnaní odísť.
Lenže tu, kde pracujem to nie je také jednoduché. Robím v štátnej správe totižto a táto firma určite nikdy neskrachuje, nemení sa tu ani vedenie aj keď v rámci zmeny vlády sú zmeny, ale nás sa to nejako netýka. Chcem odísť, ale mám obavy z nových začiatkov, nechcem klesnúť na nejakú nižšiu a horšie platenú pozíciu, lebo dosť som sa nadrela, kým som sa dostala sem a nebolo to veru jednoduché. Navyše nechcem ostať bez práce a bez príjmu, pripadá mi to celé také bezvýchodiskové, lebo pokiaľ sa mi nevyskytne nejaká príležitosť, nechcem sa len tak vrhať do neznáma a dopadnúť ešte horšie...
Pluto tuším bude ešte tento rok retrográdne, takže ešte mi cez Merkúr a MC pôjde, no potom sa už pohne vpred, zatiaľ asi počkám, aj tak nemám inú možnosť teraz... -NOSMILE-
neznámy
neznámy | 3.2.2015 13:13
Jo, to chápu a rozumím, že ze "zabezpečeného" místa se špatně odchází, navíc ve státní správě je to většinou lepší než v soukromém sektoru (aspoň u nás to tak je). Takže ty okolnosti tě budou tlačit (nutit), ať s tím něco uděláš ty sama, však sama píšeš, že až nastane nějaký lepší tranzit, tak se to pohne dopředu. Neboj, dopadne to dobře.:)
martinbd
martinbd | 3.2.2015 14:32
Ahoj, tak toto som riešil pred pár rokmi a nie som sám, ľudia okolo 30-tky riešili a riešia podobné veci, ako ty a vtedy ja. Robil som prácu pre peniaze, ale tušil som, že ma nenapĺňa, až choroba ma z nej dostala, potom som sa vydal hľadať svoju cestu, svoju úlohu v živote, pretože si myslím, že každý sa rodí s nejakým poslaním a až keď ho začne napĺňať, tak začne byť naplnený. To poslanie je naznačené v radixe, ale niekedy je ťažké ho rozlúštiť, pretože je tam veľa možností. A myslím že teraz som sa našiel.
Viacero ľudí v mojom okolí, ako stále dookola ten istý príbeh, alebo podobný, že robia niečo, čo ich nebaví, alebo baví, ale nenapĺňa, ale boja sa odísť, pretože sa boja, že prídu o materiálne výhody. Niektorí vedia, čo by robili, ale boja sa spraviť ten krok, iní nevedia ani čo iné by robili. Mne trvalo dosť dlho, kým som prišiel na to, čo je to pravé pre mňa, nie je to možno jednoduché nájsť preto, že tento systém je nastavený tak, že nerozvíja individualitu. Človek ide do školy kde musí vedieť to čo všetci a potom sa má zaradiť na pracovný trh. Ale to čo by chcel naozaj robiť, niekedy zostane niekde zastrčené a potom sa to vynorí vo vyššom veku, tak si to vysvetľujem, ale myslím, že je dobré aj pre toho človeka aj pre celú spoločnosť, keď robí prácu, v ktorej sa nájde, pretože takú prácu dokáže robiť s láskou a spokojný je ten človek aj ostatní, ktorým slúži svojou prácou. Tak neviem, možno vieš, čo by si chcela robiť, možno nie, ale podľa mňa to každí niekde v duši nosí, len to treba nájsť a potom je to už len o tom, vyskúšať to realizovať, možno navzdory okolnostiam.
neznámy
neznámy | 3.2.2015 18:45
To si asi bude vyžadovať zmenu,akonáhle som v práci ako tlaková nádoba,raz to vybuchne.......ja mám saturn v 10.dome a myslím si,že ešte dlho budem pracovne tápať,ak sa mi niekedy vôbec podarí doraziť k cieľu:)
neznámy
neznámy | 3.2.2015 22:18
No so Saturnom v desiatom dome moze byt ze to vsetko len postupne velmi pomalicky budujes, t.j. za tazkosti a prekazok napredujes, sice mozno velmi pomalicky, ale predsa. Co poznam napr osobu s Neptunom v 10.dome a v konj s MC tak to je o hodne tazsie podchytit, lebo hoci taky clovek ma vacsinou vzdy nejake to neptunske vnutorne volanie co by mal robit, no zaroven casto sa v prac oblasti stretava aj s tym ze sa mu to vsetko pred ocami rozplynie ci zahmlieva a konci rozcarovany
neznámy
neznámy | 3.2.2015 22:47
Jaj o saturne v desiatom dome mi hovor....moje tempo je naozaj slimačie,ešte že som kozoroh s prevahou zemského živlu,inak by som to zvládala asi horšie
neznámy
neznámy » martinbd | 4.2.2015 14:37
Ahoj. No hey, viem, ze nie som jedinna, kto riesi prave toto, co ja teraz a ze mnoho ludi v mojom veku ma tento problem. Je to tak ako pises, dôvody su sice rôzne, ale problem ten isty a to, ze vela mladych ludi, nie je spokojnych s tym ako sa vyvija a kam smeruje ich zivot. Ja len nechcem dopadnut tak, ze niekolko rokov al. desatroci sa nebudem vediet vymotat z tohto bludneho kruhu, co sa tyka prace, kt. ma nenaplna, nic mi nedava a v konecnom dôsledku ma vycerpava, ale zaroven neviem co s tym mam robit, kedze predstavuje pre mna môj hlavny zdroj obzivy -NOOO-... Myslim, ze mnoho ludi by zo svojej prace najradsej hned odislo, ale nakolko maju obavy o buducnost, pripadne maju rôzne pôzicky, dlhy, hypoteky, tak to radsej neriskuju. Ono je to sice pekne vrhnut sa s hlavou plnou idealov do neznama a dufat, ze nase sny sa raz vyplnia. V realy to vsak az tak romanticky nevyzera, kedze ucty treba platit, tiez nezijeme zo vzduchu a peniaze su jednoducho potrebne aby sme si zabezpecili aky taky zivotny standard. -NOSMILE-

Inak, viem co by som chcela robit. Moje sny v ramci vnutorneho naplnenia seba samotnej a vlastnej sebarealizacie predstavuje môj 9. dom, kt. hrot je v Strelcovi a mam v nom Jupiter, Neptun a Slnko. Tuzim po cestovani po dalekych krajinach a spoznavani inych kultur, ich historie, tradicii a ucenia. Vzdy som chcela cestovat a pracovat s ludmi a ucit sa cudzie jazyky. Najradsej by som isla do zahranicia, laka ma Taliansko, kt. zboznujem, no ako to dosiahnut, to netusim...

O 2-3 roky budem mat vsak Uran na Ascendente a Jupiter sa mi bude presuvat postupne do 8. a 9. domu, takze hadam vtedy sa mi podari zrealizovat to, po com moje srdce a dusa tuzia, no doposial musim aspon vymysliet ako sa dostat z tejto mojej situacie v akej som teraz, lebo uz to tak pocitujem, ze musim konecne odtialto odist. V lete, ked Jupiter prejde do Panny, budem ho mat zaroven v 6. dome, kt. hrot mam v Panne a vladne jej Merkur na MC, kt. bude stale pod tlakom tranzitujuceho Pluta a kvadra Uranu z 12. domu. Takze, pevne verim, ze vtedy sa nejako veci zacnu hybat a budem mat prilezitost oslobodit sa odtialto a zacat s postupnym naplnanim svojich snov. Nechcem totiz prezit zivot v praci, kt. ma nebavi a nenaplna, ale viac ma ubija, takze vsetko sa uvidi este... verim, ze sa to nejako poriesi a vide to. :)
neznámy
neznámy | 4.2.2015 14:40
Presne tak to je aj u mna. :) Teda zatial to tak bolo... ked uz sa to nedalo v nejakej praci vydrzat a bolo to coraz horsie pre mna, nakoniec sa nieco stalo a skoncila som tam. Dufam, ze aj toto sa mi nejako vyriesi a pohne dopredu, lebo ten vnutorny tlak skrz to Pluto na MC a na Merkure zacina byt coraz neznesitelnejsi, takze hadam to vide. Pevne verim.
A co sa tyka teba, netusim co by som ti poradila, lebo ten Saturn v 10. dome urcite znaci nejake obmedzenia v ramci kariery, takze asi len trpezlivost ti ostava. No myslim, ze to celkom zvladas :)... teda asi aj musis ako spravny Kozorozec.
martinbd
martinbd | 4.2.2015 15:36
áno, je to presne tak, nie je to jednoduché v dnešnom svete, keď je človek závislý od výplaty. Ja som prežil dva roky v podstate na ekonomickom minime, skoro nič som si nemohol dovoliť, len jedlo a stále som išiel do mínusu, ale veril som, že sa mi to podarí, minul som všetky úspory aj zrušené životné poistenie. Ale teraz sa to začalo utriasať a vyzerá to sľubne. Neviem či každý musí prejsť niečím takým, ak ide za svojím snom, ale asi nie.
neznámy
neznámy » martinbd | 4.2.2015 16:07
Nevím, jak u ostatních, ale já přesně takhle dopadla-WALL-, když jsem si nešla za svým snem :)
martinbd
martinbd | 4.2.2015 16:19
Ako? Keď si nešla za svojím snom, takže naopak ako u mňa? A keď si išla, tak sa ti začalo dariť?
neznámy
neznámy » martinbd | 4.2.2015 16:22
Přesně tak -YES-.
martinbd
martinbd | 4.2.2015 16:28
Aha, tak dobre vedieť :).
neznámy
neznámy | 4.2.2015 19:10
Mám Neptun v desátém domě u MC. Myslím, že jsi to popsala velmi výstižně. -FLOWER-
neznámy
neznámy » martinbd | 3.6.2015 15:28
aj ja som tak dopadla, ale idem si za svojim cieľom, verím tomu, aj realita tomu logicky ukazuje, že idem správne, len je to ťažko a pomaly
tiež mám Saturn v 10.dome, v podstate neľutujem, že som opustila istotu, vždy by ma to mrzelo, že som nešla za svojím snom ;), aj v tej istote by som nebola spokojná, radšej takto ;), aj keď je to veľmi ťažké takáto skúška
Žabkažabulienka
Žabkažabulienka | 3.6.2015 20:52
Ahoj, podľa mňa podstata je v tom, že máme veriť svojim inštinktom... Planéty sú len energie, ktoré by sme vnímali aj keby sme o astrológii nevedeli nič... Pre niečo nás tá energia nabáda...Znalosť astrológie nám len napovedá, že si môžeme čiastočne predstaviť, aké energie nás čakajú... Myslím si, že to dobre vieš a už si si otázku zodpovedala sama... poviem to tak laicky, lebo sama som v podobnej situácii ako ty... Mne našťastie Pluto robí šarapaty iným spôsobom, ale tiež mi napáda MC, pretože som ho mala dlhodobo v konjunkcii s Marsom v 6. dome (od začiatku 2013), pričom Mars je vládcom môjho MC a ešte si do mňa kopne medzi augustom a októbrom... zároveň mi však tento rok (vlastne už teraz 20. 6)) sadol na MC Urán.. ktorému pravdepodobne vďačím za to, že nárazovo robím pre mňa ťažké rozhodnutia... Ja som podobne ako ty, odmietala dať výpoveď, pretože som si vybudovala za tie roky stabilnú pozíciu, nikto ma nevyhadzoval, naopak, môj odchod je pre nich stratou, pretože je nedostatok personálu.
Po mesiaci "nezamestnanosti", som si tak brutálne oddýchla...až sa bojím znovu pracovať :D Dokonca sa obávam, že akonáhle začnem v zahraničí pracovať, bude ten Pluto/Mars a znovu budem v stave vyčerpania...
Dnes ale už viem, že som urobila najlepšiu vec, akú som mohla...a to ešte nepracujem...ale riskla som to...partner mi je silnou oporou, a aj všetci okolo mňa, a stále netuším, čím sa budem živiť v cudzine, hoci cielene pracujem na kvalifikovanej pozícii, záruky nemám žiadne, keďže by sa mi zišlo zabehnúť sa v jazyku...
Nechcem ti nadhadzovať, aby si dala okamžitú výpoveď, ale ver mi, ona príde... Ale ak máš tak krásnu konkrétnu predstavu (veľmi podobnú mojej), mám v devine Merkúr... tak je len otázkou času, kedy poľavíš, a vykašleš sa na vybudovanú pozíciu... V zahraničí máš šancu pri zachovaní svojho presvedčenia a entuziazmu, zarábať ešte viac... Tiež mi nebolo po chuti ukazovať sa Úrade práce, kde boli tlupy nezamestnaných, ale tí mi nevadili, ale naša "menšina"...cítila som sa akoby som zlyhala... ale brala som to ako povinnú prechodnú záležitosť, lebo viem, že robiť to, čo naozaj chceš niekedy vyžaduje relax, prípravu, ale vopred sa musíš vzdať svojej predstavy, v akej žiješ teraz...
Moja bývalá kolegyňa je tiež pod Plutom na MC, a odcestovala do Nemecka a nedávno zahlásila, že ostáva natrvalo.. Veď si vezmi... Pluto opozícia IC (domov), čo môže znamenať dlhodobý odchod z domu... ja tam mám Urán, takže ako rýchlo sa zbalím, tak rýchlo sa aj vrátim :D Že pár rôčkom si prilepším a materstvo a rodinu už založím doma... ktovie... :)
Takže...hor sa poznávať svet...
neznámy
neznámy » Žabkažabulienka | 3.6.2015 20:58
A do akeho štatu ideš ?
neznámy
neznámy | 3.6.2015 21:59
Ja svoj potencial vyuzivam chudnutim :D
Hlavne vsadzam na potencial toho, ze pod tukom sme vsetci svalnati a sexy.
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...