mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

9.dom a vzťah k súrodencom

Dogi
Dogi | 23.3.2015 04:12
Už je to dávnejšie, čo som sa stretla na nete s prezentovaným názorom, že z 9.domu v horoskope je možné vyčítať, aký bude vzťah človeka s jeho súrodencom bez uvedenia detailov. Neviem už nájsť odkaz a odvtedy mi to vŕta z času na čas hlavou. Rada by som poznala váš názor, resp. skúsenosti.
lak
lak » Dogi | 23.3.2015 04:18
9. dom a surodenci? o tej suvislosti som este nepocula.. :)
martinbd
martinbd » Dogi | 23.3.2015 07:42
Vzťah k súrodencom tradične reprezentuje 3. dom. 3 dom je všetko, čo je v dosahu rúk, blízke, 9. dom, všetko čo je v dosahu nôh, vzdialené. Ale dočítal som sa, že je to aj tak potrebné brať s rezervou. Napríklad moja mama má Jupitera v 3. dome a píše sa k tomu, že zámožnejší súrodenec, čo v prípade jej sestry celkom platí. Ja mám Merkúra v 3. dome a môj brat má literárne nadanie, už aj vydal nejaké knižky. Ale či to platí všeobecnejšie, ťažko povedať.
Ináč v systéme otočených domov sa dá brať, že 9. dom, sú súrodenci partnera.
Dogi
Dogi » martinbd | 23.3.2015 11:13
Veď práve. Preto mi to vŕta hlavou. Ten astrológ sa vyjadril, že 3.dom hovorí o súrodencoch, ale 9.dom poukazuje na vzťah s nimi. Tiež sa mi to nezdá. Uvažujem nad tým. Aj som pozerala do horoskopov, ktoré mám k dispozícii, aj dôležité udalosti z minulosti, ale nič som neobjavila... Preto som sa obrátila s tou otázkou tu.
martinbd
martinbd » Dogi | 23.3.2015 11:55
áno, myslel som si, že preto sa pýtaš. Ono tie protistojné domy často spolu súvisia. Napríklad 3. a 9. dom súvisia s myslením a cestovaním. Takže niečo na tom môže byť, ale čítal som, že súrodencov v horoskope treba brať s rezervou. Napríklad, môj brat v mojom horoskope predstavuje planétu Pluto. Pluto nemám v 3. dome, ale v 7. dome. Prečo si teda myslím, že môj brat je Pluto? No jednak sa tak prejavuje a tranzity od Pluta a na Pluto s ním súvisia. Takže je dôležité aj overiť praxou, ktorá planéta funguje na koho v okolí zrodenca.
Dogi
Dogi » martinbd | 23.3.2015 18:58
S tým súhlasím.
neznámy
neznámy » Dogi | 24.3.2015 11:31
To som ešte nepočula takýto názor, nakoľko mám plný 9. dom (Slnko, Neptún, Jupiter na hrote 9. domu) planét a jeho hrot je v Strelcovi, tak by som mala mať podľa toho veľmi pozitívny, optimistický a preduchovnelý vzťah k môjmu bratovi. Pravdou však je, že s bratom nie sme si nejako extra blízky, aj keď sa navzájom rešpektujeme a po rokoch sa náš vzťah zlepšil. Neviem teda v akom zmysle sa dá z 9. domu určiť ten vzťah k súrodencom. Pre mňa 9. dom predstavuje niečo úplne iné ako je vzťah k duchovným náukam, cestovaniu a cudzím kultúram, takže som skôr skeptická k niečomu takému, že by sa z 9. domu dal určiť vzťah k súrodencom.
nikav
nikav | 24.3.2015 11:48
Možno máš šancu na pekné vzťahy s potenciálnymi či reálnymi švagrami či švagrinami /martinbd o 7.42-súrodenci partnera/. Uvítala by som taký 9. dom ako máš ty.:)
lak
lak | 24.3.2015 12:55
presne tak, tiez u mna ten 9. dom v tomto kontexte nesedi :D

ale tie cesty, ktorym zodpoveda - tak to ano :D -YES-
neznámy
neznámy » nikav | 24.3.2015 13:41
Ďakujem za názor. :) No aj ja som rada za ten môj 9. dom, je veľmi prospešný v živote aj keď veľa vecí si možno idealizujem (Slnko konjunkcia Neptún), ale Jupiter mám silný a dobre postavený, čo je veľká podpora pre mňa osobne. Uvidím už ako to bude v budúcnosti, celkovo mám dobré vzťahy s ľuďmi a predchádzam zbytočným konfliktom. :)
Dogi
Dogi » Dogi | 24.3.2015 15:57
Ja si myslím, že pokiaľ ide o 3. a 9.dom, podstata je, že 3.dom vyjadruje blízke vzťahy, krátke vzdialenosti a krátke cesty, blízku kultúru, dorozumievanie sa v rámci toho a vzdelanie, ktorý tvorí náš základ a dostávame ho v detstve. 9.dom opak, teda vzdialené vzťahy s cudzincami, dlhé vzdialenosti a ďaleké cesty, vzdialené kultúry, dorozumievanie sa v rámci toho a vyššie vzdelanie. 3.dom vyjadruje to, čo v zásade dôverne poznáme, vyrastáme s tým a stretávame sa s tým denne. A 9.dom to, čo je nám vzdialené, neznáme, čo nám rozširuje obzory a tvorí našu vyššiu životnú filozofiu a vieru.
Na nete sa človek stretne s kadečím...:-)
neznámy
neznámy » Dogi | 25.3.2015 08:32
Hey, tak to je zhruba definícia 3. a 9. domu, s kt. sa aj ja stotožňujem. :) Ja v 3. dome nemám žiadnu planétu, hrot mám v Blížencoch, ako som už písala vzťah s bratom mám viac-menej neutrálny, normálne spolu vychádzame, ale nie sme si nejaký extra blízki. Oproti tomu, mám 9. dom plný planét, ale vo vzťahu k môjmu bratovi sa to neodrazilo. Skôr mi oveľa viac pasuje klasický výklad 9. domu a toho čo predstavuje, čo sa dosť odráža aj v mojom živote, keďže mám v ňom aj Slnko.
neznámy
neznámy » Dogi | 25.3.2015 08:38
Toto si dobre vysvetlila,na mňa tá charakteristika sedí....vsťah k súrodencom charakterizuje môj 3.dom,môj 9.dom som ešte nepochopila celkom,ale zdá sa že pochopím asi v bližšej dobe,súvisel s mojou láskou k učeniu a teraz sa tam pridáva aj zahraničie,tak si to odsledujem-BLUSH-
neznámy
neznámy » martinbd | 28.3.2015 17:43
toto je pre mňa zaujímavá téma...moja mama má v radixe Mars v 3 dome a v Rybách...má iba nevlastných súrodencov, všetkých starších, 3 po otcovi a 2 po mamke ....však veľmi rozdielnych vo vzdelaní...po otcovi so základným a po mame s VŠ...Mars je v op. s Jupiterom/ 9 dom/ ale v trigóne so Slnkom /11 dom/...ako sa určujú jednotliví súrodenci ? viem, že je tam posun o 3 domy...starší asi dozadu, ale ktorým začať...prvý starší alebo prvý najstarší ? ďakujem za pomoc
martinbd
martinbd | 29.3.2015 08:49
tak toto neviem, okrem toho, neviem či nevlastný súrodenci sú tiež 3. dom. Možno by sa na to dalo pozrieť z opačnej strany a pýtať sa, aký má vzťah k súrodencom, skrz daný Mars. Mars môžu byť konflikty - v Rybách, tajné konflitky, ale tiež to môže byť aktívna pomoc vo vzťahu k nim, alebo navzájom. Tiež neviem či posuny domov by fungovali, keď, tak sa zvykne posúvať po dvoch domoch.
Dogi
Dogi | 30.3.2015 20:52
S tým posunom som sa stretla len u detí a manželov, ale u súrodencov nie.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...