mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Zdravie a výživa - 

Bylinky/Doplnky na Tráviací systém

neznámy
neznámy | 12.4.2016 19:47
Ahojte mam už dlhodobo problém s trávením (neviem konkrétne kde) ale robí mi to problémy napríklad po jedle sa cítim unavený a mnoho dalších tak by som rád vedel aké prírodné bylinky a doplnky užívate/poznáte na jednotlive orgány traviaceho systemu alebo celkovo na celý traviaci systém užívam betain HCL (čo je vlastne kyselina na trávenie kedže jej mam nedostatok) a občas enzýmy rád by som si nejak pomôhol uživam som napríklad puškvorec celkom pomáhal ale velmi mi zvyšoval chuť do jedla takže radšej už nie. Hlavne by ma zaujimali byliny a doplnky na pečen a pankreas ak nejaké su rad by som sa nejak očistil a podporil to. to iste na slezinu.

v poslednej rade ak je tu už podobná téma tak sa ospravedlnujem za vytvorenie témy, téma môže fungovať potom aj ako taký zoznam byliniek a doplnkov na travenie čo by nebolo zle. ďakujem pekný den
neznámy
neznámy | 12.4.2016 20:18
jedla, ktore mi odoberaju energiu jednoducho nejem :)
travenie mam vzorove ale po bravcovine sa mi proste chce spat, tak sa s nou nekamaratim casto...
neskusal si stravovanire podla krvnych skupin?
moje telo si intuitvne pyta to, co vyhovuje krvnej skupine A...
neznámy
neznámy | 12.4.2016 22:09
otázkou je jestli je to trávením že jsi po jídle unavený může to mít jiné příčiny.
co a jak se takto nedá určit.
všechno co podporuje trávení ti bude zvyšovat chuť do jídla.
bylinných řešení je spousta ale chce to znát konkrétní příčinu.
jako klasika se používá odvar z fenykl kumín(římský kmín) koriandr vše po jednom dílu. hrnek dvakrát denně.
neznámy
neznámy | 13.4.2016 08:04
Mám veľmi dobré skúsenosti s prípravkom Befungin. Je to liehový výťažok z huby čaga. Vrelo odporúčam. Bola som mimoriadne prekvapená jeho účinkom. Cena je síce okolo 11 eur za 1dl, ale prípravok sa riedi, takže 1dl vydrží skoro 3 mesiace.
neznámy
neznámy | 13.4.2016 08:10
Mne chutí presne to, čomu sa má krvná skupina 0 vyhýbať a absolútne nejem to, čo "vraj" jesť mám. Ešte neboli vymyslené teórie, ktoré platia univerzálne - vo všetkom a pre všetkých (či všetko).
martinbd
martinbd | 13.4.2016 09:09
Tiež som mal problém s trávením, po tom, ako som užil antibiotiká, ale dal som si to dokopy s bylinkami a je dokonca ešte lepšie, ako bolo pred antibiotikami. Ak bývaš niekde, kde máš prístup k prírode, tak určite jedz surovú púpavu, zo začiatku to môže byť nepríjemné, kým sa telo vyčistí, ale potom je to už v pohode, púpava je výborná na pečeň. Ďalej surová žihľava je tiež veľmi dobrá, či už ako čaj z nej, alebo zjesť ju celú, ale pred tým asi lepšie rozmixovať, tá je dobrá na žlčník a tak celkovo, ale tiež počas detoxikácie to môže byť zo začiatku nepríjemné. Potom surové, alebo sušené listy brezy, sú síce hlavne na obličky, ale aj na žlčník.
Ďalej z bylín je výborný repík, je to všestranná bylinka, ale na pečeň je výborná a tak celkovo na trávenie. Potom na hrubé črevo sú dobré listy černice a na tenké črevo listy maliny, dajú sa jesť aj surové, to je asi najlepšie. Na trávenie sú ďalej výborné čakanka a zemežlč. Zvyknem kombinovať repík, čakanku, púpavu, zemežlč a prípadne do toho dám ešte lipu, alebo šípky. Je ešte veľa iných bylín, ale to by bolo ideálne pozrieť podľa tvojho horoskopu. Tiež je dôležité sa hýbať, to pomáha tráveniu.
neznámy
neznámy | 13.4.2016 09:39
ale to este neznamena, ze tak je to spravne :)

ja sa tiez neriadim tou knizkou, proste som si vysledovala na sebe co a ako na mna vplyva. az neskor som natrafila na to, ze Ackari maso nemusia.
isteze jem aj maso, ale nemusim ho...
navyse, ja mam najviac energie ked sa nenajem vobec :)

striktne to nesadne na vsetkych, to som ani netvrdila, ale fakt je, ze nulkari ktorych poznam su masozravci...mozno si vynimka
neznámy
neznámy | 13.4.2016 21:28
Tak vam ďakujem za rady ono ja už 2 roky beham po doktoroch so všeliakými tažkostiami no nič.. a ja sa cítim rovnako tak skušam aspon takto nejak určite skusim tie bylinky možno aj ten výtažok tak dakujem :) inak čo sa týka stravovania podla krvnej skupiny tak ja ani neviem aku mam.. čo je celkom blbe :D kde sa to da pozriet tie stravovania? :)
neznámy
neznámy | 13.4.2016 21:59
Možno ťa bude zaujímať

http://www.caga.sk/
neznámy
neznámy | 16.4.2016 16:27
ďakujem :)

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...