mesiac
Sobota, 27.4.2024
Meniny má Jaroslav

Voľný pokec - 

Anonymny feedback aned moznost niekomu vynadat :D

neznámy
neznámy | 7.8.2012 20:21
Posledne tyzdne si prezeram rozne nove druhy socialnych sieti a socialnych sluzieb online. Niektore su riadne komicke (Vampire Society) ine proste divne (My Microbes - registracia bude aktivovana po doruceni vzorky vlastnych vykalov). A narazil som na zaujimavu sluzbu ktorej ucelom je umoznit ludom ziskat feedback na seba bez nutnosti si neprijemne veci hovorit osobne. Autori vychadzali z predpokladu ze ludia su neradi uprimni, takze sa otvara priestor pre internet. Neviem ci to autorom vratilo naklady, kedze z asi 5 sluzieb uz ani jedna neupdatuje svoj facebook ..

V kazdom pripade je to zaujimavy napad vzhladom na to kolko sa vynalozi zdrojov na kadejake testovania assessmenty, skolenia a psychologov. Tak podobne je to s citanim horoskopov, ludia ktori sa chcu nieco o sebe dozvediet mozu zistit ze toto je jednoduchsi sposob nez studovat astrologiu. Hlavne ak nemaju moznost ziskat spatnu vazbu inak a nemaju roky casu ucit sa principy astrologie. Takze zdielam, nech to padne k uzitku:

http://whatiswrongwith.me/
http://threewords.me/

Ak by chcel niekto anonymne vynadat mne, moze tak spravit tu :-) :
http://whatiswrongwith.me/shuter
neznámy
neznámy | 7.8.2012 21:20
zaujimavé nápad dobrý ...dnes kludne vynadam celemu svetu -SADLEY-
neznámy
neznámy | 7.8.2012 22:12
Hm, asi som nepochopila, na čo je toto dobré. :)
neznámy
neznámy | 7.8.2012 22:35
No, to neviem presne ani ja. Preto som si to zalozil tiez :-) Ocividne to nefungovalo, jak pisem tie weby uz neupdajtuju svoje fb stranky.
V kazdom pripade mi to pride ako zaujimava myslienka. Ked som este pracoval pre velku korporaciu, ta firma vynakladala znacne prostriedky na to aby zistila co za ludia pre nu pracuju. Napriek tomu vzdy ziskali len skreslene informacie, proste sa nikto neodvazil podavat negativne informacie a tak aj totalne neschopny ludia boli vdaka verbalnej gymnastike vykreslovany pozitivne. Vsetky prostriedky vysli nazmar. Nefungovalo ani take daco ze anonymne hodnotenie nadriadenych. A pritom v pripade manazerov su to informacie ktore ma kazdy k dispozicii - kazdy vie ohodnotit svojho sefa. Nikto to nespravil. Tieto webovky zabrdaju do podobneho spektra v osobnych vztahoch. Mnoho ludi aj na zverokruh chodi len preto aby sa dozvedelo to co uz niekto iny o nich vie ale neexistuje kanal akym to podat, takze si citaju Rudiho vyklady horoskopov.
neznámy
neznámy | 8.8.2012 10:18
z toho mi vyplynuli dve možnosti
intenzívna mediálna snaha presvedčiť ľudí, že sa nenávidia fungovala až tak, že sú fšetci paranoidní

alebo

nefungovala vôbec, a napriek intenzívnej snahe médií presvedčiť ľudstvo o tom, že sa nenávidíme, sa stále tvrdohlavo milujeme :)
neznámy
neznámy | 8.8.2012 12:37
myslim, ze staci si rozanalyzovat vztahy so svojim okolim a typ ludi co sa nam opakovane pletie do cesty, dalej vsetko to co so srdca nenavidime alebo milujeme, typ chorob co sa na nas lepi, pripadne typ udalosti, ktore sa nam deju a potom trosku prelistovat v jungovych knihach o tienoch, ci psychologickych funkciach a mame celkovo dost presny obraz o nasej osobe bez toho feedbacku, ci astrologii:) aj ked zas pravda, ze niekto moze mat pri tejto analyze problemy s objektivitou...
neznámy
neznámy | 8.8.2012 16:54
Z toho co si napisal, moze mat niekto aj problem s casom :-)
neznámy
neznámy | 8.8.2012 17:29
Keď tak nad tým uvažujem, že čo by mi to dalo, keby som sa dozvedela, čo si o mne myslia iní ľudia, tak by to na mojom pocite sebahodnoty nezmenilo nič.
Lebo to ako sa cítim sama v sebe a zo sebou nemá nič spoločné s tým, aké rôzne názory majú na mňa rôzni ľudia.

A ozaj, už ti niekto vynadal? Však ale to môže byť aj opak. Niekto ti napíše, ako ťa má rád, alebo aký si perfektný. :D
neznámy
neznámy | 8.8.2012 17:58
presne tak, Zuzana-THUMBSUP-(neber teraz osobne moju chvalu, ale ako vidim nemas s tym problem:D). V jednej knihe o mnichovi makariovi tento radi, ze podmienkou duchovneho postupu je zostat mrtvym pred svetom a jeho poziadavkami, to znamena, ze by sa nas nemalo prilis dotykat ci nas niekto chvali alebo hani. Viem si vsak predstvit, ze to nie je jednoduche byt v pozicii mrtveho chrobaka. Ludia su uz nasyteni tym, ked ich niekto chce niekam nasukat a ked im je naservirovane aby kydali na svojho sefa, tak jednoducho nebudu, lebo im to moze brat aj slobodu ich vlastneho rozhodnutia.
neznámy
neznámy | 8.8.2012 19:48
Zaujala mne pozice mrtvého chrobáčika :)

Je to dost těžké, protože nevíme nebo nedokážeme určit, co v nás chce nadávat, vstekat se, vyvolávat hádky. Jakmile objevíme, že toto vše vyprovokovává naše emocionální tělo, máme možnost sledováním podobných situací své chování změnit .. chce to nenechat se stáhnout emocemi, to je ale v tom okamžiku nelehké, zvláště jsme-li zvyklí se chovat podle zajetého vzorce. Někdy děláme chybu v tom, že se snažíme chovat nezúčastněně, což vypadá jakože jsme vyrovnaní, ale ve skutečnosti jsme své chování potlačili. Po čase stačí jen drobounký podnět a člověk vybuchne jakoby ho krájeli zaživa-NOOO- -WALL-
neznámy
neznámy | 9.8.2012 23:39
Nikto mi nevynadal ... cele zle :-(
neznámy
neznámy | 10.8.2012 09:15
No chudáčik si, to ma mrzí.
Mne keď nikto nevynadá, tiež to nerozdýcham a mám z toho depku. :D
neznámy
neznámy | 10.8.2012 16:10
mohol by som ti ponadávať aj keď v tvojom prípade nemám takú potrebu, ale mali by sme si uvedomiť jednu dôležitú vec. Slovo má vo vesmíre najväčšiu moc. je to myšlienka-informácia, ktorá dostala dynamiku a väčšiu silu. na tomto princípe sú založené mantry, zaklínadlá, urieknutia, autosugescie a ono to funguje či si z toho robíš srandu, alebo nie. aj drobné slovo to pohne určitým smerom a nie len na jemných úrovniach, ale aj na psychologických (sorry za suchárske reči). v každom z nás sú dobré aj zlé vlastnosti a je na nás, ktoré si budeme všímať, vyživovať ich mentálnou energiou, teda ktorou cestou sa vyberieme.

tuto sú fotky ako reagujú molekulárne väzby vody na slová:

http://www.masaru-emoto.net/english/water-crystal.html

všimni si predposledý odsek "water and words" a obrázok ako sa zatvárila voda pri "You disgust me" - hnusíš sa mi. to bol dokonca nápis na nejakom nápoji, ktorý bol týmto jemne programovaný
neznámy
neznámy | 10.8.2012 16:19
čo sa týka sociálnych sietí a vzájomného nadávania, tak tam ide o podobný efekt ako keď zavrú dvoch (alebo viacerých) potkanov do malej klietky, tak aby boli v kontakte a neustále do nich z hora pichajú ihlicami... čo sa stane.. vynervujú sa a začnú sa navzájom hrýzť a skákať do seba na roztrhanie. dnešná spoločnosť je na tom podobne, pretože je pod obrovským tlakom prostredia už aj tak skazenej spoločnosti a hlavne politiky nad ktorou nemajú žiadnu moc. situácia vo svete je ako tie dlhé ihlice čo do nich vrážajú. to ľudí stresuje, zožiera, vytvára v nich napätie a tlaky ktoré z nich vypudia tie najhoršie vlastnosti. je to taký náš duchovný tréning na zemi. sme tu aby sme sa naučili riešiť svoje nezvládnuté vlastnosti, ktoré máme hlboko v sebe, aby sme ich spálili, alebo oni spálili nás. to sa už prelína s témou postavenia pluta, uránu, atd. takže je na nás ako sa rozhodneme...

spálime zlo v sebe, alebo sa necháme spáliť zlom?
neznámy
neznámy | 10.8.2012 16:58
"Kdo se rozhodne bojovat proti šílenství, sám zešílí"
E. Tolle "NOVÁ ZEMĚ"

.. neboť přijme vibrace šílenství, postaví se na jeho úroveň. Lepší je pozastavit se nad tím, proč se zpráva o šílenství světa dotýká mne samotného .. jestli se třeba chovám podobně šíleně, ale poukazovat na jiné je pohodlnější a odvrací pozornost ode mne? Přijetí sebe takového, jaký jsem, je základ pro přijetí duality světa, které se však nemusím přímo účastnit -FLOWER-
neznámy
neznámy | 10.8.2012 17:15
no lebo niekedy je clovek sialeny z toho, ked sa zaobera vlastnym sialenstvom. Niekedy si trochu vydychne napriklad aj vtedy, ked poukaze na sialenstvo inych:D( toto tu, tento zubaty smajl uplne vyhradne nahradzuje velke uvodzovky. Nic zo slov napisanych v tomto pripevku nebolo myslene vazne a ak sa to nahodou zhoduje s realitou, tak to je vysledkom vasej prilisnej imaginacie. P.S prosim nezatahujte ma vasou bujnou fantaziou do spleti vasich imaginarnych vymyslov, a ak ste vyslovene presvedceni, ze som svoje slova pouzila za istym ucelom niekoho posudzovat, zaradit alebo ponizit, tak to tak nie je. Tento prispevok bol vyslovene podany z humoznej pozicie, dlhosiahle vysvetlenie coho vsak toto jeho poslanie uplne degraduje-LOL-)
neznámy
neznámy | 10.8.2012 17:40
:) Všeho moc škodí .. někdy stačí nebrat se až tak vážně -LOL--THUMBSUP--FLOWER-
neznámy
neznámy | 10.8.2012 21:10
Ja som si pri tom shuterovom prispevku uvedomila, ze aka dokaze byt manipulacia pre druhych nechutna. -ROLL-
A mas pravdu, niektore myslienky ludi su tak silne, ze ich (niekedy aj bohuzial) citit.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...