mesiac
Piatok, 26.4.2024
Meniny má Jaroslava

Astrológia a horoskopy - 

"Konvoj" leti cez 7 dom :)

neznámy
neznámy | 14.5.2015 23:17
Ahojte, dostal som sa k zaujimavej "postupke" kedy mi v dohladnej dobe bude tranzitne cestovat Merkur, Venusa, Mars, Jupiter, Severny L.Uzol a este aj Lilith 7 Domom. A aby to nebolo malo, prave prechadzam navratom Saturna (9. dom/strelec) -WALL-

Uz sipim, ze to bude pomerne intenzivne obdobie tykajuce sa vztahov, preto sa chcem spytat: zazili ste niekto tranzit takejto (alebo podobnej) tlupy :D cez 7 Dom?
neznámy
neznámy | 15.5.2015 09:02
Tak na mňa nemáš. :) Začiatkom októbra bude môj konvoj ešte väčší.
Budem mať v sedmičke od descendentu takéto poradie.
Venuša, Mars, Jupiter, Luna, severný uzol, Merkur, Lilith a Slnko.
V sedmičke mám konjunkciu Pluto Urán, čiže postupne mi prejde cez Pluto Urán celá táto formácia.
Vypadá to teda pekne divoko. Škoda, že to mám len pred sebou rovnako ako ty, takže budem naopak vďačná za tvoju skúsenosť, tvoj konvoj zrejme zasiahne skôr. :)
martinbd
martinbd | 15.5.2015 11:07
Merkúr, Venuša, Slnko vždy cestujú spolu, ich tranzity nie sú veľmi dôležité, z dlhodobého hľadiska, ani tranzity Marsu nie sú veľmi dôležité, ale môžu byť spúšťače iných tranzitov, z tých všetkých čo si vymenovala, akurát Jupiter má akú takú dôležitosť, takže nič mimoriadne vo vzťahoch by som nečakal, jedine že by tam bolo ešte niečo iné.
neznámy
neznámy | 17.5.2015 23:03
:D takze nielen u mna bude zivo :) uvidim, co bude, mozno sa podelim o "zazitky"
neznámy
neznámy » martinbd | 17.5.2015 23:05
je tam nieco ine, Chiron v kvadrature na Venusu - tento aspekt mam uz od konca minuleho roka, no a uz mam za sebou dva kratke intenzivne vztahy, a kedze to bude aktivne az do konca roka (myslim) silno som zvedavy na ten zvyrazneny 7 dom..
martinbd
martinbd | 18.5.2015 06:21
Jedna asi neberieš do úvahy orbis, pri tranzitoch sa berie zhruba 1°, potom Chiron je vedľajší prvok. 7 dom, z toho čo si písal, nie je zvýraznený.
neznámy
neznámy » martinbd | 18.5.2015 20:55
bral som do uvahy vyznam 7 domu v spojitosti s chironom.

ten orbis sa meni pocas obdobia (0-1; 1-5; 5-1; 1-0) a takto stale dookola, z pozorovania som si vsimol, ze prave okolo toho 1 stupna boli tie najvacsie turbolencie. Tiez som Chironovi pripisoval maly vyznam, az donedavna, kedy som bol prinuteny na to pozriet z ineho uhla. Rovnako ako ostatne minoritne asteroidy a body.
neznámy
neznámy » martinbd | 18.5.2015 21:26
Chirona ako vedľajší prvok tiež nevidím. Presvedčila som sa nie len cez svoj horoskop ako fungujú chironské tranzity.
Ja viem. Stále dookola meliem svoje. :) Ale Lilith a Chiron majú podľa môjho názoru v horoskope mimoriadny význam.
neznámy
neznámy » martinbd | 18.5.2015 21:42
Nechcem Ti do toho veľmi kecať, ale ja som za posledné dva roky prešla dvomi slušnými krízami, a v oboch prípadoch ráčil byť Chiron tranzitne prítomný... tak čo si o ňom myslieť, je ozaj nepodstatný? Neviem.

Prvýkrát, keď mi prechádzal cez mesiac (vládca horoskopu). Mala som nedoriešenú tému Luna/Pluto, ktorú mám zvýraznenú asi aj 4x a pekne som ju musela otvoriť, vrátiť sa späť a spracovať. Príjemné to nebolo.
A teraz mi zase robí opozíciu na Saturn, vládcu 7. domu a tiež ma, okrem mnohého iného, upozorňuje na nesprávne postupy a chyby vo vzťahu Ja a Ty, hlavne čo sa komunikácie týka (mám ho v 3. dome). A tiež to príjemné nie je, ale teraz sa k tomu pridal aj ten Nov.

Chiron naštudovaný nemám, ale podľa vlastných skúsenosti sa mi zdá, že má naozaj tendenciu vybrané témy ozdravovať. :)
neznámy
neznámy | 18.5.2015 21:48
Tiež som mala tranzit Chirona na Venušu, kvadrát. Každý to síce máme vo svojom horoskope inak, ale podstatný bol u mňa pocit, že sa v "láske" al. vzťahoch uberám nesprávnym smerom, resp. staviam na nesprávnom základe. Že niečo nie je tak, ako by malo byť - nejaké chybné zadanie, chyba vo vzorci, v prístupe.
martinbd
martinbd | 18.5.2015 21:48
Pozrel som zopár rokov dozadu tranzity Chiróna, nič jednoznačné a významné som nenašiel, okrem toho sledujem aj tranzity na Chiróna, tie občas fungujú, občas nie. Takých asteroidov je kopec. Dôležité je rozlíšiť, čo je podstatné a čo nie, ináč sa človek v horoskope úplne stratí a nezíska podstatné informácie.
Lilith je veľmi sporný prvok, ani nie je jasné, ako ho definovať, poloha je veľmi neistá, rozptyl možností, kde sa nachádza ide cez zopár znamení. Lilith má takú vlastnosť, že priťahuje pozornosť, to podstatné, ako napríklad postavenie Slnka, alebo tranzity Pluta sa ľuďom stráca a fixujú sa na tento sporný a vedľajší prvok, asi to súvisí s jej povahou, že priťahuje pozornosť.
martinbd
martinbd | 19.5.2015 06:53
Mám spracovaných zhruba posledných 15 rokov môjho života, udalosti, tranzity a direkcie. Často sa stáva, že pôsobí veľa vplyvov naraz, to že je niekde prítomný tranzit nejakého prvku, ešte neznamená, že to s tým súvisí, je potrebné preskúmať všetky dôležité vplyvy, až potom sa dá oddeľovať, usudzovať, čo je aký vplyv. Dôležité tranzity zvyknú byť spojené s dôležitými udalosťami. Dôležité udalosti sú tie, ktoré si človek pamätá. Nejaký tranzit môže človek prežívať, počas jeho pôsobenia, ale ak si na neho o rok nespomenie, tak to nie je niečo dôležité. Prezrel som zopár rokov dozadu tranzity Chiróna, v tom čase som tam buď nemal dôležitú udalosť, alebo sa dialo niečo opačné, len v jednom prípade by sa dalo uvažovať, aj keď trochu mimo oribs, ale vzhľadom na ostatné vplyvy, ktoré tam pôsobili nie je možné jeho vplyv oddeliť. Ak by si ma chcela presvedčiť o jeho pôsobení, musel by som vidieť všetky vplyvy v danom období. Nevravím, že nemá vplyv, bavíme sa o tom, či má vplyv dôležitý.
neznámy
neznámy » martinbd | 19.5.2015 08:20
Čo mám odpozorované ja, Chiron , alebo Lilith nie sú signifikátormi nejakých udalostí, ide o pocit, veľmi intenzívny a špecifický pocit počas tranzitov.
Ale všímam si to hlavne pri kontakte s Plutom, Uránom, alebo naopak pri Lune.
Na vonkajšej rovine sa nemusí odohrávať takmer nič. A neopisujem iba svoju skúsenosť.
Niektorí opisujú skúsenosť s tranzitmi Chirona cez choroby, ktoré ich v tom období postihujú. Takú skúsenosť nemám. Ale ani ju neodmietam.
Myslím, že to ako kto prežíva, alebo si uvedomuje tranzity Chirona, alebo Lilith je veľmi individuálne.
Niekto ich proste nerieši, nie su jeho témou. Asi tak.
neznámy
neznámy | 19.5.2015 08:44
Keď sme minule rozoberali tému Lilith/true Lilith, tak som si pozerala, čo sa deje pri jej tranzite na nejaký bod. Rozdiel bo iba v tom, že jedna na tom bode stála a tá druhá cez ten bod prechádzala hore dolu, ako keby okolo neho krúžila.
Pripomínalo to nejaký merač tlaku napríklad. Kmitalo to s dosť veľkými odchýlkami, ale stále okolo daného bodu.
neznámy
neznámy » martinbd | 19.5.2015 11:15
Súhlasím s tvojím tvrdením, že informačná hodnota tranzitov Chiróna nie je nejako zvlášť podstatná a tak isto Lilith už vôbec nie, tu ani nesledujem. Mám Chiróna v 1. dome v Býkovi v rámci T-kvadratúry v opozícii s Venušou v 7. dome a kvadratúrou práve na Lilith v 11. dome, ale nejako podrobne som toto postavenie neskúmala, keďže ani ja týmto prvkom neprikladám väčšiu významnosť. Tak, ako aj píšeš, dôležitejšie sú iné prvky a tranzity transaturnovských planét na osobné planéty hlavne a kde aký asteroid môže mať síce vplyv, ale nejaký dlhodobejší význam by som od toho neočakávala.
neznámy
neznámy | 19.5.2015 18:29
zaujimavy postreh..ten pocit som pocas vztahov nemal, az po nich, ze som sa hnal za niecim, co bolo pre mna v konecnom dosledku nevhodne (typ partnerky/okolnosti/povaha).

Inak som sa dostal k vysvetleniu, kde tento tranzit stazuje "viazanie sa" vo vztahu. Inymi slovami, jeden ci obaja partneri sa nechcu k tej druhej osobe citovo naviazat.
neznámy
neznámy » martinbd | 20.5.2015 13:06
Jasné, chápeme sa. Tiež tranzity Chirona nepreceňujem a tiež netvrdím, že sám o sebe spúšťa procesy.

Len dokresľuje celkovú situáciu, v ktorej sa človek v danej chvíli tranzitne nachádza.
Pocitovo dodáva udalostiam, témam, prežívaniu ďalší rozmer. Chironsky, dajme tomu :)

Inak povedané, keby som u Teba videla, že okrem iných tranzitoch máš aj tr. Chiron niekde na strategických miestach, iste by som sa Ťa spýtala, či okrem prežívania svojich tranzitov, svojich tém, necítiš ešte nejaký iný tlak, bolesť, napätie, stres, čo ja viem. Samozrejme podľa charakteru zúčastnených prvkov.

Keby si odpovedal, že nie, necítiš, tak O.K., pomyslela by som si, že si zrejme v otázkach stretov so svojou vlastnou povahou za vodou, čo je super -PUH-
neznámy
neznámy » martinbd | 20.5.2015 13:49
Alebo ešte inak, prepáč Aether...

Keby som za Tebou prišla ako za astrológom s tým, že momentálne pociťujem neuveriteľný stres, alebo bolesť, že mám pocit, ako by ma pralo v práčke, mlelo na mlynčeku. Kukol by si tranzity a direkcie a ako chlap a astrológ by si povedal, že hej moja, máš za sebou kvadrát od Neptúna na Venušu, padol Ti vzdušný zámok, to je celé.
A ja by som Ťa presviedčala, že nie, je tam aj niečo iné, iný rozmer. Zapol by si si tranzitný Chiron a robil by zhodou okolnosti opozíciu na radixový saturn, vládcu 7. domu. Človek môže prežívať tranzity cez seba, aj cez dôležitého človeka. O čo tu ide, neriešim, nezaoberám sa možným výkladom.

Len som chcela povedať, že tr. Chiron nepreceňujem, ale ani nepodceňujem, keď sa bavím s druhým človekom.
Ale chápeme sa Martin, rozumiem Tvojmu prístupu, súhlasím s Tebou, fakt, že hej.
-FLOWER-

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...