mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Vtipy a haluze - 

Manažér verzus ajťák :-D

neznámy
neznámy | 20.8.2019 11:34
Manažér opisuje pracovný deň

Mali sme vo firmu ultra dôležitú poradu, kde som mal predniesť prezentáciu. Makal som na nej celú noc, hodil som to na USB kľúč a ráno letel do ofisu vytlačiť podklady. Zapnem počítač a nič, ten krám akurát dnes musel štrajkovať. Tak som zúfalý okamžite volal nášho správcu systému. Zdôraznil som, aké je to dôležité, tak hneď došiel.

Neviem, či sú aj u vás takí, ale ten náš vyzerá ako pralesný neandertálec. Kravatu a oblek som na ňom ešte nevidel. Roztrhané tenisky, strapatý, s týždňovým strniskom, vlasy, ktoré ešte nevideli kaderníka, s nechtami bez manikúry a na tričku ste mu videli stopy včerajšieho obeda. Poviem vám, na party by som sa k takému kolegovi nepriznal.

Vošiel do roomu s úplne nepríčetným pohľadom, došuchtal sa ku stolu a - tomu neuveríte - začal zaklínací rituál.

Ako prvé si sadol ku stolu. Chytil si hlavu do rúk a začal prstami prechádzať hore dole, až kým nemal z hlavy úplný výbuch. Môj kaderník by musel po takejto operácii pracovať snáď hodinu, aby to dokázal dať dokopy. Popritom si mumlal tajomné slová, ktoré vyslovoval v nejakej neznámej reči. Aspoň ja som z toho nič nerozumel, hoci som precestoval aj Čínu, Indiu a Blízky východ.

Naraz nadskočil a začal sa prudko otáčať na stoličke, neprestávajúc zaklínať. Tak ako náhle začal, tak skončil. Nohami zastavil otáčanie tak prudko, že sa moja čínska váza pri stole otriasla, až som sa bál, že spadne.

Nahol sa nad počítač a pokračoval v magických úkonoch. Mával rukami a zrejme dodával počítaču vesmírnu energiu, alebo čchi. Pripomínalo to nejaký výjav z praveku, tanec dervišov či extázu brahmanského sanjásina.

Verte, keby ste tam boli, mráz by vám z toho výjavu behal po chrbte. Normálne bolo cítiť, ako sa ochladilo a mal som pocit, ako keby sa okolo toho človeka zbiehali démonické sily.

Ako to skončilo? Keď dokončil všetky úkony, ktoré zrejme rituál vyžadoval, nahol sa k počítaču a zapol ho. Stroj sa rozbehol a správca mlčky odišiel.

Videl som už všeličo vo svete, ale nikdy by som neveril, že v "tejto krajine" uvidím taký zjavný dôkaz komunikácie s nadprirodzenými silami. Páni, ten človek je skutočný mág.

-------------------
Ajťák opisuje pracovný deň

Spravím si rannú kávu, zapnem si hru Age of Empires, keď volá ten nagelovaný hlupák z marketingu. Však viete, ten, čo všade bol, všetko videl, my sme zasraní primitívni domorodci a Slovensko je pre neho "táto krajina". Vraj OKAMŽITE musím dôjsť a opraviť počítač, inak nebude môcť vytlačiť podklady na farebnej tlačiarni. Svet by zrejme zbláznil, keby nemal tabuľky vo farbe.

Prídem k počítaču, sadnem ku stolu a pozriem na šnúru napájania. Ten idiot si ju navinul na stoličku. Keby som mu mohol povedať, čo si myslím, asi by mu vybuchla hlava, tak som len zalomil rukami - Bože, za čo ma trestáš a pár súkromných nepublikovateľných nadávok. Otočil som sa na stoličke, šnúru som zapojil do počítača, ten som zapol a odišiel.

Kretén, len tam stál s otvorenou hubou.
milan08
milan08 | 30.8.2019 06:19
kazdy ma svoj ritual,hlavne ze opravil.
neznámy
neznámy | 30.8.2019 07:38
Toto ma dobre pobavilo hned z rána. Super, dúfam že si dal za to dobre zaplatiť.
Glossfin
Glossfin | 2.9.2019 21:35
Naozaj skvelá ukážka, ako sa môžu líšiť dva pohľady na tú istú vec. :)-BOW-
emanuel
emanuel | 2.9.2019 23:25
realita
neznámy
neznámy | 28.3.2021 22:33
:-D Poslal som synovi obchoďákovi, ktorý ma v oblasti IT určite strčí do vrecka. Dnešní mladí ...
emanuel
emanuel | 31.3.2021 13:52
mohla to byť aj stredná až staršia generácia,ja som tiež neni za počítačom macher

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...