mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Oznamy a akcie - 

Petícia

neznámy
neznámy » simetra | 13.11.2020 22:40
presne tak
emanuel
emanuel » Ailin | 14.11.2020 00:37
Ja to netvrdím,ale zjavne sa popri corone nevnímajú všetky Sulíkové kroky,uznávam je naozaj najchytrejší v koalícii a ľudia sa znova nechajú opiť rožkom,tak ako pri Matovičovi....momentálne vo finále totiž Sulík takticky vyhráva
astonm
astonm » emanuel | 14.11.2020 12:10
To, že je tu takáto mizéria, je dôsledok len a len historických socialistických ideí, ľavicových politík a myslenia. Celé generácie sa totiž tlačila ľuďom do hláv predstava, že pravicová politika je zlo, ktoré z ľudí robí neslobodných otrokov. A robilo sa to len preto, aby sa zakryl fakt, že neslobodných otrokov z ľudí robila práve komunistická ideológia. A nebolo to len preto, že človek nemohol cestovať, alebo sa slobodne vyjadrovať. Bolo to hlavne preto, že si nesmel zarobiť vlastnou prácou a šikovnosťou viac, ako politici nastavili tabuľky. Spoločenská a sociálna rovnosť je síce ľúbivá a lákavá idea, ale aj utopická a nerealizovateľná. A prečo? Lebo prírodné zákony jednoducho neobabre žiadna ideológia, žiadny -izmus, žiadny politik. Rozdiely sú základným motorom vývoja, evolúcie. A je jedno, či ide o rozdiely medzidruhové, spoločenské lebo sociálne. Preto žiaden pokus o rovnostárstvo a bezrozdielovosť musí skôr, alebo neskôr skončiť fiaskom. Nevravím o rovnoprávnosti pred zákonom, to je niečo iné. Mimochodom, rovnoprávnosť pred zákonom, aký to paradox, je najnižšia v spoločnostiach, ktoré sa vyhlasujú za socialistické a teda najsociálnejšie, a najväčšia v tých, ktoré sú označované za kapitalistické a nesociálne. Píšeš, že máme jeden z najhorších sociálnych systémov. V rámci EU je to tak. Ale nato, aby bol lepší, musíš mať nevyhnutne zdroje. To, že je inde sociálna politika na vyššej úrovni ako u nás, je dôsledok pravicovej politiky, ktorá umožnila vytvárať väčšie hodnoty, ktoré následne naplnili štátny rozpočet dostatkom prostriedkov. Sociálna politika sa nedá robiť bez zdrojov. A tie môžeš legálne získať len dvomi spôsobmi. Produkciou alebo pôžičkou. Kam nás priviedlo obmedzovanie produkcie za socializmu a zadlžovanie počas "ľavicových" vlád Fica môžeš vidieť keď vykukneš z okna bytu, domu.
emanuel
emanuel » astonm | 14.11.2020 16:35
nehádzala by som to na žiadnu politiku ani štruktúru ktorá pôsobila v krajine išla by som hlbšie do histórie ako sme sa správali historicky a celá naša mentalita to neprelomí ani vláda doľava ,doprava či stredová
astonm
astonm » emanuel | 14.11.2020 18:00
Teraz neviem, ako to myslíš, lebo po vzniku Československej republiky, pred druhou sv. vojnou, sme boli jednou z najvyspelejších priemyselných a ekonomických štátov v Európe. A II svetová vojna nás až tak veľmi nezasiahla. A po nej na Slovensku vo voľbách vyhrala demokratická strana. Takže predpoklady nato, aby sme sa stali istým spôsobom priemyselnou veľmocou tu boli. Všetko ale poslali do kytek komunisti. Doslova a do písmena. Zničili priemysel, školstvo, morálku, ľudské osudy a aj životy. Zato prinútili ľudí aby sa naučili špekulovať s tovarom ku ktorému mali ľahký prístup, podplácať a kradnúť. Heslo "Kto nekradne, okráda rodinu!" mohlo vzniknúť len v socializme. Podstatným sa stala ideológia a strana. Človek ako jedinec, nebol zaujímavý a podstatný, lebo bol ľahko nahraditeľný. Neprodukovalo sa aby sa uspokojilo obyvateľstvo, ale aby sa plnil plán, ktorý navrhla strana, lebo strana verila, že dokáže naplánovať život nielen krajine a štátu, ale aj jedincovi. Všetky reči o dôležitosti človeka, ako jedinca, boli len ideologické keci a táraniny. Človek bol braný len ako súčasť množiny, ktorá má napĺňať stranícky plán a ideológiu. Žiaľ, tak to bolo a výsledok tohto chorého myslenia budeme naprávať ešte jednu - dve generácie. Takže neviem o pozostatkoch ktorej histórie si to myslela.
neznámy
neznámy » emanuel | 14.11.2020 19:39
úžasná taktika z dovolenky v Dubai...hnus..doma kríza a on dovolenkuje
hrabeti
hrabeti » emanuel | 14.11.2020 21:06
To sme sa asi nepochopili.
Mne nejde do hlavy, ako je možné, že tu po dvanástich rokoch sociálnej vlády máme, citujem teba, najhorší sociálny systém, aký si zažila a napriek tomu si pýtaš ďalšie roky tej istej "sociálnej" vlády.
Akosi mi v tom chýba logika.
To čo píšeš o Sulíkovi sa môže prvoplánovo zdať ako pravda, ale Sulík určite obyčajným zamestnancom sľučky nepriťahuje. Len si uvedomuje, že keď sa podnikateľom bude dariť, bude sa dariť aj ich zamestnancom.
Zas Sulík nie je z tých, ktorí by podporovali otroctvo. Naopak, pokiaľ viem, chce uberať z daňového zaťaženia zamestnancov.
hrabeti
hrabeti | 14.11.2020 21:11
Keby si sledovala, čo všetko Sulík robí, s kým sa stretáva, rokuje a na čom pracuje, tak by si mu tú dovolenku dopriala.
Konečne jeden človek, čo aj vymýšľa, premýšľa, ako postaviť ekonomiku na nohy a má skutočne snahu urobiť niečo pre krajinu, no ale typický, slovenský, primitívny človiečik mu to bude zazlievať.....chorý národ toto.
Ale hlavne sa udierajte do hrudí, akí ste vy hrdí slovänia a voľte si kreatúry typu Harabina, Pellegríniho, Fica a Kotlebu, ktorí vás budú sprosto okrádať, tých si budete chváliť.
Sorry, ale nemám na vás iného slova - idioti.
Magnician
Magnician » hrabeti | 14.11.2020 21:31
pravda,pravda,,,,Sulíkovi ako pravému kaviarenskému povaľačovi,,ten Dubai iste nezaškodí,,tam sa mu dobre premýšľa a v nedeľu bude mať iste aj tie rožky na raňajky,,,,,zalez aj ty niekam nech tu nemusíš,,potom ľuďom nadávať do idiotov,spľaskni z tej baranej nátury,,pani mala len iný názor ako Ty
lak
lak » astonm | 15.11.2020 07:16
Veľmi rozumné názory, veľké ďakujem za ne.. Radosť čítať.. Ďakujem aj ostatným za príspevky
lak
lak » hrabeti | 15.11.2020 07:17
-THUMBSUP-
neznámy
neznámy » hrabeti | 15.11.2020 08:44
hm..no ďakujem pekne Vaša osvietená urodzenosť, ešte aj veštecké sklony ohľadom volieb, je vás škoda na tomto fóre, asi by ste mali zamieriť do parlamentu..alebo... vlastne tá prezývka, Váš Nik to všetko vysvetľuje,
nikav
nikav » hrabeti | 15.11.2020 11:50
Podľa seba súdiš celý národ?! Veď aj ty si jeho súčasťou. -WINKIE-
hrabeti
hrabeti » Magnician | 15.11.2020 18:31
Tak Sulík narozdiel od tvojich idolov vytvoril sieť úspešných firiem a starať sa o blaho takéhoto nevďačného národa nemá vôbec za potreby, robí to z dobrej vôle a súcitu.
Nemusel by už robiť nič, za vodou bol už pred vstupom do politiky.
Pre takého Peťka Pellegríniho či Fica je jedinou kariérou politika, tí ľudia sú odtrhnutí od reálneho života, nič poriadne v živote nerobili. Okrem zakladania zločineckých skupín, pravda...
A kto chce takýchto ľudí späť, je idiot, za tým si stojím.
hrabeti
hrabeti » nikav | 15.11.2020 18:34
S tou paňou a jej podobnými ma spája jediná vec - spoločný jazyk a miesto pobytu.
Inak je to odlišný živočíšny druh podľa mňa.
Aj ten spoločný jazyk je diskutabilný, keď čítam písomný prejav tejto sorty ľudí na fb, či hoci aj hovorené slovo, mám pocit, že to je nejaká iná reč, iba vzdialene pripomínajúca slovenčinu.
A pritom sú to tí najhrdší sloväni, zvláštne.
Asi k tej hrdosti patrí aj riadna dávka ingorantstva, aj voči rodnému jazyku.
Magnician
Magnician » hrabeti | 15.11.2020 23:05
čo Ty splietaš,za blbosti a čo ty vieš vôbec o mojich idoloch,,,,trafil si dobre vedľa,nepodsúvaj mi tu smerákov,obávam sa ,že si riadny chumaj a keby hlúposť a arogancia nadnášala,tak :D
hrabeti
hrabeti » Magnician | 16.11.2020 08:25
Smer/Kotleba/Harabin/Hlas..... prašť ako uhoď.
Ak ideš na utorkové "protesty" za záchranu zločincov pred basou, alebo ich schvaľuješ, si jasný.
Magnician
Magnician » hrabeti | 16.11.2020 18:23
pri Perúnovi zas si vedľa,,,ale pravdou je,,že Matovič by mal prepustiť svoj post niekomu inému-lepšiemu.alebo by mal počúvať aspoň toho Sulíka.....no nič myslím,že by sa tu nemalo debatovať o politike,,nuž mea culpa :D
neznámy
neznámy » Magnician | 16.11.2020 21:08
Myslím si, že mu nie je nutné vyhovárať idoly :-). Má niekoho komu verí a u koho môže aj prehliadať niektoré veci a má svoje záujmy. Nechajme ho, život aj tak najlepšie ukáže kto bol k pravde bližšie :-).
Magnician
Magnician | 17.11.2020 12:05
svätá pravda...
Stránka:
1 2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...