mesiac
Štvrtok, 18.4.2024
Meniny má Valér

Láska a vzťahy - 

Dieťa áno, ale bez svadby.

neznámy
neznámy » lak | 27.4.2017 10:49
-LOL- To si dobre napisala...

Bud je dovod dieta, alebo zmyslanie typu - ono sa to tak vzdy a vsade robi... :D -ROFL- A potom to tak aj vypada -PUH-
lak
lak | 28.4.2017 00:50
-LOL- -COFFEE-

suhlasim :) manzelstva zalozene na cistej laske su vynimocne -HEART- :)
neznámy
neznámy | 28.4.2017 08:44
-PUH- Hloupá otázka by v sobě neobsahovala potenciál odpovědi. Chceš slovní popis, nebo konkrétní příklad? -BIGEYE-

Vztah je přeci binární dilema
Druhý den přemýšlím, jestli je "binární" výstižné (všeobsahující) slovo. Teď je hodně moderní uvažovat, že vztah může být jen náš vlastní k sobě samému. Jenže to obsahuje dovětek - reflektovaný do vnějšího světa. Takže zase binární. Nebo už jsme tři? -LOL-
Jo, vím, nemám chlastat :D
neznámy
neznámy » lak | 28.4.2017 09:05
Obyčajne dlhšie vydržia manželstvá, ktoré sú založené zo začiatku na láske a neskoršie partneri dokážu komunikovať, spolupracovať a dohodnúť sa, prispôsobiť sa zmeneným podmienkam. Niekto sa takto prispôsobí a niekto nechá vzťah pri prvých prekážkach a ide do ďalšieho vzťahu, tam sa po nejakom čase znovu objavia prekážky - ak nie toho istého druhu, tak sa určite niečo nájde. Ja som sa nerozvádzala a riešili sme problémy (aj keď naši starší súrodenci nás poháňali, že ich riešime pomaly) a bolo to lepšie ako u tých, ktorý mali za sebou viac vzťahov a z každého im zostal ešte nejaký problém.
Svadba, ak je aj v kostole, tak to je hlavne o tom, že si dajú sľub a mali by sa snažiť ho dodržiavať - v šťastí aj v nešťastí, zdraví aj v chorobe a ak sú obidvaja toho schopný, tak tým si môžu byť oporou a zároveň sa vyhnúť všeliakým nástraham, ktoré ich môžu stretnúť pri hľadaní si nových partnerov, lebo tam sú obyčajne aj deti a tie vzťahy sa lkomplikujú (aj s cudzími deťmi).
milan08
milan08 » milan08 | 28.4.2017 10:19
kvoli administrative lepsie svatba.
neznámy
neznámy | 6.5.2017 13:09
Kazdeho osobna vec ... prilis nad tym rozmyslat sa neoplati deti prisli same keby sme nad tym rozmyslali nikdy by sa nenarodili a svadba? Iba strata casu a penazi -PUH-
Saffiyah
Saffiyah | 19.6.2017 18:39
Wikipedie praví:
V každé komplexní lidské společnosti řízené zákonem existuje manželství jako veřejnoprávní akt, a nikoli pouze jako soukromý svazek nebo náboženský rituál. Účel manželství jakožto univerzálního lidského konceptu je regulovat reprodukci ve společnosti. Manželství tedy můžeme definovat jako veřejný sexuální svazek, který vytváří příbuzenské závazky a sdílení zdrojů mezi muži, ženami a dětmi vzešlými z tohoto svazku.
Cílem manželství je harmonické soužití obou manželů, jejich podpory a pomoci a v první řadě výchova jejich dětí.


https://cs.wikipedia.org/wiki/Man%C5%BEelstv%C3%AD#.C3.9A.C4.8Del_man.C5.BEelstv.C3.AD

Volný svazek dvou finančně zajištěných a vyzrálých partnerů je do jisté míry zárukou, že i dětem, z toho svazku vzešlým , nebude chybět nic, co by jim mohl poskytnout legalizovaný pár. Ovšem, existuje mnoho manželství, která neplní svoji prioritní roli, což je péče o děti a jejich výchova. Takže nelze odpovědět jednoznačně, zda svatba, či jen volný svazek.
milan08
milan08 | 22.7.2017 05:48
ja tiez!!!
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...