mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Zdravie a výživa - 

Šokující pravda o lidské stravě

lak
lak | 3.12.2014 02:58
mozno raz budem schopna takto zit :D

http://www.jajsem.com/sokujici-pravda-o-lidske-strave/
neznámy
neznámy » lak | 3.12.2014 08:25
No, neviem.. Čo jedia tí ľudia v zimnom období? Keď si predstavím v obchodoch tú rýchlenú zeleninu pestovanú na pôde ošetrenej herbicídmi a ovocie, orechy a sušené plody ošetrené proti plesniam a škodcom, nepripadá mi to ako zdravšie riešenie, s ktorým sa človek môže detoxikovať..
Riešením je mať vlastnú záhradu a všetko si dopestovať.
neznámy
neznámy | 3.12.2014 16:05
Jedia sezónnu regionálnu napr. od miestnych farmárov (systém debničiek) zeleninu a ovocie dopestované v lete, klíčky, zelené bylinky napr. z kvetináča, sušené ovocie, je veľa možností, len treba chcieť...
neznámy
neznámy » lak | 3.12.2014 16:17
A co na to rika Eskymak?-WINKIE-
neznámy
neznámy | 3.12.2014 16:43
... s veľmi riedkou krvou napriek tomu, že prevažnú časť ich stravy tvorí mäso?
neznámy
neznámy » lak | 3.12.2014 16:46
Ži v súlade so sebou Mili, vtedy bude jedno čo ješ, budeš zdravá a šťastná ... myslím, že práve o toto by sme sa mali snažiť všetci
lak
lak | 4.12.2014 01:21
ano, suhlasim, ze jedina istota je vlastna.. ale mozno je lepsia osetrena zelenina ako neosetrena maso.. neviem.. ale rastliny vyzaruju energiu (podla toho clanku a ja mu verim) a clovek je potom nabity.. vyskusam, dam vediet :DDD
lak
lak | 4.12.2014 01:22
opytaj sa ho
nikav
nikav » lak | 4.12.2014 13:35
Myslím, že každá ľudská rasa sa vyvinula v podmienkach konkrétneho podnebia, tak potom je schopné ju vyživiť.
neznámy
neznámy » lak | 5.12.2014 09:50
Ted mi doslo,proc se dava do pusy u zpracovane praseci hlavy jablko! -NOSMILE-
lak
lak | 5.12.2014 22:28
po spravnosti by sa malo davat jablko bez prasacej hlavy
neznámy
neznámy » lak | 5.12.2014 22:39
Pokud budu jist jen jablka,odvapnim si kosti-NOSMILE-
neznámy
neznámy | 5.12.2014 23:52
Jaké jablko? Citron je to .. ten štrúdl Ti leze i do pašíka :D
lak
lak | 7.12.2014 00:18
bravcova hlava obsahuje vapnik? :D
neznámy
neznámy » lak | 7.12.2014 00:22
Kazda lebka obsahuje vapnik-NOSMILE-
neznámy
neznámy » lak | 7.12.2014 01:39
Niektoré veci sú v tom článku pravdivé, ale niektoré... hmm
Treba mať podľa mňa pestrú stravu. Čo najmenej procesovaných vecí, cukru junkfoodov a iných zbytočností.
Kedysi som bol v presvedčení, že nechcem jesť mäso. Tiež som bol toho názoru, že človek je plodožravec. Teraz si však myslím, že veganstvo ako také nieje veľmi prospešné. Často to porovnávajú ľudia s opicami. Opica, ktorá má však k človeku najbližšie, tuším šimpanz, konzumuje aj hmyz a dokonca občas aj mäso. Ďalej, človek nieje opica. Je to primát ale čo ho robí človekom je kapacita mozgu. No a zistilo sa, že čím viacej tukov má určitý druh primátov v potrave, tým ma väčšiu mozgovú kapacitu. Mozog je z 80% tuk a z toho sú polovica nasýtené tuky.
Ďalšia vec, ktorá stojí za zmienku je, že veganstvo nemá racionálny základ. Je postavené na komplexe morálnej superiority - "Ja milujem všetky živé tvory, nebudem ich jesť, sú to moji kamaráti." Niektorí ľudia budú tvrdiť, že sú viac spirituálny alebo že sú na vyššej úrovni lebo nejedia mäso. Alebo ľudia idú na veganstvo aby zastavili utrpenie zvierat. Ako videl som niektoré filmy z veľkochovov a je to strašné. Nedá sa na to pozerať ako tie nevinné tvory trpia. To určite treba zastaviť. Tým, že ale prestanem jesť mäso ale neadresujem problém. Čo bude ďalej, keď všetci prestanú jesť mäso? Pôjdu na stepy zastavovať levy aby nežrali gazely, ktoré trpia ako ich lev zabíja? To, že takéto zvieracie koncentračné tábori existujú je výsledkom patologickej spoločnosti so sieťami fastfoodov typu McDonald a prehnanou konzumáciou mäsa. Veľký dopyt spôsobuje znižovanie kvality a mäso zo zvieraťa, ktoré žije v koncetráku a strachu celý život človeku skôr energeticky uškodí. Je to sebapotvrdzujúce. Ľudia škodia sami sebe tým ako myslia a tým ako sa správajú k okoliu, zvieratám, planéte... Teraz ide človek do obchodu a kúpi si kuracie prsia. A môže tak spraviť každý deň. Nemá ale kontakt s tým zvieraťom. Nevie čo to znamená ho zabiť, vziať mu život, stiahnuť ho z kože narezať. Keď si to človek robil sám, mal k tomu tvorovi inú úctu, keď ho choval tak sa o neho dobre staral, lebo vedel, že ho bude jesť. A nemohol ho jesť ani tak často. Teraz ľudia žijú s klapkami na očiach v sebaklame. Keď, človek podporí raz za čas lokálneho farmára, ktorý sa o zvieratá stará s láskou je to hneď o niečom inom. Nevznikala by ani možnosť pre existenciu koncentračných veľkochovov.
Človek si musí uvedomiť, že nieje to až tak o tom, čo je ale ako a prečo. Zámer a prístup je dôležitý. Keď budem jesť hocičo, stále to bude na niekoho úkor. Život sa kŕmi životom. To je zákon vesmíru. Rovnako človek nieje na vrchole potravinového reťazca. Lebo potrava nemusí byť zrovna hmotná.
http://vimeo.com/52876035 Celkom dobre vysvetlená dôležitosť tukov. Je to ale v angličtine.

Potravinový reťazec. -WINKIE-
neznámy
neznámy | 7.12.2014 01:50
https://www.youtube.com/watch?v=a8wOzOcoaG0 Celkom dobrá metafora.

And the angel of the lord came unto me, snatching me up from my place of slumber. And took me on high, and higher still until we moved to the spaces betwixt the air itself. And he brought me into a vast farmlands of our own midwest. And as we descended, cries of impending doom rose from the soil. One thousand, nay a million voices full of fear. And terror possessed me then. And I begged, "Angel of the Lord, what are these tortured screams?" And the angel said unto me, "These are the cries of the carrots, the cries of the carrots! You see, Reverend Maynard, tomorrow is harvest day and to them it is the holocaust." And I sprang from my slumber drenched in sweat like the tears of one million terrified brothers and roared,"Hear me now, I have seen the light! They have a consciousness, they have a life, they have a soul! Damn you! Let the rabbits wear glasses! Save our brothers!" Can I get an amen? Can I get a hallelujah? Thank you Jesus

This is necessary

Life feeds on life feeds on life feeds on life feeds on...

This is necessary.
neznámy
neznámy | 7.12.2014 08:39
Zabudol si na možnosť C: niektorým ľuďom mäso vôbec nechutí a na možnosť D: ľudia žijúci v jednote sami so sebou, ktorých vôbec netrápi, že sú vegetariáni a nikomu nepotrebujú zdôvodňovať svoje postoje ...:)

Môj synovec nejedol mäso dobrých 12 rokov, hoci keď mal nejaké 2-3 roky, tak ho brat intenzívne "presviedčal", že to, čo má na tanieri sú kúsky opečeného rožka a maskoval mu to kopou kečupu, ale i tak nedosiahol nič a malý to nezjedol. Synovec je dávno dospelý, skoro 2m vysoký chalanisko, štíhly, vyšportovaný a keď sa má rozhodnúť medzi mäsom a cestovinou, tak si vyberie cestovinu.
neznámy
neznámy | 7.12.2014 10:07
S možnosťou C súhlasím. Možnosti D nerozumiem -NOSMILE-
Ja nechcem zastávať jedenie mäsa ani nič podobné. Každý musí počúvať svoje telo a zistiť, čo potrebuje.
Chcel som len poukázať na to, že veľa ľudí žije v sebaklame. Lebo veganstvo berú ako dáky mostík k vyššej spiritualite. Všeobecne stravovanie je veľmi ťažká téma, nakoľko každý sme iný... :)
milan08
milan08 | 7.12.2014 10:21
kupovane susene ovocie treba pred pouzitim oplachnut pod tecucou vodou
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...