Zdravie a výživa -
pitie Čaju
Hodně důležité je jak čaj děláš a trochu se v čajích vyznat a střídat je podle účinků.
U klasického a zeleného čaje je velice důležitý čas "louhování" ve vodě.
U zeleného i teplota. Měla by být cca 70 stupňů většinou.
Caj pijem, len ked mi uvari moj cajosnob, rozoznava chute i vone a pamata si ktorý mam rada :)
Pytliky by si u nas marne hladal, ale ja myslm, ze ten clanok je prave o pytlikoch, ako podokol drF.
A tak velké mnozstvo pytlikoveho čaju ako tam píšu denne asi nik nevypije, moja sestra je cajova tiez, pije pytliky ale kvalitne, denne par salok zrejme da, no viac ako desat je proste nezmysel, uz z dovodu, ze je to privela tekutiny, caj by sa mal prestriedat s vodou a mna osobne po caji i smedi, hoc je to tektina, paradoxne, pdobne ako kava odvodnuje....
všetky čierne a zelené čaje sú z jednej rastliny - čajovníka, rozdiely vznikajú spôsobom zberu sušenia fermentácie atď....kedy ako dlho a tak, naozaj kvalitný čaj sa asi len tak niekde pomiešaný s burinou nebude dlho váľať, a o tom píšu v tom článku ako nebezpečenstve :)
preferujem prírodnú zelenú kávu a poslednú dobu som si oblúbila herbs coffee od Bercoff, obsahuje zázvor, anýz a kurkumu
ale spomínam si na posedenia pri ruskom samovare, to malo grády))))
každopádne čajový rituál je krásny, obzvlášť v krajinách kde čaj rastie
Zaujala ma zmienka, že čaje z Tesca obsahovali toľko škodlvých látok, že by vraj mali byť preradené z čajov medzi insekticídy. :D
Tiež si myslím, že článok je silno prehnaný pokiaľ ide o normálne kvalitné čaje a nie čudné voňavé sáčky, v ktorých je zmes všelijakého odpadu.
Inak pozdravujem snoba a pavúčie nôžky. :)-COFFEE-
ja som myslela, že čaj nemám rada, zistila som, že zelený áno, ale ozaj kvalitný a správne pripravený, ale to už nie je taká rýchlovka že zaliať a vypiť, pre toho môjho je to taký rituál a niet na to posledné mesiace čas, takže sa u nás moc čaj nepije....