mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Zdravie a výživa - 

Máte nějaké dobré recepty?

neznámy
neznámy | 5.8.2014 21:12
:-)
koření dávám kvůli podpoře trávení hlavně teď v létě není trávící síla moc velká.
a taky kvůli práně v koření se mnoho prány ta vůně co se uvolní je čistá prána.
a taky kvůli vlastnostem beru teď hlavně chladivé koriandr a fenykl. celkově ale taky nekořením moc. třeba pálivé skoro vůbec teď to až podzim zima. čili vůbec.
Teď přes léto hlavně zelenina. Myslím si že problém tady nás na západě je že jíme málo zeleniny ale aspoň 50 proc bysme mněli. jíme moc obilí to jsou bílkoviny k tomu maso taky bílkoviny + mléčné produkty taky a luštěniny taky bílkovina - a těžké nemoci jako rak jsou z přemíry bílkovin v těle. To se ví. Takže když se někdo chce léčit, mněl by přejít na zeleninu aspoň týden jen tu, a pak přidávat třeba rýži atd ale jen né moc. Pak si tělo řekne.
Najít si tu správnou míru všeho, to mi trvalo roky, roky pokus omyl, přežírání a neopak. omylů a bolestných zjištění že tomu nerozumím. Ale pak najednou to jde. už je to pohoda pro mně. žádný stres co budu jíst. pořád je co nekupuju toho moc jenom zlomek toho co dříve a řídím se chutí.
neznámy
neznámy | 5.8.2014 21:21
varená kukurica-LOL-
neznámy
neznámy | 5.8.2014 21:32
Tak té se vyhýbám.
zvedá oheň v těle hodně zahřívá. mám už tak dost až nadbytek. zhoršuje záněty.
a teď v létě vůbec. :)
ale kdo je ok neškodí občas.
neznámy
neznámy | 5.8.2014 23:18
No jasne; vzdyt mam vsechny druhy plus oyster a fish sauce...pomerne casto delam aj stir fry a tam jde vse.
neznámy
neznámy | 14.8.2014 14:57
dnes
zelenina (zelené fazolky, mrkev, červená řepa, kedluben, mangold) ma koprovo-fenyklové omáčce s pohankou a bryndzou. -YUMMIE-



neznámy
neznámy | 14.8.2014 21:54
Ako si robil tu omacku?-BIGEYE-
joulutahti
joulutahti | 15.8.2014 08:29
ak neviete co s cuketou a privarok vam pride nechutny...tak ja z toho robim omacku na cestoviny. Cuketu postruhat, pridat pokrajane paradajky, oregano, drveny cesnak ,sol , trochu oleja, trochu vody a uvarit to. obed za 15 minut.-YUMMIE-
neznámy
neznámy » joulutahti | 15.8.2014 22:46
super. ďakujem za recept, práve som premýšľala, čo s darovanými cuketami...
ako omáčku som to ešte neskúšala... mám tip na zajtrajší obed -THUMBSUP-

-FLOWER--YUMMIE-
neznámy
neznámy | 18.8.2014 12:31
Uz nejes maso? No stir fry sa da urobit i zo zeleniny...s tmavymi nudlemi.
neznámy
neznámy | 18.8.2014 17:16
Klasika rozpálím ghí do toho koření cibulku a zaliju rýžovým mlíkem v něm rozmíchám rýžovou mouku. Dosolím a přidám nasekaný zelený kopr a fenykl teď rostou čerstvé.
Dochucuju trochou sójovky tamari.
neznámy
neznámy | 19.8.2014 02:54
Dakujem.
neznámy
neznámy | 19.8.2014 08:13
ked ma bolia ladviny, tak vtedy to pomaha?
neries vztahy, tie sa snazim riesit..
proste som v zatazi a maju co robit..
neznámy
neznámy | 9.9.2014 09:17
Pravděpodobně asi nejlepší jidlo jaké znám. Snídaně, oběd nebo večeře.
Pražená rýže.

Na rozpáleném ghí opražím koření. V poslední době beru nějakou masalu někdy si je dělávám sám ale dají se koupit i kvalitní co stojí zato.
Masala je směs koření se solí většinou kurkuma+koriandr kumín fenykl a další podle druhu použití.
Pak přidávám nasekanou cibulku + někdy česnek může být plátkový sušený, do toho vklopím předem uvařenou basmatku nejlíp ještě trochu vlhkou a pražím.
Dosolím a hotovo.
Pražení rýže probíhá 2x protože nejprve ji pražím před tím než ji zalívám 1.5 násobkem vody. Tím ztrácí vlhkou a chladivou kvalitu kterou rýže má v nadbytku.
Stává se z ní takto kvalitami i prvky vyrovnaná harmonická strava par excellance.

neznámy
neznámy » joulutahti | 9.9.2014 12:55
Z cuket je dobrá polévka. Ty mladší se uvaří po nakrájených kusech i se slupkou ve vodě. Rozmixují se i s vodou, hustota podle uvážení. Přidává se tam vše co do hrachové -jíška, majoránka.
neznámy
neznámy » joulutahti | 9.9.2014 16:59
Zistila som, že mi cuketa najviac chutí opečená na masle spolu s listami špenátu alebo žihľavy. Tú cuketu stačí nakrájať na celkom tenké kolieska (asi 0,5 cm), tie rozštvrtiť - nech sa rýchlo opečú a do skoro hotových pridať listy žihľavy, trocha prehriať, posoliť, a je to.
neznámy
neznámy | 9.9.2014 18:31
Delam placicky, z brokolice, koreni jak do bramborovych placek nebo karbenatku.
neznámy
neznámy | 9.9.2014 19:57
Dělám bramborák-stryki z cukety, mňam...na hrubém struhadle a s přidáním dvou brambor, aby se dobře obracely.
neznámy
neznámy | 9.9.2014 19:57
Dělám bramborák-stryki z cukety, mňam...na hrubém struhadle a s přidáním dvou brambor, aby se dobře obracely.
neznámy
neznámy | 9.9.2014 20:27
a jak tu brokolici drtíš? najemno.
neznámy
neznámy | 9.9.2014 23:49
Trochu povarim-tak minutku, dve a pak po vychlazeni nastrouham na hrubo; pridam i free range vajicko a lzyci nejak mouky. Pecu nebo smazim.
Stránka:
< 3 4 5 6 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...