mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Zdravie a výživa - 

Máte nějaké dobré recepty?

neznámy
neznámy | 30.6.2014 00:59
No jsem děvče z vesnice,takže novodobé hrocení všeho mě nechává chladnou.Myslím,že k té konečné fázi dorazíme všichni....někdo si přitom pochutná na výtečném domácím džemu a někdo né....-LOL-
neznámy
neznámy | 30.6.2014 09:31
Džem je super. Jeden z nejvyhlášenějŠích omlazovačů je v principu džem z amalaki, do kterého dáš spoustu koření je s medem cukrem a ghí a dělá se už tisíce let stejně, chywanprash.
Džemy dělávám jelikož mám na to čas takže z toho co je černý rybíz (loňský ročník absolutní úspěch) a pak švestky (povidla) a ostružinový. Ty ostružiny ztratil byrvu což mi celkem vadí nevím jak ji zachovat asi tam budu muset dát kys.citrónovou.
Ale, jako konzervant beru jenom výhradně cukr třtinový, přírodní. Bílý bych nevzal. Dávám na kilo ovoce asi půlkilo cukru u zralých švestek méně ale rybíz je kyselý.
neznámy
neznámy | 30.6.2014 15:20
No ja v podstate tiez a dzemy zboznujem (na chleba, palacinky ad), len bielemu cukru sa vyhybam - pouzivam Steviu, tekutu alebo praskovu. Ale na kilo jahod vyse kila cukru sa mi zda vela.
Daj detom vodu a nie coca colu....:)
neznámy
neznámy | 30.6.2014 22:19
Už nějakou dobu piju čaj který je dobrý. Je to celkem zajímavá kombinace bylin. Teď v létě.
lípa, bez květ, trocha máty meduňky kousek nasekaného zázvoru čertsvého lžička třtin.cukru do konvice zalít trochu odstátou převařenou vodou cca 80st C a 10 min louhovat, je to dobré.
neznámy
neznámy | 15.7.2014 17:57
nervine booster!
za dveřmi je podzim nervů čas, je dobré se připravit zas :-)

mozek má rád svou vyživu, spontánně si míchám už nějakou dobu směs která je pro výživu nervů skoro optimální.
vlašské ořechy, datle, sezamové semínko, dýňové semínko, troška agave sirupu + lžička třtinové melasy. Med dávám jenom v zimě ale kdo chce med je pro mozek taky super. Posypu skořicí zamíchám a žádná müsli se tomu nevyrovná.
Kupované a to i ty řecké müsli obsahují běžně jenom cukrový obarvený sirup a spoustu arašídů což je spíše pěkný shit než prospěšná záležitost. Dříve se prodávaly studentské směsi což byla směs ořechů + rozinek. Nevím jestli se ještě prodává ale každopádně studentská pečeť čoko není nic pro studenty funišující před zkouškami. Spíše to buňky pěkně ucpe.
Vynikající pro mozek je taky zelenina brokolice květák listová atd.. ale to by se k téhle misce moc néhodilo..takže zas příště.

neznámy
neznámy | 15.7.2014 18:08
A cokolada tam neni?
neznámy
neznámy | 15.7.2014 18:12
ne, je tam melasa, černá, třtinová, říká se jí černé zlato. má spoustu minerálů stopových prvků atd. chutná to trochu jako karamel potom. čokoládu moc nejím, ta zalepuje nádí.
neznámy
neznámy | 15.7.2014 22:38
dnes som bola na trhu-THUMBSUP-
ach,to bol pôžitok-YES-
v koflíku pestujem mangold-kôli tým červeným stonkám,ale asi ho použijem podľa toho tvojho receptu-BOW-
keď varím vegetariánsky,tak ma baví variť-pretože môžem zmiešať,čo chcem.Keď varím sviečkovú,nemôžem zmiešať,čo chcem.
Nevarím sviečkovú-YES-
neznámy
neznámy | 16.7.2014 01:05
No a včera brambory uvařené a brokolice na páře,to celé přelité sýrovou omáčkou.Rychle,úsporně,jednoduše.
A dneska kuřecí na kari a rýže,to taky milujeme...
A pak lečo,protože dozrává zelenina...
A potřebuji poradit recepty z mrkve a hrášku,to se mi letos povedlo a nevím co s tím...-LOL-
neznámy
neznámy | 5.8.2014 09:12
dnešní snídaně. :-)

Zelené fazolky na žinčici.
Na železné pánvi (používám železo protože je to do kuchyně nejlepší materiál) rozpálím ghí (přepuštěné máslo).
Vložím koření tentokrát jsem dal Shangri-La od Cereus dá se koupit u Džoudyho 42kč/100g.


Když nemáte složení je kamenná sůl v ryze panenské podobě, citronová tráva, koriandr, zázvor, kurkuma, česnek. takže bych vybral něco z toho nebo dle chuti.

Přidám cibulku osmahnu a vložím oříznuté fazolky (zeleninu čistím chvilkou odstátí ve vodě s troškou kys.citrónové, zbaví to plísní zeleniny na plísně dost trpí hlavně ty z obchodu).
Nedosoluju masala už sůl má. Přidám lžičku tamari (od Kikkoman), trošku bazalky a podliju žinčicí, zamíchám a nechám vysmažit vlhkost až začne směs vonět..těsně před začátkem připalování odstavím. Moc dobré. :)

neznámy
neznámy | 5.8.2014 12:05
Su tam same dobre veci, vsetko mam tak urcite vyzkusam. Prave robim loupacky, s marhulovym francuzkym dzemom a kavou pochutka, alebo kakao, cajom
neznámy
neznámy | 5.8.2014 12:09
To mozem zkusit k veceri, len miesto zincice dam buttermilk-velmi podobne, a Masalu
Co je tamari? Od Kikkoma mam len sojovu omacku na sashimi.-YUMMIE-
neznámy
neznámy | 5.8.2014 13:00
jo tamari je druh sójovky je jemná a řídká.
dávám nékdy i johnson soyu to jsou makrobiotické produkty tady to dělají v dobrušce něco vozí i z japonska ale...fukušima.
neznámy
neznámy | 5.8.2014 13:36
Tak to bude ona; sojoviek je viac druhov podla ucelu pouzitia...bleda, tmava, husta, redsia, slana, menej slana...to ja si dam radsej organicke alebo free range maso.
neznámy
neznámy | 5.8.2014 15:53
ale do masa je taky dobrá sojovka do číny musíš dát ke kuřecímu jinak je to o ničem. :)
neznámy
neznámy | 5.8.2014 17:12
neznámy
neznámy
neznámy | 5.8.2014 17:49
Ja robim kari omacku s mango chutney-zoberiem tortillu,potriem ju rozmixovanym avokadom,omacku zmiesam s ryzou,dam tiez do tortilly a pridam oharky,rajciny a zabalim....
dalej milujem quiche so spenatom,mangoldom,zeleninove strudle,deti pecu mrkove tasticky s marmeladou.
Si fantasticky-aspon co tu vidim.
neznámy
neznámy | 5.8.2014 18:23
dík baví mně to. jde mi taky o to dosáhnout léčivou hodnotu.
skrze vyrovnávací vlastnosti potravin. takže se dá stravou léčit, na míru, což je pro mně výzva. celkem se dávám do pořádku sám všechno ověřuju vpraxi jak která potravina působí, podle klasických postupů. zahřívá chladí, vlhká suchá, atd, je 25 vlastností a pak to dáš dohromady s roční a denní dobou, vrozenou a aktuální konstitucí a vyjde ti oprimální jídlo.
Můj merkur v 6.domě v kozorohu má z toho mentální orgasmus z takového jídla potom. :D
neznámy
neznámy | 5.8.2014 20:47
-BLUSH-ako panna Ta chapem,tak nejak sa stravujem aj ja-len davam velmi malo korenin,teraz kedze som konecne vypadla z mesta do malej dedinky-sa ide na stavy a snad ta prana ma tiez neobide.
a tak z ment."chvilkoveho"vibrujem /dufam/v hladine vecnej nirvany
Stránka:
< 2 3 4 5 6 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...