Zdravie a výživa -
Máte nějaké dobré recepty?
Džemy dělávám jelikož mám na to čas takže z toho co je černý rybíz (loňský ročník absolutní úspěch) a pak švestky (povidla) a ostružinový. Ty ostružiny ztratil byrvu což mi celkem vadí nevím jak ji zachovat asi tam budu muset dát kys.citrónovou.
Ale, jako konzervant beru jenom výhradně cukr třtinový, přírodní. Bílý bych nevzal. Dávám na kilo ovoce asi půlkilo cukru u zralých švestek méně ale rybíz je kyselý.
lípa, bez květ, trocha máty meduňky kousek nasekaného zázvoru čertsvého lžička třtin.cukru do konvice zalít trochu odstátou převařenou vodou cca 80st C a 10 min louhovat, je to dobré.
za dveřmi je podzim nervů čas, je dobré se připravit zas :-)
mozek má rád svou vyživu, spontánně si míchám už nějakou dobu směs která je pro výživu nervů skoro optimální.
vlašské ořechy, datle, sezamové semínko, dýňové semínko, troška agave sirupu + lžička třtinové melasy. Med dávám jenom v zimě ale kdo chce med je pro mozek taky super. Posypu skořicí zamíchám a žádná müsli se tomu nevyrovná.
Kupované a to i ty řecké müsli obsahují běžně jenom cukrový obarvený sirup a spoustu arašídů což je spíše pěkný shit než prospěšná záležitost. Dříve se prodávaly studentské směsi což byla směs ořechů + rozinek. Nevím jestli se ještě prodává ale každopádně studentská pečeť čoko není nic pro studenty funišující před zkouškami. Spíše to buňky pěkně ucpe.
Vynikající pro mozek je taky zelenina brokolice květák listová atd.. ale to by se k téhle misce moc néhodilo..takže zas příště.
ach,to bol pôžitok-YES-
v koflíku pestujem mangold-kôli tým červeným stonkám,ale asi ho použijem podľa toho tvojho receptu-BOW-
keď varím vegetariánsky,tak ma baví variť-pretože môžem zmiešať,čo chcem.Keď varím sviečkovú,nemôžem zmiešať,čo chcem.
Nevarím sviečkovú-YES-
A dneska kuřecí na kari a rýže,to taky milujeme...
A pak lečo,protože dozrává zelenina...
A potřebuji poradit recepty z mrkve a hrášku,to se mi letos povedlo a nevím co s tím...-LOL-
Zelené fazolky na žinčici.
Na železné pánvi (používám železo protože je to do kuchyně nejlepší materiál) rozpálím ghí (přepuštěné máslo).
Vložím koření tentokrát jsem dal Shangri-La od Cereus dá se koupit u Džoudyho 42kč/100g.
Když nemáte složení je kamenná sůl v ryze panenské podobě, citronová tráva, koriandr, zázvor, kurkuma, česnek. takže bych vybral něco z toho nebo dle chuti.
Přidám cibulku osmahnu a vložím oříznuté fazolky (zeleninu čistím chvilkou odstátí ve vodě s troškou kys.citrónové, zbaví to plísní zeleniny na plísně dost trpí hlavně ty z obchodu).
Nedosoluju masala už sůl má. Přidám lžičku tamari (od Kikkoman), trošku bazalky a podliju žinčicí, zamíchám a nechám vysmažit vlhkost až začne směs vonět..těsně před začátkem připalování odstavím. Moc dobré. :)
http://www.zverokruh.sk/image_sized.php?pomer_w=1&pomer_h=1&sizeby=width&maxsize=135&filename=./photogalleries/21/21227/1407251799.jpg-PUH-:)-PUH--PUH-
dalej milujem quiche so spenatom,mangoldom,zeleninove strudle,deti pecu mrkove tasticky s marmeladou.
Si fantasticky-aspon co tu vidim.
skrze vyrovnávací vlastnosti potravin. takže se dá stravou léčit, na míru, což je pro mně výzva. celkem se dávám do pořádku sám všechno ověřuju vpraxi jak která potravina působí, podle klasických postupů. zahřívá chladí, vlhká suchá, atd, je 25 vlastností a pak to dáš dohromady s roční a denní dobou, vrozenou a aktuální konstitucí a vyjde ti oprimální jídlo.
Můj merkur v 6.domě v kozorohu má z toho mentální orgasmus z takového jídla potom. :D
a tak z ment."chvilkoveho"vibrujem /dufam/v hladine vecnej nirvany