mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Zdravie a výživa - 

Máte nějaké dobré recepty?

neznámy
neznámy | 25.6.2014 14:20
Zeleninu na pare si robím často, niektorá mi tak chutí aj viac, napríklad petržlen pripravený na pare má úplne lahodnú chuť, surový, alebo uvarený vôbec nie.

Čo je to kuzu?
neznámy
neznámy | 25.6.2014 17:29
škrob z kořene japonské révy, používá se na zahušťování. má výborné vlastnosti pro lidské tělo je dobŕe stravitelný užívá ho hlavně makrobiotika ale zobecněl už dneska i u nás. Jeden z nejhorších způsobů zahušťování je solamyl, bramborový škrob a pak mouka.
neznámy
neznámy | 25.6.2014 22:16
Jis brambory? Ryze je dost kyselinotvorna, vubec vsechny obilniny...I strukoviny....
neznámy
neznámy | 25.6.2014 22:24
Včera v práci nám udělali dobrotu.Jáhly smíchané se žampiony podušenými na cibulce a k tomu zelný salát s mrkví na kyselo.;)
neznámy
neznámy | 26.6.2014 06:13
jáhly to je parádní obilnina, původní obilí slovanů. vedle pohanky. jáhly potřebují jen pořádně proprat spařit 3x horkou vodou jinak jsou hořké. taky je dělávám naslano i nasladko.
neznámy
neznámy | 26.6.2014 06:18
brambor omezuju, četl jsem o něm jenom to nejhorší. dr.frey to stvrdil ve svém videu o výživě a slyšel jsem to z mnoha pramenů, brambor je potvora rozrušuje imunitu, obsahuje látky které paralyzují nervy, brambor dělá artritis.
je ale prý rozdíl mezi vařeným a nevařeným ale po tom jsem nepátral. problém je že generqace před náma co jedli hlavně brambor, i u nás se doma jedl 6x týdné, mněli pak na stáří artritické ruce a většinou trpěli revmatem. myslím že to spolu může souviset.
lilkovité nejsou pro nás vhodné, takže občas brambor jím ale málo, přidám jeden dva do směsi zeleniny.
neznámy
neznámy | 27.6.2014 11:23
Mám rád japonsko. Fascinuje mně. Ale netušil jsem co je běžná japonská snídaně.
takže už to vím.
http://youtu.be/KopkrEA66sA
skvělé video a super komentář od 9. minuty :-)

chystám se duševně na to že to zítra zkusím, rýže se syrovým vajíčkem a sójovkou + koření. Už jsem si zakoupil k tomuto účelu bio vajíčka.
-COFFEE-

takhle snídají praví japonci. -NOOO-
http://youtu.be/1koxtPz76MU
uvidíme -WINKIE-
neznámy
neznámy | 27.6.2014 12:21
neznámy
neznámy | 27.6.2014 12:33
to záleží kterým argumentům dáváš přednost.
výživáři se pletli zatím vždycky a ve všem. za nějakou dobu změnili názor o 180st. (když už jejich téze byly neudržitelné) a vůbec to nikomu dosud nevadilo.
myslím si že tyto instituce jsou řízeny potravinářskou lobby.
http://biolenka.cz/articles.php?article_id=7
neznámy
neznámy | 27.6.2014 12:46
a toto je moje odpověď indiánům na jejich brambor.
záhon topinambur -PUH-
neznámy
neznámy | 27.6.2014 12:54
zná někdi lepší menu než zelenina v páře a kari omáčce? -YUMMIE-
mrkev chřest brokoli mangold
neznámy
neznámy | 27.6.2014 15:44
Že by bol prebytok obilia a klesala spotreba bielej múky? -ROLL-
Najnovšie som zachytila v rozhlase správu, že španielski vedci zistili, aký je biely chlieb prospešný pre zdravie.
neznámy
neznámy | 27.6.2014 16:07
tak budeš se asi divit ale tyto výzkumy nikdy nejsou financovány z nějakých zdrojů které nemají zištný cil.
taktéž je iluze myslet si že knihy se vydávají podle toho co který spisovatel napíše.
knihy se taky vydávají podle toho co si vydavatel u spisovatele objednal.
ty a kdokoli jiný v práci taky nebudeš dělat to co je dobré pro tebe, ale jenom to co vyžaduje zaměstnavatel. atd atd.
Takže opravdu jíme jen to co potravinářské koncerny chtěji aby se jedlo. V tomto ohledu jsme už dávno rukojmí.
neznámy
neznámy | 27.6.2014 16:13
Ale ja sa vôbec nedivím veď :) Viem, že to tak funguje.
neznámy
neznámy | 27.6.2014 17:27
proto se učím vařit jenom to co dělá dobře mně. ;)
neznámy
neznámy | 27.6.2014 21:46
Neco podstatne ti tam chybi:

https://www.youtube.com/watch?v=wjTi984yYeI />

K tem bramboram (uz nemuzu vic prispet) doplnim tu: vynatek - 'My za vyvražďování dodnes platíme artritidou, tuberkulózou, diabetem a dalšími civilizačními chorobami. Kdyby jen si portugalští kolonizátoři nechali v míru poradit, jak je připravit a jaký druh přivést do Evropy.'....a za tohle vse muzou brambory-SHINY-

Revmatoidní artritida patří do skupiny autoimunitních onemocnění, což znamená, že její základní příčina tkví v porušeném imunitním systému. Ten reaguje proti tkáním vlastního těla a poškozuje je, vyvolává v nich chronicky probíhající zánět.

Revmatoidní artritida obecně je dlouhodobé, postupující a invalidizující onemocnění, provázené bolestí. Toto onemocnění člověka postupně omezuje v pohybu a brání mu vykonávat běžné každodenní aktivity a žít samostatný a nezávislý život. Přestože pro revmatoidní artritidu je nejtypičtější onemocnění kloubů, může nemoc postihnout také kterýkoli jiný orgán v těle, například plíce, srdce nebo oči. Z kloubů jsou nejčastěji postižena zápěstí a drobné klouby na rukou a na nohou.

Původní příčina, která u konkrétního člověka vyvolá rozvoj nemoci, není dosud známa. Víme toho však hodně o mechanismech, kterými nemoc poškozuje klouby a vyvolává typické obtíže pacientů s artritidou. Hlavním škodlivým procesem je chronický nitrokloubní zánět. Ten je způsoben vstupem bílých krvinek do kloubu a projevuje se jako otok, horkost, citlivost na dotek, bolestivost a snížená funkčnost. Po nějaké době probíhající zánět vyústí v destrukci a deformaci kloubu.


Chudata brambory...-NOOO-
neznámy
neznámy | 27.6.2014 22:27
máš pravdu dej si brambor. :)
neznámy
neznámy | 30.6.2014 00:03
Peceny v supke a kyslym mliekom s radostou-YUMMIE-
neznámy
neznámy | 30.6.2014 00:35
Jestli se dá za dobrý recept považovat džem,tak jsem včera uvařila džem z kila jahod a 1100g cukru a je vynikající.Máme nějakou velkou úrodu a nestíháme je jíst....:)
neznámy
neznámy | 30.6.2014 00:42
Ten cukr!
:)-NOOO-
Stránka:
< 1 2 3 4 5 >
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...