mesiac
Sobota, 20.4.2024
Meniny má Marcel

Zdravie a výživa - 

Likér z kvetov bazy

neznámy
neznámy | 5.6.2017 12:45
ty sa teda máš:D
neznámy
neznámy | 5.6.2017 13:08
A čo hovoríš na vyprážané kvety bazy, v akom množstve je to prijateľné jedlo?

A ešte jedna otázka. Ako je to s odvarom z konvalinky, je známe, že konvalinka je jedovatá rastlina, ale v jednom videu som počula, že odvar z tejto rastliny vlastne podporuje zmenu stavu vedomia (v zmysle spirituálnom), inde som sa dočítala, že pôsobí aj ako liek na srdce, ak je treba rýchla pomoc napríklad pri infarktoch, prudkom búšení srdca a podobne.

Ďakujem :)
neznámy
neznámy | 5.6.2017 16:34
Vyprážanie je tepelná úprava, takže kvetinky sú už neškodné, navyše na rozdiel napr. od konvalinky majú bazové kvietky menej účinných látok.

Rozmýšľam, ktoré z účinných látok v konvalinke sa nerozkladajú teplom, no myslím, že také nie sú. Najúčinnejšia je zmes glykozidov, no tie sa rozkladajú pri teplote cca 60°C, saponíny, čo tiež majú nepríjemné účinky okolo 60°C, resp. viažu sa na iné látky a ostatné už jedovaté nie sú - ani éterické oleje, kyseliny... Pokiaľ viem, všetky lieky tohto radu sú iba na predpis.

Podľa mňa to s odvarom nepôjde, keď už tak so studeným výluhom, ale to by som neriskovala už len preto, lebo konvalinka obsahuje ešte minimálne 2 glykozidy, ktoré majú doteraz neznámu štruktúru, tak sa nevie, ako pôsobia.
Viem, že v ľudovom liečiteľstve sa používala, no myslím, že to museli byť veľmi nízke a hodne zriedené dávky a aj to, že veľmi mierna otrava môže navodiť zmenené stavy vedomia.
neznámy
neznámy | 9.6.2017 11:16
dnes idem na kvety je Spln,,takže nazdávam sa,že budú mať naozaj čarovnú silu;)
Stránka:
1 2
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...