mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Zdravie a výživa - 

laserová operácia očí

lak
lak | 14.8.2013 15:02
máte s ňou niekto skúsenosti? ďakujem :)
vevuska
vevuska » lak | 14.8.2013 15:09
ahoj, ja síce nie, ale kamarát bol a je spokojný. Ja si zatiaľ šetrím peniažky na to. Tiež chcem ísť, už ma nebaví nosiť stále šošovky :)
lak
lak » vevuska | 14.8.2013 15:16
ja som prave druhy den PO , konkretne po reoperacii.. a to je bolest vacsia ako prvy raz... ale miestami sa da prezit.. :D dufam, ze ty to budes prezivat lepsie :) :) mala som ale stastie na zlatych zdravotnikov.. :) ake mas dioptrie? :)
vevuska
vevuska » lak | 14.8.2013 17:12
ja mám 6-tky
neznámy
neznámy » lak | 16.9.2013 16:02
Ahoj "milamora" moja známa si nechala operovať oči laserom u www.veni-vidi.sk, bola veľmi spokojná, aj keď sa zo začiatku dosť bála. Rapídne sa jej vylepšil zrak. Naposledy čo som bol u nej tak mala strašné okuliare a teraz už vidí aj bez nich. Môžem ti ich len odporučiť a hlavne sa toho neboj. Mnohí majú strach z bolesti a je to úplne bezbolestná operácia. Takže držím ti prsty :).
neznámy
neznámy | 16.9.2013 16:38
moja kamaratka o tom uvazovala tak som si precital reakcie ludi na nete co to podstupili. na zaklade toho by som si ja operovat oci nedal. ale je to len moj nazor.

skor by som uvazoval o sosovkach alebo zvazil ci to pripadne riziko ozaj vobec stoji za to. operaciu by som volil az na poslednom mieste. lebo ziadna operacia nie je len tak.

jedna pani mi vravela ze sa jej zlepsil zrak o nejake 3 ci 4 cisla z tejto knihy. existuje aj ocna joga a tak.

http://www.eugenika.sk/detail/107644-jak-se-zbavit-bryli/
neznámy
neznámy » lak | 16.9.2013 19:45
ja som to absolvovala pred 9 rokmi, mala som 3 dioptrie, nieco sa mi vratilo spat, co pripisujem tomu, ze robim s pocitacom, takze na telku a pri soferovani pouzivam svoje prve okuliare - 0,75. Ale myslim, ze sa mi to uz dalej nezhorsuje.
lak
lak | 16.9.2013 20:32
ahoj dusan :) dakujem za spravu :) no, ja mam uz po :) samotna operacia neboli, ale tie 3 dni po nej neprajem ani nepriatelovi (ak niekoho takeho mam :D) .. :) operovali ma v mt v uvei.. uz som vyse mesiaca po zakroku a som spoko.. :)
neznámy
neznámy » lak | 17.9.2013 14:29
Švagr a jeden známý byl a jsou moc spokojeni měli 10tky a ted´mají 1,5ky na čtení....
neznámy
neznámy » lak | 18.11.2013 13:31
Milamora u nas jeden clen fotoklubu v Piestanoch vyskusal operaciu oci a to konkretne laserovu. Ako ja osobne nemam skusenost ale on si dost pochvaloval, vzhladom aj na to ze uz pri foteni nemusel nosit brile. Pisal som si s nim cez facebook chat a dal si to robit v bratislaveskej ambulancii http://www.cornea.sk kde riesia okrem inych zakrokov laserovu operaciu oci.
neznámy
neznámy | 24.2.2015 16:00
Nemáte niekto skúsenosti aj s Veni Vidi http://veni-vidi.sk/index.php/sk/kontakt na Prievozskej v BA? Googlim si o nich referencie a vyzerá to sľubne, ale reálna skúsenosť je najlepšia :)!
jafima
jafima | 26.2.2015 07:04
Ahoj, moja dcéra je čosi viac než mesiac po operácii vo Veni Vidi. Zvolila si tú "lacnejšiu" variantu (a nie celkom bezbolestnú) ale nielen kvôli financiám... vygúglila si predtým kopec info (napríklad, že tento typ operácie absolvujú profesionálni vojaci v USA na náklady armády), aj sa stretla s ľuďmi, ktorí absolvovali laserové zákroky už pred dlhším časom a ich "pracovnýn nástrojom" sú pritom oči... (digitálni retušéri napríklad).
Prvé tri dni skutočne (vedome) "odtrpela" zatvorená v tmavej izbe... hojenie tejto bolestivejšej varianty je ale podľa info lepšie, "spoľahlivejšie"... (malo by byť menšie riziko zrastov-zjazvenia)...
Poctivo vydržala, prežila podľa pokynov lekára, je spokojná... veľmi... ešte má pred sebou nejaké kontroly, ale zrak sa výrazne zlepšil (mala síce malé dioptrie, je to však vraj trochu aj individuálne).
Je šťastná, že už nemusí nosiť a riešiť kontaktné šošovky... a všimla som si, že jej zmizol jemný trvalý opuch viečok... ktorý sme zrejme už ani nevnímali.
Ešte stále si ale oči chráni na dennom svetle - vonku - slnečnými okuliarmi... (aj pred vetrom).
P.S.: ... toto nechce byť reklama, len opisujem čerstvú skúsenosť... rozhodovanie bolo dlhé a váhavé... každý si to musí zvážiť sám... každý je "iný"...
-BIGEYE-
neznámy
neznámy | 26.2.2015 20:23
nemozu byt nej. nasledky po viac rokoch na oko? aj ked nie hned?
vodniicka
vodniicka | 26.2.2015 21:21
Ta kniha sa mi pozdavala..v podstate..ide v nej o to..ze kratkozraki ludia maju cosi spolocne..a dalekozraki tiez.. maju spolocne znaky...Inak minule som citala cosi o Batesovej metode.. cloveka uci pozerat sa spravne.. http://www.provitalis.sk/ProVitalis_uvod.html

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...