Zdravie a výživa -
Hladovka.
Uvarim si brambory ve slupce.
Behem toho si nakrajim rajce,cibulovou nat,papriku.
Az se brambory uvari ,vyleju vodu naleju na brambory salek ryzoveho mleka,kousek praveho masla a posypu je zeleninou.Necham mleko se zeleninou trochu ohrat spolecne s bramborama.
Noa pak to rozmixuji.Kase s cerstvou nevarenou zeleninou mi velice chutna.Jako koreni si namelu trochu pepre a pouziju sul.
Ke kasi jsem si dnes dal cerstve filety z tresky.Tresku jsem udelal na teflonove panvi na masle s koleckama cibule.Jako koreni jsem opet pouzil pepr,sul.
Po jidlu jsem upijel pul sklenky cerveneho vina .....
Priprava jidla trva cca 20 minut.
Brambory si vybiram.Nepouzivam poskozene stare brambory a brambory kde jiz rostou klicky.
Cast Solaninu se vylouci do horke vody no a z toho zbytku solaninu se uz nezblaznim.
Solanin neni jen v bramborach,ale napriklad i v rajcatech.
Solanin se vyvinul jako přirozená ochrana rostlin před skudci, má fungicidni a insekticidni ucinky.Koncentrace se zvysuje pri dlouhodobem skladovani.
No a nejbezpecnejsi je nejdrive uvarena a potom zapecena oloupana brambora.
Ale myslim ze tu nejde jen o brambory.
Vubec asi nepouzivat "Solamil" a hroznovy cukr vyrobeny v Cechach.V Cechach se hroznovy cukr vyrabi z bramboroveho skrobu.
K mému striktnějšímu stravovacímu režimu jsem si ale koupil protejnový nápoj.
Strava mi nedokáže pokrýt můj fitness program a venkovní pohybové aktivity.
Nikdy před tím jsem druh této výživy nepoužil.Nechci se ale už vracet k určitým "zatěžujícím potravinám" Proto jsem zvolil čisté protejny které rozpouštím v teplém rýžovém mléce.