mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Zdravie a výživa - 

Grilování a jiné pochoutky

neznámy
neznámy | 23.5.2015 09:08
Začíná nám období grilovaček, opékaček a různých zahradních párty......
Prosím, nabídněte nějaké chutné a osvědčené receptíky..... od masíčka po zeleninku a jiné..........-YUMMIE-:)
neznámy
neznámy | 23.5.2015 12:27
Plnená grécka zeleninka. Ako príloha alebo ako hlavné jedlo. Mňam.

http://www.apetitonline.cz/recepty/2554-plnene-lilky-rajcata-cukety-a-papriky.html
neznámy
neznámy | 23.5.2015 14:02
Maso je maso, že? A k tomu ogrilovaná zelenina,mňam... A jako zákusek?
Ananas-naložit do marinády s třtinovýho cukru a rumu.
Obalený jablka ve skořici s třtinovým cukrem.
Papája nakrájená na měsíčky, nechat kúru, vybrat jádřinec, naložená v marinádě s třtinovýho cukru, olivového oleje, chilli papriček, sůl-pepř.
Sýry v alobalu-pokapat medem, posypat sekanými mandlemi
Hermelín naříznout, nacpat česnekem, chilli papričkama, zasypat grilovacím koř.
špíz -jakýkoliv sýr obalit v anglické, napichovat střídavě se zeleninou a kostečkami chleba. :)
neznámy
neznámy | 23.5.2015 16:27
Mám dvě otázky:

Jsi dobrý kamarád se svým žlučníkem?
Kolik kilo má tvůj partner po delší době ve vztahu?


-WINKIE-
lak
lak | 23.5.2015 21:22
co z uvedeneho poskodzuje zlcnik? :)
neznámy
neznámy » lak | 23.5.2015 21:27
Nechci poukazovat na jednotlivce, jde asi o týmovou práci.
lak
lak | 23.5.2015 23:16
takze jednotlivec sam osebe je v tomto pripade neskodny?
neznámy
neznámy | 24.5.2015 08:44
S žlučníkem se naše cesty rozešly už dávno, aby mě do toho nekafral :D
Manžel po 32-letém vztahu přibral s bídou 15-18kg. Zprůměrovaně půl kila za rok, což mu jen prospělo -LOL-
Když to zpětně čtu, působí to rozežraně, ale vezmi si, že na grilování se sejde i 10 lidí a kolečko ananasu nebo jabka s kouskem hermelínu, co na tebe zbyde, ti koliku nezpůsobí.
A navíc, rozeber si ingredience: skořice, med, mandle, oliv. olej, chilli papričky, česnek, samý prospěšný -PUH-Když cukr, tak třtinový...ten pláteček anglické, nebo sýra o tom mluvíš?
Myslím, že nejde ani tak o to, co, ale kolik. Moje dvě dcery sportují, posilují a ukázkově se stravují. Když se griluje, bez problému sednou a právě ten kousek si dají, není to každý den. Tak proč neudělat trošku radosti chuťovým buňkám:)
neznámy
neznámy | 24.5.2015 10:40
Marináda na maso podle Ainslayho Harriota (pořad Hrnečku vař) :

Marináda:
2 lžíce mletého zázvoru
2 stroužky česneku
2 lžíce cukru Muscovedo
(použil jsem Demerara cukru, protože to bylo to, co jsem měl),
špetku nebo dva nové koření
2 lžíce ananasové šťávy
2 lžíce kukuřičného oleje
(kuchař navrhl žádný olej kromě olivového oleje),
2 lžíce rumu!
(měl být jamajský rum tmavý, ale použil jsem to, co jsem měl) Všechny ingredience, důkladném promíchat. Přidat vepřové kotlety. Marinovat několik hodin (3 a půl v mém případě). Rošt na vepřové kotlety - přibližně šest minut nebo tak na každé straně, na mírném ohni.

Myslím, že to bude hodně zajímavá chuť, i když jsem to nezkoušela.

https://youtu.be/GUgI1IeOYdo
neznámy
neznámy | 24.5.2015 10:41
Tak s gril. ovocem jsem ještě neexperimentovala...... zajímavé určitě vyzkouším.
Líbí se mi, že to může být jako sladká tečka nakonec, mám narozky v létě, tak je to vždy v duchu zahradní párty a já vždy přemýšlím co dát hostům za moučník:)
neznámy
neznámy | 24.5.2015 10:46
Hmm zajímavé, ale ten cukr neznám, možná, kdyby se přidal třtinový, že se tím nic nezkazí.;)
neznámy
neznámy | 24.5.2015 11:16
milan08
milan08 | 24.5.2015 11:27
to si celu kuchynu prestahovala ku grilu?
neznámy
neznámy » lak | 24.5.2015 14:05
Když vím co s jednotlivcem a jak různé jednotlivce kombinovat pak si myslím e je to i požitek.
Jak z jídla ,tak ze života.
neznámy
neznámy | 24.5.2015 16:25
32 let.
Včera se potřetí ženil majitel domu v kterém bydlím.
neznámy
neznámy | 25.5.2015 15:55
děkuji-FLOWER-
milan08
milan08 | 5.6.2015 09:14
preto velmi neoblubujem grilovacky.

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...