mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Zdravie a výživa - 

Dutiny

neznámy
neznámy | 5.7.2014 12:17
Koupila jsem si sprej s mořskou vodou, to napařování mi nedělá dobře.
neznámy
neznámy » martinbd | 5.7.2014 12:29
Děkuji popřemýšlím nad tím:)-FLOWER-
1anjelik
1anjelik | 2.8.2014 16:28
Mne vždy pomohol tea tree oil - čajovníkový olej, nielen do nosa 1-2 kv., ale môže sa aj inhalovať, v zime dať do odparovača v spálni, dobre čistí a dezinfikuje zároveň. Ale nádchy ani upchaté dutiny už roky nemávam po dlhodobej komplexnej detoxikácii (7 očistných krokov podľa Malachova i Partykovej) a i vďaka tomu, že málokedy jem mliečne výrobky a keď tak len syry a kyslé (jogurty a i.)
neznámy
neznámy » 1anjelik | 3.8.2014 10:12
Mléčné výrobky skoro nejím, krom kvalitních tvrdých sýrů. S tím tea tree oil mám trochu respekt, jsem alergik a mám obavy co by to se mnou udělalo......ted´v létě vím, že je hlavně problém se zkříženými alergiemi......
Nejvíce mi ted´zabírají ty homeopata, ale není to úplně ok, vím, že bude třeba přejít na dlouhodobější komplexní detoxikaci, prosímtě co je ta detoxikace dle Malachova...
1anjelik
1anjelik | 10.8.2014 18:26
Nemusíš sa toho báť, veď podľa reakcie tela hneď spoznáš, či sa tým môžeš liečiť. Inak kedysi dávno som mávala problém s dutinami až tak, že mi to museli prerážať do čelnej dutiny a čistiť hnis. Vtedy ako stredoškoláčka som si uvedomila, že to musí ísť aj inak, než aby som bola večne chorá (angíny, nádchy, vychudnutosť) a tak som sa dala na vegetariánstvo a jogu... Ešte existuje ďalší veľmi účinný prostriedok z jógy: néti - preplachovanie nosa každou nosnou dierkou soľ. roztokom, no keď sa vykašleš na predsudky, čerstvou rannou urinou je to účinnejšie alebo aspoň nakvapkať do každej 2-3 kvapky nosným kvapkadlom z lekárne niekoľkokrát denne pri zápale dutín až do odoznenia.

Posielam Ti pre predstavu, čo to obnáša, úryvok z detox. kúry podľa Partykovej, ak budeš mať záujem, viem Ti zohnať e-book od Cingroša, kde je popísaná presne táto procedúra:

SEDM KROKŮ KE ZDRAVÍ

Existuje známý fyziologický fakt, že žádné baktérie, žádné viry nemohou proniknout do ideálně zdravého organizmu nebo jsou v něm rychle potlačeny. Člověk, pokud je mladý a zdravý, má dostatek energie a ochranných látek, aby se bez zvláštní pomoci sám rychle očistil od všech odpadů a škodlivin. Pokud bychom mohli prožít celý život ve fyzické i psychické kondici, jakou máme kolem puberty, žili bychom 800 let. Bohužel s přibývajícími lety vázne spolupráce našich žláz a orgánů, díky přejídání a špatnému výběru stravy se začíná zejména zhoršovat činnost zažívacího traktu, který tvoří dvacet jeden orgán. To je také příčinou vzniku 90 procent nemocí! Otrava organizmu pramenící ze špatné činnosti žaludku a střev vede ke znečištění krve. V cévách se ukládají odpadní látky. Zejména anorganický vápník a cholesterol z nich dělají tvrdé a neprůchodné trubice. V kloubech se hromadí vápenaté soli. Postupně si tak zakládáme na různé aterosklerózy, artrózy, infarkty, mozkové příhody, dny a zbytnělé prostaty, o rakovině ani nemluvě.
Proto je tato kapitola o sedmi krocích k očistě životně důležitých orgánů lidského těla těžištěm celé knihy.
Pokud ji pozorně pročtete a hlavně pokud absolvujete všechny doporučené procedury, udělali jste pro své zdraví dost. Pak už záleží jen na vás, zda budete pokračovat dál. Já věřím, že budete.

Krok první: promývání střev klystýrem.
Cestu ke zdraví začínáme od střev. Tam se tvoří první linie obrany proti rakovině a dalším nemocem, protože v zaneřáděném střevě vznikají ty nejstrašnější toxiny otravující tělo, škodliviny vyvolávající křeče našich cév a vedoucí k hypertonii, ničící ledviny. Tlusté střevo plné kalových kamenů tlačí ledviny k páteři. Ty se ocitají v „kamenném pytli“, usychají a přestávají fungovat. Proto jsou tak důležité pravidelné výplachy střev neboli klystýry. Jsou mnohem lepší než drastická projímadla nebo léky s mnoha vedlejšími účinky, které se časem stávají návykovými a ještě více zhoršují činnost střev a zácpy. U klystýru se ničeho takového není třeba obávat. Jen v řídkých případech dochází k dočasným poruchám peristaltiky.
Při počáteční očistě střev přijímáte klystýr:

1. týden – denně
2. týden – ob den
3. týden – ob dva dny
4. týden – ob tři dny
5. týden – jednou týdně.
Pro dokonalou očistu a obnovu původního stavu střeva pokračujete v aplikaci klystýru i nadále jednou za 14 dnů, podle potřeby častěji, např. po vydatném hodokvasu, recepci, plese v opeře či účasti na zabijačce. Zde je většinou nutný i výplach žaludku. Při očistě střev musíte začít s oddělenou stravou.

Krok druhý: Boj s dysbakteriózou (dysmikrobií)
Krok třetí: očista kloubů
Krok čtvrtý: očista jater a žlučníku
Krok pátý: očista ledvin
Krok šestý: očista krevní lymfy
Krok sedmý očista cév

Keď absolvuješ už "len" detox čreva, pečene a ľadvín v tomto poradí, ako odporúča Malachov, urobíš pre seba nesmierne veľa:)
neznámy
neznámy | 11.8.2014 12:12
Podle číňanů patří ušiska pod dráhu ledvin - při jejím oslabení to odnese i sluch (často je to vidět u staříků ). To odmítání v sovislosti s pískáním je na mě moc ezoterický -WALL- :D
neznámy
neznámy » 1anjelik | 11.8.2014 13:10
Děkuji moc-FLOWER-
neznámy
neznámy » 1anjelik | 11.8.2014 16:16
No, takýto postup použitia klystýra sa mi teda vôbec nevidí. To mi pripadá, ako by mal účinkovať ako preháňadlo. Klystýr, ak má mať regeneračný účinok, tak sa musí aplikovať do čistých čriev. Sliznica hrubého čreva sa totiž obnovuje približne 3 dni a ak sa znovu zanesie produktami metabolizmu, tak to asi veľký účinok mať nebude.
1anjelik
1anjelik | 12.8.2014 19:40
Dávala si si vôbec niekedy klystýr? Klystýr má podľa zvoleného druhu najmä DETOXIKAČNÝ účinok, miniklystýry aj liečivé účinky a ako spôsob užitia niektorých účinných látok. V mojom príspevku nikde nie je zmienka o regenerácii, tá nastáva následne po niekoľkotýždennom presne dávkovanom podávaní klystýrov, keď sa obnoví zdravá mikroflóra a dolieči sliznica - v 2. kroku tradičnej ruskej ľudovej medicíny užívaním cesnaku nalačno 1-2 týždne a správnym zložením BEZMASITEJ stravy, lebo stálym konzumom mäsa to až taký dlhodobý účinok mať nebude. Môžeš mi povedať, kedy máš čisté črevá, keď stále prijímaš potravu s výnimkou hladovky?? Tú asi nerobíš, inak by si sa takto inteligentne nepýtala. Ale aj tá sa VŽDY správnym spôsobom začína KLYSTÝROM, ak sa klystýry pred jej začatím a počas nej nerobia, jej priebeh môže byť dosť búrlivý, mám to zažité. Komerčný spôsob a podľa mňa predražený a nedostatočne účinný je kolon hydroterapia - výplach čriev, kde sa ale vyčistí LEN hrubé črevo a trvá 3 dni. Odskúšala som všetko tu spomenuté okrem miniklystýrov, takže viem o čom hovorím. Treba si to naštudovať, mať prax a potom o tom písať, lenže to nie je pre bojazlivých teoretikov:D.

Ďalším veľmi efektívnym TISÍCROČIA ayurvédou predpisovaným a jogínmi PRAKTIZOVANYM je šankhaprakšalána - premývanie čriev slabým soľným roztokom, ktorý na rozdiel od klystýrov i hydroterapie čistí AJ TENKÉ črevo a jeho mikroriasinky, ktoré sa inak nedajú očistiť. V Indii ho v rámci kajakalpy - intenzívneho niekoľko týždňového liečeb. postupu robia DENNE a liečia tým napr. cukrovku v počiatočnom štádiu.

Ku klystírom môžeme priradiť predávané jednorázové mikroklyzmy – balóny, ktoré slúžia na aplikáciu malých objemov liečebných substancii obsahujúcich roztoky fosfátov, oleje, glycerín, mydlo, bisacodyl, prípadne iné látky, ktoré pomáhajú pri zápche. Máyovia si napríklad v klystýroch aplikovali omamné drogy, čo dokazuje vynikajúci absorbčnú schopnosť sliznice čreva a touto cestou sa dá veľmi úspešne asplikovať aj prípravky, ktoré kvňli svojej hnusnej chuti neradi konzumujeme alebo pokiaľ má nemocný problém s prehĺtaním.

Aplikácia klystíru v domácich podmienkach

Podľa vyššie uvedených ilustračných obrázkov zakúpite buď sáčok, vak alebo nádobku,ktorú ja osobne považujem za najlepšiu,ale veľmi zle sa zháňa. Na naplnenie použijeme 0,5 až dva litre tekutiny. Voda by mala byť prevarená alebo použite vodu balenú a mla by byť teploty ľudského tela. Použiť môžeme aj rôzne bylinkové nálevy, pridať šťavu z jedného citróna, oleje a pod. Orogátor zaveste na stenu v kúpelni tak do výšky očí, aby voda mala spád. Z nádobky vedie hadička s otočným ventilom na konci a tu sa nasadzuje ako koncovka rektálna trubička, ktorá sa po namazaní rastlinným olejom zavádza do konečníka 15-30cm hlboko,podľa toho, ako Vám to pôjde. Zavedenie urobte v rovnakej polohe, ako je znázornené na vyššie zobrazenej dobovej rytine, na kolenách, opertý o lakte, hlavou dolu a s preveseným úplne uvolneným bruchom. Potom otočte ventil, voda začne voľne prúdiť do čriev, uvidíte sami, koľko tekutiny Vaše črevá budú schopné prijať. Pokiaľ cítite tlak, môžete vodu zastaviť, chvíľu počkať a potom zase pokračovať v napúšťaní. Môžete cítiť intenzívny tlak, ale rozhodne nie bolesť. Objem čriev sa tekutinou zväčší, usadeniny sa začnú odlepovať zo stien a s nariedenou stolicou sa vyplavia z tela von. Vodu zadržte v črevách čo najdlhšie, najlepšie okolo desať minút, čo Vám najskôr asi nepôjde, ale nič sa nedeje, môžete napustenie niekoľkokrát zopakovať. Potom choďte na záchod. Klystír robievajte najlepšie ráno nalačno alebo večer pred spaním.

Ako často sa má klystír robiť?

Pri počiatočnej očiste sa odporúča príjmať klystír: 1. týždeň – denne, 1. týždeň – každý druhý deň, 3. týždeň – každý tretí deň, 4. týždeň – každý štvrtý deň, 5. týždeň – raz za týždeň a ďalej črevá čistiť klystírom raz za týždeň, prípadne dvakrát za mesiac lebo vždy keď cítime potrebu, pretože vieme, že bol v našom stravovaní nejaký úlet. Hlavne si ale uvedomte, že Vaše telo nieje odpadkový kôš, žačnite sa stravovať zdravo, športujte, dodržiavajte pitný režim a uvidíte, aké veľké pozitívne zmeny pocítite na Vašom tele a ako sa budete cítiť.

Klystíry môžeme rozdeliť na: klyzmy očistné, liečivé a miniklyzmi. Klystíry očistné robíme pomocou cca 1,5l prevarenej vody, môžeme ju trosku osoliť, dá sa použiť harmančekový čaj, pridať citrónovú šťavu a podobne. Klystíry sú veľmi účinným a liečebným očistným prostriedkom. Nemali by sme sa ich báť, ale ani ich aplikovať príliš často , pretože časté aplkácie môžu narušiť črevnú mikroflóru. Z tohto pohľadu je vhodná aplikácia každý druhý deň, ale nie príliš dlho, prípadne súčastne užívať Lactobacillus Acidophillus na úpravu mikroflóry hrubého čreva. Po tejto procedúre môže nasledovať klystír liečivý, kde aplikujeme do čreva len 150 – 200ml liečivého čaju, podľa okolností, napríklad čaj z harmančeku, zemežlča, skorocelu, alebo podľa rady lekára alebo bylinkára. Toto malé množstvo už ostane v čreve, pretože nevzbudzuje vyprázdňovací reflex. Pod pojmom mikroklyzma rozumieme klyzma liečivého čaju, oleja, alebo uriny o objeme 100-125ml, aplikované bez predchádzajúceho klystíru očistného. Túto procedúru môžeme odporučiť najmä tam, kde je nutná častejšia aplikácia a podanie veľkého klystýru by mohlo pôsobiť dráždivo, napríklad pri liečbe vredovej choroby hrubého čreva a pod. Mikroklyzma môžeme aplikovať denne a podávame ho zásadne po stolici.

Predpokladám, že očistu čriev som prebral detailne a dúfam aj zrozumiteľne. Pokiaľ by aj tak niekomu nebolo čokoľvek jasné, je vhodné sa nehanbiť a radšej sa niekoho opýtať, ako konať nejaké pokusy bez znalostí prípadných rizík. Podľa môjho názoru si týmito procedúrami môžete skôr pomôcť ako uškodiť, ale to platí v prípade zdravých čriev. V prípade nejakého ochorenia odporúčam konzultáciu s lekárom, aj keď zo skúseností viem, že dosť lekárov sa stavia k očiste čriev odmietavo. Potom neostáva nič iné len zdravý sedliacky rozum a selektívne logické uvažovanie, ktoré Vám odporúčam používať pokiaľ možno neustále. Ďalej rozvíjajte schopnosti počúvať telo a snažte sa vzniku chorôb predchádzať, to je vždy omnoho jednoduchšie, ako následná liečba. Záverom už len odvahu a smelo do toho , doprajte črevám aj sebe možnosť návratu k pôvodnej anatómii a plnému zdraviu, ktoré poznáte z doby svojho detstva.

Veľmi zaujímavý spôsob klystíru je pomocou organickej arabiky. Tu je video kde sa dozviete viac o celej terapii Dr. Max Gerson.

Zdroj zdravi-az.cz

Tu je názor patológa na inom diskus. fore:
Nadpis: RE: RE: RE: Klystír: Nechutné, ale obľúbite si ho - dole je reakcia na colon
Ach jaj, veď vravím, že je to biznis,ako aj všetko, kde sa točí mnoho ludí..jasne ako píše Domca a správne to pochopila, možete sa rozprávať s neviem akým renomovaným gastroenterologom, oni musia nadhánať pacientov aby sa biznis nezastavil, viem o čom vravím takmer všetky nemoci vyvoláva zanesený črevný trakt, som mimoch.mal možnosť byť pri pitvách vo Viedni som mimoch chirurg a keď sa povie zanesené črevo,to neznamená ,že tam máte kúsky z potravy,ale pokiaľ viem velká vačšina populácie sa rýchlo nezdravo stravuje mnoho mäsa,výrobky z bielej múky,mlieko a sladkostí, tak to ani nemože inak dopadnúť,ako postupnými zápchami hnačkámi a zápalmi a tz.zanesenie čreva znamená,že tie hnilobné a kvasné procesy prebiehajú len pri strave z malým množstvom balastných látok a vody...tzn.,že strava sa pohybuje pomaly a tak sa stíhajú nanášať a priam nalepovať hlavne pri dvoch ohyboch a slepom čreve toxické látky minerálie solí a tým priam zdeformuje hrubé črevo,no tento proces trvá roky,to čo som videl bola hroza ,to že sa do ohybov usadzujú tie zlepence vznikajú tým aj napr.rozne organizmy ako pasomnice,ktoré su prisaté na sliznici, a nejakú dobu sa to vobec nemusí prejaviť,tie nánosi na sliznici postupne sposobujú bolesti a rozne príznaky ,hemoroidy a deformácie následne s prejavmi v iných orgánoch,totiž.každý úsek čreva je v spojení s dutými orgánmi ktoré stimuluje a preto,keby mal človek zdravé hrubé črevo tak by ho počas života nepostihli žiadne príznaky v iných orgánoch. preto máme skoro celú populáciu chorú a koncerny musia vyrábať tony liekov,ktoré v podstate len potláčajú príznaky. Ano,keby ludia papali prírodnú prirodzenú potravu s vysokým obsahom vody a vlákniny a nekombinovali škroby a bielkoviny tak by na očistu čriev mohli zabudnúť.nie ako bežný papjúci ráno saláma či vajcia s chlebom a za celý den 1 šalátový list a večer znova po tažkom jedle 1 kus ovocia a aj to neskoro pred polnocou. ludia by to mali zmeniť-ovocie ráno na lačno a ked už ,tak živoč.potraviny poobede ,mäso stačí raz týždenne kto nekonzumuje orechy a strukoviny. denne by malo byť skonzumovanej 75% rastlinnej potravy, z toho aspoň polovica tepelne neupravenej koly enzýmom. A ten Peter čo to tu písal, keby to bola pravda ,že nánosi nieje možné mať v čreve,tak nech sa zamyslí...veď potom by boli všetci ludia zdraví lebo črevo by sa samovolne čistilo a nemuselo by ísť státisíce ludí pod skalpel. kto sa prejedá mrtvymi otravnými jedlami tvrdým usadeninám príp.garcirog.chorobám sa nevyhne. profes.športovci robia pravidelné výplachy aj ked majú perfektnú navrhnutú stravu a športový lekári vedia prečo tak zamýšlajú
neznámy
neznámy » 1anjelik | 13.8.2014 08:58
Či robím hladovku? Áno a dosť bežne - teraz naposledy od polovice mája asi do polovice júla. Či som si dávala klystýr? Už roky praktizujem urinoterapiu. Učila som sa z praxe G. Malachova a iných liečiteľov.
neznámy
neznámy » 1anjelik | 13.8.2014 09:51
Tea tree olej nepatri do nosa, iba zriedeny...moze vazne narusit sliznicu tak ako vsetky olejicky - su totiz velmi koncentrovane, i na masaze sa pridava len nieekolk kvapiek do "nosneho" oleja, napr mandloveho...
milan08
milan08 | 13.8.2014 09:54
velmi mi pomohla Zepter lampa.
Stránka:
3 4 5
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...