mesiac
Štvrtok, 28.3.2024
Meniny má Soňa

Zdravie a výživa - 

Dělená strava

neznámy
neznámy » adelaida | 5.3.2015 16:15
Orechový chlieb a zeleninové knedlíky hm..., zaujímavé. A nepoznáš náhodou nejaké dobré weby k tejto téme? Ja nie som na FB a ani neplánujem, ale tie recepty bez múky by som veľmi rada vyskúšala.
adelaida
adelaida | 5.3.2015 16:31
Tak třeba tady jsou zajímavé věci
http://grasa.cz/

ale musím říct, že nejvíc receptů jsem našla právě na fb, je to tam takové koncentrovanější. Tyto jsou odtamtud:

Zeleninové knedlíky- na jemno nastrouháme mrkev a celer, okořeníme a přidáme žloutky 1-2 ,promícháme a nakonec vmícháme z sníh z bílků. Dáme do vymazaných malých zapékacích misek a v mikrovlnce je uvaříme 5 minut. Kdo je nepřítel mikrovlnky, tak v troubě v silikonové formě, ve vodní lázni...jak kdo čemu dává přednost.

Ořechový chléb - 165 g. ořechů, 130 g sýra, 3 žloutky a z 5 bílků sníh, sůl, kmín - péct 25 minut na 180 stupnů a pak 15 minut na 160 stupnů.

A spousta dalších...
neznámy
neznámy » adelaida | 5.3.2015 16:38
To by ma nenapadlo, takto skombinovať suroviny, si zlatá , veľká vďaka. Už som bola pár krát nalomená na FB, ale teraz, neviem, či ešte odolám. -FLOWER-
adelaida
adelaida | 5.3.2015 17:08
Myslím, že není třeba se fb bát...zneužít se dají pouze ty informace, které o sobě sami zveřejníme. Jediný v čem vidím riziko..je to, že je to další žrout času:)
neznámy
neznámy » adelaida | 5.3.2015 17:25
Mne neide o zneužitie, ale ďalšie zbytočné rozptyľovanie, ako vravíš žrút času :)
neznámy
neznámy » adelaida | 6.3.2015 15:38
Děkuji moc za stránky -FLOWER- na fb zatím nechodím......mám kuchařku Lenky Kořínkové - Já VÍM jsou tam docela dobré receptíky, ale já ráda vařím a inprovizuji ve vaření, tak mi nedělá problém si udělat cokoliv....ten chlebík a ty knedlíky určitě zkusím-YUMMIE-
adelaida
adelaida | 6.3.2015 23:06
Není zač. Kdybyste si to ty nebo Iga nebo kdokoliv s fb rozmysleli a měli zájem, tak dejte vědět a pošlu vám odkaz :)
neznámy
neznámy » adelaida | 7.3.2015 10:41
Ano dám vědět;)
neznámy
neznámy | 7.3.2015 21:09
Nikdy som na sebe nezbadala, že by ma v jedle dáko ovplyvňovala krvná skupina. Tiež som 0 k tomu ešte neg a podľa tých, čo vypracovali tieto diety by som už dákych 30 rokov nemala žiť, pretože najmenej toľko nejem mäso ... najlepšie je takéto veci brať s hóóódne veľku rezervou:D
neznámy
neznámy | 8.3.2015 11:06
Jsem taky 0 neg.;) a to stravování dle krevních skupin beru dost s velkým nadhledem, vlastně jsem se dle toho nikdy neřídila, ale u mne to sedí, teda hlavně u toho masa-YES-:)
neznámy
neznámy | 8.3.2015 11:21
Mám AB neg, jsem vegetariánka a nemusím pečivo ani sladké. Ve stravování podle krevních skupin jsem se nenašla.
Ona
Ona | 8.3.2015 14:02
Ja som krvna skupina B pozitivna a na mna to delenie podla krvných skupin dost sedi - od detstva som milovala mlieko a mliecne vyrobky a napríklad som nikdy nemala rada paradajky .... atd.
neznámy
neznámy » Ona | 8.3.2015 14:35
No vidíš, ako 0-lkárka by som k paradajkám nemala ani privoňať, pritom je to od útleho detstva moja najobľúbenejšia zelenia až tak, že keď mama varila, tak mi vždy musela nechať aspoň malú lyžičku pretlaku, inak bol nárek. Ako malá som bola ochotná zjesť akurát zemiakové pyré s paradajkovou omáčkou -YUMMIE--YUMMIE- a to zbožňujem dodnes.
Ona
Ona | 8.3.2015 14:53
Ja som od malicka mala rada zemiaky na cibulke a k tomu pohar mlieka, alebo zemiaky s karfiolovym mozockom a k tomu pohar mlieka :D. A na ranajky mlieko s meltovou kavou a uplne najradsej kakao - to bol najvacsi sviatok.:)-HEART- a na desiatu milacik alebo termix ... :) a jogurtove mlieko jahodove ...
neznámy
neznámy » Ona | 8.3.2015 16:03
No teda, to sú ale kombinácie:D ale v každom prípade ti prajem, nech ti padnú
nazdravie-HEART-
Ona
Ona | 8.3.2015 17:06
Dakujem, aj ja tebe prajem vela zdravia.
neznámy
neznámy | 8.3.2015 19:07
Áno aj som schudla, ale hlavne sa mi upravil celý zažívací trakt. Keď som ju pred 18 rokmi začala držať, nemohla som jesť niektoré druhy zeleniny ako papriku, cibuľu, cesnak, takmer z každého jedla a nafukovalo a cítila som sa ako balón. Po polroku delenej stravy som mohla zjesť hocičo, keď som to správne skombinovala. Pri dodržiavaní delenej stravy sa cítiš ľahko, človek sa necíti prejedený a pritom som jedla väčšie porcie ako normálnej stravy. Po určitom čase som cítila ako mi moje bruško ďakuje - po každom jedle som sa cítila veľmi príjemne. Mne táto strava nerobí žiaden problém, vôbec nemusím jesť k mäsu chlieb alebo zemiaky, či ryžu. Najem sa aj keď si k mäsu dám iba nejakú zeleninu dusenú, grilovanú alebo surovú vo forme šalátu... A keď nejem v daný deň mäso, môžem jesť chlieb, ja si pečiem vlastný, kváskový, bez droždia z celozrnnej ražnej múky.
neznámy
neznámy | 11.3.2015 17:32
Děkuji za příspěvěk-FLOWER-Tak jsem tento týden začala.....tak uvidíme;), taky mi nevadí si dát maso jen se zeleninou, nebo naopak rýži, těstoviny, pohanku se zeleninou.:)
neznámy
neznámy | 11.3.2015 17:34
Prosímtě ja16 mohla bys tady dát receptík na ten kváskový chlebík, děkuji-FLOWER-
neznámy
neznámy | 13.3.2015 11:30
Kváskový chlieb sa nerobí s droždím, ale s kváskom. Kvások sa vyrába z múky a vody. Hrnček múky a hrnček vlažnej vody zamiešaš. Daj si to do vyššej nádoby, lebo kvások rastie. Prvý kvások sa robí tri dni, čiže každý deň dosypeš múku a vodu, pomer vždy dodržiavaš - koľko vody toľko múky. po troch dňoch najlepšie vo chvíli, keď kvások obsahuje najviac kvasiniek, čiže akonáhle spozoruješ, že začal klesať zamiesiš na chlieb. Kváskový chlieb sa nedá robiť v pekárničke nakoľko kysne aj niekoľko hodín aj 8 hodín. Ja som sa učila piecť tento chlieb asi pol roka, kým sa mi podaril a naozaj aj vyzerá ako chlieb. Na internete je strašne veľa receptov. Ja nikdy nič nevážim a nikdy žiaden recept nedodržím tak, ako je napísaný, jednoducho som vodnár. Takže aj teraz keď miesim chlieb robím to tak, aby som ho cítila a aby vyzeral tak ako má. S miesením to netreba preháňať, jednoducho preoseješ múku, aby sa prevzdušnila, keďže ja používam ražnú celozrnnú, tak to čo mi zostane v site, tak tam vysypem navrch. Pridám kvások na kilo múky pridám asi tri čajové lyžičky soli a rasce ja používam drvenú, ale kto má rád celú môže celú a pridám nejaké semiačka podľa toho na čo mám chuť tekvicové, slnečnicové, ľanové niekedy pridám zo všetkých, niekedy iba jeden druh. Ja robím všetko od oka nachystám si vlažnú vodu a postupne prilievam tak, aby bolo cesto akurát nie veľmi tvrdé, ale ani nie mäkké. Môžeš to dať aj do robota, tuším na internete je to všetko aj odvážené a aj odminútované. Ja jednoducho ručne všetko zmiešam trvá mi to asi 3-5 minút. Vytvarujem ho a dám do ošatky, ale môžeš ho piecť aj vo forme na biskupský chlebíček - tam sa zmestí chlieb asi z pol kila múky. Ja ošatku vysteliem utierkou tú trochu pomúčim a vložím cesto . Koncami utierky ho pozakrývam - nech ho neofúkne, mohol by sa zľaknúť a nevykysne ;). Pozakrývam utierkou a nechám kysnúť, tak po troch hodinách ho začnem kontrolovať, lebo keďže nič nevážim a niekedy urobím viac kvásku, keď sa mi vysype viac múky, tak chlieb kysne kratšie, keď mám menej kvásku kysne dlhšie, keď je už maximálne nakysnutý vyklopím ho z ošatky na plech potriem posolenou vodou a dám do rúry vyhriatej na 220°C po 10 minútach znížim teplotu na 200°C a po ďalších 10 minútach na 180°C. Pečiem ho hodinu. Keď chlieb dáš do formy na pečenie, môžeš ho piecť v nej. Po hodine keď ho vytiahnem, hneď ho potriem posolenou vodou, nech je pekný lesklý s chrumkavou kôrkou.
Keď som si už raz vyrobila kvások, tak si z neho vždy odložím - nechám trochu na dne pridám múku zamiešam a dám ho do mikroténového sáčku a skladujem v chladničke. Vôbec sa o neho nezaujímam, kým nepečiem ďalší chlieb, dva týždne bez problémov vydrží. Keď chcem piecť, večer pred pečením ho vyberiem nasypem hrnček múky a hrnček vlažnej vody a nechám do rána nech mi nakysne.
http://www.maskrtnica.cz/jak-na-prvni-domaci-chleba/
http://osatky.szm.com
Tu je aj link kde kúpiť ošatky a na Maskrtnicu podľa ktorej som chlieb začala robiť aj ja, len ako vravím ja nič nevážim ani neminútujem jednoducho teraz už pozriem a vidím, ale tvrvalo mi to niekoľko mesiacov kým sa mi pravidelne podaril mäkkučký chlebík. Ono aj keď sa nepodaril, chuťovo bol vynikajúci iba trochu tvrdý - hutný nemal oká, nenabobtnal tak ako mal alebo keď som premeškala správnu chvíľu, kedy mal ísť do rúry, tak spľasol a všetok vzduch z neho vyfučal. U nás sa však nikdy nič nevyhodí, zjedol sa vždy aj nie celkom podarený.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...