mesiac
Piatok, 29.3.2024
Meniny má Miroslav

Zdravie a výživa - 

CUKOR

neznámy
neznámy | 14.8.2017 15:11
Skusali ste niekedy vo vasom jedalnicku minimalizovat uzivanie cukru?
Ako ste sa citili po zdravotnej stranke? V com sa vam najviac polepsilo a kde ste videli vysledky ako prve?
marcie
marcie | 14.8.2017 15:13
a čo tvoje SALKO? -YUMMIE- snáď nemáš pocit, že by ti už škodilo ???
marcie
marcie » marcie | 14.8.2017 15:15
snažím sa o to stále, niekedy viac, niekedy menej úspešne ... keď úspešne, tak sa mi zlepší trávenie a celkovo sa cítim lepšie ... :)
neznámy
neznámy » marcie | 14.8.2017 15:20
Hmm, priatel mi stale radi, aby som vysadila cukor... Skusila som to a vydrzala som cca 2 mesiace a videla som pozitivne vysledky, len je to drina (aspon pre mna) -PUH-
Za posledneho stvrt roka som salko nemala skoro vobec -BIGEYE-
neznámy
neznámy | 14.8.2017 15:51
Keď som bola dieťa, na cukre som fičala dosť ako asi väčšina detí. Ani nevie kedy sa to preklopilo, niekedy keď som dospela, prestala som mať chuť na sladké. Takže u mňa je príjem cukru obmedzený už pekne dávno. :-D
Neviem, či to s tým súvisí, ale v detstve som bola dosť chorá a prelína sa to s mojim cukrovým obdobím, tak asi niečo na tom bude.
Posledné roky som vymenila biely cukor za trstinový a nejakú dobu už aj ten požívam veľmi minimálne, tú jednu kávu denne si doslaďujem brezovým cukrom - xylitolom.
Ale byť tebou, tak nájdem nejaký kompromis ak ti sladké stále chutí a život bez Salka nemá správnu iskru. :-D Postupne znižovanie príjmu cukru je vždy lepšie ako sa tvrdo sebaobmedzovať. To by tú chuť na sladké iba vystupňovalo.
neznámy
neznámy | 14.8.2017 16:04
život bez Salka nemá správnu iskru -LOL- :D

Na Vianoce si dam domaci vajecny liker -YUMMIE- (tam je salko) to si odopierat urcite nebudem -YUMMIE- -PUH-
Napr. mne sa podarilo dokonca celkom prestat sladit kavu... Tiez som najprv presla z bieleho cukru na trstinovy a teraz uz nesladim vobec a zvykla som si... A tak isto si kavu vychutnam -COFFEE-
neznámy
neznámy | 14.8.2017 16:37
Tak to u mňa tá ranná káva znamená, že aj reálne vidím ako cukor vypadá. :-D Horká káva mne nechutí.
Ale určite cukor prijímam aj v skrytej forme cez ovocie, aj v zelenine. No a raz za čas si dám sladké jedlo, napríklad šúľance s makom :-).
Akurát vôbec nepijem sladké tekutiny /okrem tej kávy samozrejme / a nejem sladké polotovary. Zo slovného spojenia sladké a polotovary mi pripadá ako horšie to druhé slovo. Polotovary. Do polotovaru sa dá ukryť väčšie svinstvo ako do cukorničky.
neznámy
neznámy | 14.8.2017 17:37
skúšam to stále,,používam hnedý cukor,,,,,a som taká akoby vitálnejšia,,sladím len rannú kávu,,nenúť sa ,,ale vyskúšaj
fiohattu
fiohattu | 14.8.2017 19:27
-LOL-Skúsila som, prešla som na paleo stravu ale zmeny som nevidela, dokonca som ani neschudla... jediné pozitívom bolo, že mi chutilo polosladké víno, zrazu mi bolo až priveľmi sladké -PUH- -LOL-
Ona
Ona | 14.8.2017 20:11
Ja sladím kávu iba keď je s mliekom, čo mám rada na raňajky. Inak po zvyšok dňa kávu a ani čaj nesladím - sladké by mi nechutili. Po zvyšok dňa ani nemám chuť na sladkosti. Výnimkou je čokoláda, ktorú si však aj tak nekupujem - mám ju len keď ju dostanem k nejakému sviatku, prípadne si ulomím kúsok z čokolády na varenie, keď niekedy idem piecť koláč.
V detstve som sa, vďaka mojim prarodičom a rodičom, bez obmedzenia najedla rôzneho ovocia - najviac to boli zrelé marhule, ktoré milujem, jablká, slivky a hrušky. Iné sladkosti mi nič nehovorili.
Chorá som nebývala, ak som neprechladla.
neznámy
neznámy | 14.8.2017 21:13
Kávu ani čaj nesladím, vôbec mi tam ten cukor ani nechýba, sladké jedlá jem veľmi zriedka, ale nepociťujem to ako obmedzenie. V ovocí, ktoré mi chutí je pravdepodobne cukru dostatok, preto necítim potrebu jesť stále niečo sladké. Občas -napríklad, ak má jedno z detí narodeniny, niečo upečiem, vtedy samozrejme kúsok ochutnám, ale je to skutočne len pri nejakej príležitosti, nie je to múčnik každú nedeľu. Ak ma však prepadne chuť na sladké, tak s tým nebojujem a dám si to, na čo mám chuť.
Musím ale počítať s tým, že ak si dám niečo príliš sacharidové, zmalátniem, a to nielen
moje telo ale aj myseľ.
neznámy
neznámy | 14.8.2017 21:22
No teda! Ako môžeš jesť salko? Veď to je priam odporne sladké ... bŕŕŕ
milan08
milan08 | 15.8.2017 06:55
cukor by mali predavat v lekarnach na predpis!
neznámy
neznámy | 15.8.2017 07:24
Ja biely cukor nejem už dávno :) ak sladké, tak ovocie alebo med...neviem posúdiť či by som bola zdravšia, keby som ho neobmedzovala :)
neznámy
neznámy | 15.8.2017 09:12
Káva bez cukru nechutná než hořce.
nikav
nikav | 15.8.2017 11:20
Kávu odporúčajú sladiť melasou. Ja prsknem k tomu trošku škorice a vanilkového cukru a káva chutí, akoby bol k nej aj zákusok. -YUMMIE-
neznámy
neznámy | 15.8.2017 11:52
Ano, zkoušela jsem cukr úplně vysadit, a první byl absťák a pak rapidní nárůst energie. Zlepšila se mi pleť. Hubnout jsem nepotřebovala, takže jsem to ani nijak nezaregistrovala.
Ale já měla kupu zdravotních potíží (některé z nich potřebovaly zpočátku mechanický zásah jako například klystýry, šankprakšalanu atd) a tam už nestačilo jen vysadit cukr, ale bylo potřeba vysledovat, které potraviny mi nedělají dobře a ty vysadit nebo omezit. Jinak já myslím změna stravy taky není všechno. Mě pomohlo zaměřit se na psychosomatiku a taky mi moc pomohla akupunktura (2 měsíce 1 týdně). Možná trošku od věci, ale tak mi to nějak přišlo na mysl. Zkušenost s vysazením cukru je u mě vždycky pozitivní, cítím se prostě líp a líp mi i tráví.
neznámy
neznámy | 15.8.2017 11:54
Přesně, taky jsem to tak dělala, přešla z bílého na třtinový a postupně ubírala. Teď už jsem tak zvyklá, že pití si nesladím vůbec a sladké s mírou.
Myslím, že to všechno je jenom v hlavě. Zvyknout si jde na všechno, zvlášť když tam je motivace zlepšení zdraví atd.
neznámy
neznámy » nikav | 15.8.2017 12:40
melasou? to je nechutné. nejlepší do kávy je bílý cukr.
třtinový je lepší alternativa z pohledu zdraví ale chutná jinak.
neznámy
neznámy | 15.8.2017 12:41
Ahoj. Ja som vylúčila cukor, a bolo to dobré rozhodnutie. Nielen preto, že sa o tom teraz často hovorí. Najprv som vylúčila cukor do kávy a postupne úplne. Okrem váhy a na postave som už nemala návaly vlčieho hladu. Odišli aj "absťáky" na sladké. Sem-tam si však sladkosť dám...raz za týždeň si dám deň, kedy si doprajem na čo mám chuť (čokoláda, zmrzlina)...ale cukor ako taký, už nepoužívam.
Stránka:
1 2 3
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...