mesiac
Štvrtok, 25.4.2024
Meniny má Marek

Zdravie a výživa - 

čistenie pleti

Gitus
Gitus | 1.9.2014 12:28
nepucit?ale napriklad aj dospelym ludom sa upchavaju pory na nose a tie treba pucit to samo nezmizne.bavila som sa s jednym patologom a ten hovoril ze treba vytlacat hnis a necistoty z pleti...
Gitus
Gitus | 1.9.2014 12:29
neviem ci nerovnovaha skor puberta uz sa jej vsetko meni na tele...ale je pravda ze sa moc o seba nestara..-ROFL-
Gitus
Gitus | 1.9.2014 12:32
dakujem-FLOWER- skusim nejake mydielko poříídit:) ja si fakt myslim ze je to normalne v jej veku a stave -LOL- len nechcem nejako moc zasahovat abysom to nahodou este nezhorsila plno dievcat si v puberte zacne cely ksicht zatierat a nie liecit i a plet si donicia.
Gitus
Gitus | 1.9.2014 12:34
fuha v desiatich rokoch sa zacat menit na zenu pre mna je to moc skoro hlavne ked moja dcera je premna este stale malicke dievcatko.kedykolvek spomenie ze ju boli brucho tak ma pot oblieva.ja viem ze priroda asi vedela co robila ked nas takto nastavila ale ja bysom to aspom o nejakych osem rokov posunula-BIGEYE-
neznámy
neznámy » Gitus | 1.9.2014 13:07
Určitě, všeho moc škodí, kůže má sice schopnost samočištění, ale když už se dělají záněty, je na místě tomu trochu pomoct jemnou péčí. Hlavně se vyhněte všemu co obsahuje paraffin, vytváří na kůži neprodyšnou vrstu a ta má ještě víc sklony k tvorbě komedonů.
milan08
milan08 | 2.9.2014 15:14
suhlasim,treba zmenit jedalnicek aj tekutiny ale aj tento biobtron sa mi osvedcil pri n dospievajucom vyhadzanom chlapcovi.
neznámy
neznámy | 2.9.2014 16:21
To su tvoje aloe?
neznámy
neznámy | 3.9.2014 20:20
to je zaujímavé s tými črevnými chrípkami a slivkami-THUMBSUP-
ja mám už pár mesiacov herpes na ústach a tzeraz mám pocit ,že to prerástlo v nejaký ekzém či čo-WALL-
zajtra idem k doktorke...
neviem prečo,ale teraz mi robí obrovský problém piť trebárs čaj-je hrozne horký takýdetoxikačný,čo som si kúpila a mala by som ho piť aspoň tri týždne...a zistila som,že oriešky nie /achjo/ ani pomaranče....nejak mi asi chýba nejaká vnútorná motivácia....
neznámy
neznámy | 7.9.2014 13:26
Prekvapila si ma s tým paraffinom, hneď po tom, čo som si tvoj príspevok prečítala, tak som vymenila svoj obľúbený nechtíkový krém (ktorý parafin obsahoval) za hydratačný krém bez paraffinu. No po pár dňoch používania sa mi pleť zhoršila. Kým predtým som nemala ani vyrážku, tento druhý - bezparaffínový - krém mi veľmi dobre neurobil...tak neviem. Myslíš, že to platí pre všetky typy pleti? Možno záleží aj od množstva paraffinu v kréme...

To zhoršenie síce môže súvisieť aj s tým, že som pojedala med...som alergická na peľ, seno, kovy a neodporúčali mi jesť ani med. Ale keďže raňajkový chlieb s maslom a medom je moja srdcovka, občas neodolám. Všimla som si, že sa po mede vyhadzujem, ale zatiaľ nie tak veľmi, aby mi to skazilo chuť do jedla :) Takže je možné, že to tým krémom nebude, ktovie...

Ale predsa len, na nete som sa často dočítala info, ktoré boli pravdivé len z jednej strany...napr. o tom, ako škodia parabény v krémoch..., tak to sa píše všade, ale to, že v malom množstve sú takmer vo všetkých krémoch parabény, lebo zabraňujú pomnoženiu baktérií, to sa už nikde nepíše.
Paraffin je síce destilátom z ropy, ale má aj priaznivé účinky, obsahuje vit. E a pod..nie?
neznámy
neznámy | 7.9.2014 18:58
Jak už jsem psala, paraffin vytváří neprodyšnou vrstvu a nepustí do hlubších vrstev kůže nic, paradoxně kůži vysušuje. Když jsem vysadila krémy s paraffinem a přešla na přírodní kosmetiku, moje kůže taktéž reagovala prudkými vyrážkami, kosmetička mi to vysvětlovala tak, že ta kůže na takové množství živin není zvyklá a reaguje podrážděním. Trvalo to dobrýho půl roku, ale nakonec jsme se srovnaly. Přestala se mi mastit T-zona, přestaly se mi rudnout líčka, zatáhly drobné podkožní žilky, na bradě se mi dělaly hluboké komedony, které nešly vymáčknout, těm je taky konec, celkově se mi snížila citlivost pleti.

Dřív mi nepřišlo, že bych měla špatnou pleť, ale teď ve srovnání, občas když použiju nějaký paraffinový krém je na první pohled vidět, že je taková seschlá.

Nechci nikomu nic vnucovat, ale mám v tomhle jasno.
neznámy
neznámy | 7.9.2014 19:44
Uhm...je to možné. Tak vyskúšam používať ten krém bez paraffinu dlhšie a uvidím.

Vďaka za info
neznámy
neznámy » Gitus | 8.9.2014 21:26
mýdlo ALLEPO:
Mýdlo neobsahuje žádná umělá barviva, vůně a konzervační látky ani živočišné tuky. Jedinými surovinami pro výrobu tak zůstává olivový olej, vavřínový olej a přírodní soda. Podíl vavřínového oleje určuje kvalitu mýdla a pohybuje se mezi 5 a 30 procenty, námi nabízené mýdlo od firmy Džubajlí ze syrského Aleppa obsahuje 15% vavřínového oleje. Oxidací vzniká na povrchu hnědá vrstvička, uvnitř je mýdlo tmavě zelené, čím tmavší, tím vyšší podíl vavřínového oleje.
Kombinací těchto olejů vzniká mýdlo, které nevysušuje pokožku, má výrazné tonizační účinky a díky svému přírodnímu složení nezpůsobuje podráždění kůže ani v případech ekzémů a dalších projevů kožních onemocnění. Naopak bývá v takových případech doporučováno ke zmírněním projevů ekzému, akné a alergií, přičemž je možné jej použít i na citlivé partie obličeje a k mytí vlasů zejména pro zklidnění vlasové pokožky.

Po umytí vlasů Mýdlem Aleppo přelijte vlasy vlažnou vodou se lžící jablečného octa, odměnou vám bude zářivý lesk vašich vlasů. Doporučujeme zejména v případě, že máte v domácnosti tvrdou vodu.
http://eshop.madeinsyria.cz/index.php?route=product/category&path=36 />
http://www.auroville.cz/prirodni-mydla.html

http://www.mydloteka.cz/mydloteka/eshop/1-1-Prirodni-mydla/138-2-Indicka-mydla

http://www.agenturahledajici.cz/product/neemfresh-g-neemove-mydlo-75-g-937/

Tady je na odkazech přehršel mýdel na pleť a o to mají větší plus, že jsou bez chemických přísad, živočišných tuků, barviv i bez glycerínu. Ten totiž dosti podle zkušeností vysušuje pokožku. Hajounek Ti dal odkaz, ale podívej se na složení. Je tam mino jiné i glycerín. Není nad 100% přírodní mýdlo z rostlinných olejů, bez nějakých ztužovačů apod.
Gitus
Gitus | 2.10.2014 16:28
dakujem velmi pekne-FLOWER- tie mydla vyzeraju naozaj uzasne.
uz len dat pozor aby si spinavymi rukami nebabrala tvar -WALL-
neznámy
neznámy » Gitus | 22.10.2014 16:06
Destilovaná cistá ružová voda, používam uz roky, kolegyna sa nedavno pridala.
Gitus
Gitus | 22.10.2014 16:48
ako kde preco a zakolko ju zozeniem?:) d.
neznámy
neznámy » Gitus | 17.11.2014 21:09
Vyskusajte gano mydlo...ganoderma...liecive hoby...
mne uz pomohly ganoderma vyrobky par krat v zivote..mala som nador zo stitnou problemy atd, atd...dcerka bele na astmu a na alergiu....RD kapsulk ya caj gano pijeme...fakt sme spokojne...tu na stranke mozete o tom precitat vela veci a da sa tam aj objednat..(slovenska a ceska stranka)

http://liecivehuby.dxnslovakia.sk/ganoderma
http://lecivehouby.dxnczech.cz/ganoderma
lak
lak | 18.11.2014 03:09
-THUMBSUP- tie oleje nemaju chybu
lak
lak | 18.11.2014 03:12
ochladis sa tak, ze budes pit teply caj.. preto napr. v arabskych krajinach piju teply caj..
lak
lak » Gitus | 18.11.2014 03:14
s patologom? :D neviem, nevyzna sa v tom skor dermatolog? :D
Gitus
Gitus » lak | 18.11.2014 07:22
Mozno aj dobry dermatolog-ROFL-toto bol moj mudry profesor
Stránka:
1 2 3 4
 

Poèítam horoskop... Počítam horoskop...